Danske Havne

Danske Havne: Varm opbakning til fiskeriet

Del
"Vi støtter varmt dansk fiskeris planer om en omstilling af den danske fiskerflåde og dansk fiskeri, herunder også forslagene om puljer, der dels skal drive udviklingen af nye teknologier, dels på kort sigt skal bidrage til at mindske CO2-udledningen fra fiskerisektoren.” Det siger direktøren for brancheforeningen Danske Havne, Tine Kirk i en kommentar til udspillet fra Danmarks Fiskeriforening, der i dag holder generalforsamling for første gang siden Brexit.

”Brexit har været en hård omgang for danske fiskere. Det har vi længe mærket i fiskerihavnene. Det gælder faktisk både i Øst- og Vestdanmark, at fiskeriet er ramt. Begrænsede muligheder for torskefangst og pres fra næringsstoffer i Østersøen har sammen med politisk uro omkring fiskeriet skabt problemer. Og i Nordsøen er fiskerne frontalt ramt af Brexit-aftalens begrænsninger med kvoter, der skal afgives til Storbritannien og begrænsninger på fiskeri i norsk farvand. Det er ikke nemt at være fisker, så vi bakker varmt op bag fiskerierhvervets ønsker og planer”, siger Tine Kirk.

Danske Havne peger i lighed med Dansk Fiskeriforening på, at fiskerierhvervet er et af Danmarks vigtigste. Der er er foruden væsentlige eksportindtægter til Danmark tusindvis af arbejdspladser både direkte i fiskeriet og i afledte erhverv. Der landes fisk i Danmark årligt til en værdi af omkring 3,5 mia. kr. Samtidig er fiskeriet livsnerven i mange samfund især i Vest- og Nordjylland.

”Der er stor forskel fra havn til havn, men fiskerihavne som Hanstholm og Hvide Sande har haft udfordringer af forskellig karakter i 2020, og man har endnu ikke overblikket over konsekvenserne af Brexit”, siger Tine Kirk.
Hun peger dog også på, at Danmark fortsat er en af EU største fiskerinationer og at ca. 12.000 danskere er direkte eller indirekte beskæftiget med fiskeri omkring de danske fiskerihavne.

Der er efterspørgsel på fisk samtidig med, at verdens befolkning vokser. Om 10 år skal der produceres ca. den dobbelt mængde fødevarer. Dét stiller store krav til produktion og bæredygtighed, og her er dansk fiskeri en vigtigt spiller, mener Danske Havne.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om Danske Havne

Danske Havne
Danske Havne
Bredgade 23, 2. tv.
1260 København K

72 11 81 00https://www.danskehavne.dk/

Danske Havne er brancheorganisationen for Danmarks erhvervshavne. Organisationen blev stiftet i 1917 og har fungeret som et samlingspunkt for samarbejde, vidensdeling og politisk indflydelse på tværs af landets erhvervshavne.

Danske Havne har til hovedopgave, at skaffe erhvervspolitisk indflydelse og deltage i den offentlige debat på vegne af medlemshavnene og branchen som helhed. Yderligere fungerer Danske Havne som rådgiver og facilitator for samarbejde og vidensdeling på tværs af landet, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for den lokale vækst, beskæftigelse og havnens konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Danske Havne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Havne

Danske Havne glæder sig over havvinds-ambition om tempo og smidighed18.5.2022 15:26:54 CEST | Pressemeddelelse

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn. Brancheorganisationen Danske Havnes direktør: ”Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også , at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspres-fart”, siger Tine Kirk, der peger på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig. ”Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjer

World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye