Danske WizeFloor har fået godt gang i samarbejdet med japansk partner

Det japanske familiefirma arbejdede i forvejen med såkaldte sanserum, hvor eksempelvis børn med handicap eller specialskolebørn kan finde ro i afslappede rammer. De var på udkig efter et interaktivt gulvprodukt, som de kunne koble på deres sanserum, og kom derfor i kontakt med WizeFloor. Samarbejdet kom formelt i stand efter et besøg hos Alexandra Instituttet i 2018.
“Selvom interaktive gulve er effektive til børn med særlige behov, er det svært at finde sådanne systemer eller tilpasse dem til alle aktører,” siger Atsuko Hashimoto, CEO i Relax’Creation, og forklarer:
“Vi ville gerne skabe et interaktivt gulv til japanske børn, men fandt ud af, at der var mange udfordringer for at komme i mål med det. Derfor begyndte vi at lede efter en udenlandsk samarbejdspartner og fandt WizeFloor, som opfylder vores behov.”
Gensidig appudvikling
Samarbejdet har været frugtbart på flere fronter, fortæller Kaspar Rosengreen Nielsen fra Alexandra Instituttet, som står for udviklingen af WizeFloor, og som har været i Japan i forbindelse med samarbejdet.
“Relax’Creation er teamet op med NHK, der er Japans svar på BBC, som udover at producere tv, også laver uddannelsesmateriale. Det betyder, at der den vej igennem har været midler til, at vi har kunnet tage derover og lave noget undervisning for dem. Vi er blevet taget virkelig godt imod, og det har gjort, at vi har lært hinanden godt at kende,” forklarer han.
Samarbejde på tværs af tidszoner
Den tætte relation er især en fordel, når man skal samarbejde virtuelt i to forskellige tidszoner med ni timers forskel. Det foregår typisk ved, at Kaspar Rosengreen Nielsen møder ind om morgen, og så har de svaret på nogle spørgsmål, som han stillede dagen før. Det er en cyklus, som kører overraskende godt.
“De er rigtig gode til at lave grafik og til konceptudvikling. Det fungerer typisk ved, at de har nogle ideer, som de godt vil have lavet, og som vi hjælper med at realisere. På den måde er det en ren win-win situation, fordi vi får udviklet apps, som bliver tilgængelige for alle vores kunder - ikke kun i Japan, men også i alle de andre lande, hvor WizeFloor er ude.”
WizeFloor har typisk haft fokus på skole og uddannelse, og med samarbejdet er det blevet muligt at tappe ind i deres domænekendskab. De har netop frigivet appen “Sensory path”, som blandt andet henvender sig til børn med specielle behov.
Her projekterer man en sansesti ud på gulvet, som børnene skal følge. Målet med appen er at hjælpe børn til at slappe af og koncentrere sig i klasseværelset. Børnene følger en sti, hvor de skal klare forskellige forhindringer, herunder hoppe over huller og tusindben, rotere om sig selv, gå sidelæns og meget mere. På den måde får de både brændt noget energi og falder samtidig til ro, inden undervisningen begynder.
“Det er noget lidt andet end det vi har lavet hidtil, og det er samtidig et område, som de har meget kendskab til og har en faglighed indenfor, så på den måde får vi styrket WizeFloor på nogle nye områder.”
“Det kræver også, at man laver tilpasninger til det japanske marked. Fordi en ting er at oversætte software, men en anden ting handler om at optimere indholdet til japansk tankegang. Måden de tænker grafik og lyd er anderledes, og giver samlet set et andet præg og tone end vi ville gøre herhjemme, men det er samtidig også med til at gøre det mere interessant set med vores briller.”
Den nye app Sensory Path kan ses her https://www.wizefloor.dk/news/?id=220
Mere information:
Kaspar Rosengreen Nielsen, Wizsfloor Product Manager, Interactive Spaces Lab, Alexandra Instituttet, mail: kaspar.nielsen@alexandra.dk, mobil: +45 61 79 05 81.
Nøgleord
Billeder
Information om Alexandra Instituttet

Åbogade 34 · Rued Langgaards Vej 7
8200 Aarhus N · 2300 København S
+45 70 27 70 12https://alexandra.dk
100 eksperter under ét tag
Alexandra Instituttet hjælper offentlige og private virksomheder med at anvende den nyeste it-forskning og -teknologi. Vores udgangspunkt er samfundsmæssige problemstillinger og behov for at omsætte den nyeste forskning til innovative løsninger.
Hos os finder du stærke kompetencer inden for blandt andet visual computing, kunstig intelligens, IoT, cybersikkerhed, interaktionsdesign og smarte produkter.
Vi arbejder i et tværfagligt miljø og er et hold af højtkvalificerede specialister, der hurtigt kan forstå din organisations og dine brugeres problemstillinger.
Følg pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Alexandra Instituttet
DIREC uddeler 27 millioner til AI-forskning4.7.2025 06:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Digital Research Centre Denmark (DIREC) har netop bevilget 27 millioner kroner til syv nye forskningsprojekter, der udvikler næste generation af AI. Målet er at sikre danske digitale gennembrud, der styrker Danmarks digitale suverænitet.
AI-briller og stemmestyring giver direkte adgang til fejlsøgning i produktionen3.7.2025 11:48:39 CEST | Pressemeddelelse
Industrimaskiner, der selv retter fejl og samtidig kan oplære nye medarbejdere i, hvordan man bruger dem. Smarte briller med indbyggede AI-assistenter, der gør det muligt at få instruktioner i realtid. Det er nogle af de scenarier, man ser ind i, når det gælder fremtidens produktion.
Vibrationssensor hjælper med at forudsige slid på kostbare maskindele2.6.2025 09:55:38 CEST | Pressemeddelelse
Virksomheden RUNI har fået testet en løsning med vibrationssensorer for at opdage slid på maskindele i tide. Sammen med Alexandra Instituttet blev forskelle i vibrationer brugt til at identificere problemer før nedbrud.
Ny platform forbedrer produktionslinjen, bundlinjen og CO2-regnskabet21.5.2025 13:30:44 CEST | Pressemeddelelse
Ny løsning fra Ranlev Industri Automation gør det muligt at måle klimaaftrykket helt ned på produktniveau. Løsningen er udviklet i samarbejde med Alexandra Instituttet i regi af projektet Afkobling 2030.
Jakob Ellemann-Jensen bliver ny forperson i Security Tech Space20.5.2025 08:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Som ny forperson skal Jakob Ellemann-Jensen samle kræfterne på tværs af erhvervsliv, myndigheder og forskning i kampen mod den stigende cybertrussel
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum