Danske Havne

Danske Havne om russiske skibe: Afventer retningslinjer og har god dialog med ministeriet

Del

Brancheorganisationen Danske Havne har i flere dage været i løbende dialog med Transportministeriet om russiske skibe. Branchedirektøren glad for tillidsfuld dialog

”Det er klart, at vi har mange medlemmer, der efterlyser klare retningslinjer for, hvordan vi skal behandle russiske skibe, der anløber danske havne. Og om vi overhovedet skal modtage dem.” Det siger formand for brancheorganisationen Danske Havne, Carsten Aa, der også er direktør for den store Odense Havn.

”Vi vil som branche naturligvis følge de retningslinjer, der kommer. Det er kun godt, hvis alle ved, hvad vi har at rette os efter, så vi ser frem til myndighedernes afgørelse, enten nationalt eller på EU-niveau”, siger Carsten Aa.

 For at se dette indhold fra www.danskehavne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.

Danske Havnes bestyrelsesformand, Carsten Aa.

Direktør Tine Kirk, Danske Havne, siger, at hun i flere dage har haft en løbende og god dialog med ministeriet, der fuldt forstår behovet for retningslinjer:

”Dialogen med Transportministeriet har haft to spor, et nationalt og et EU-spor. Som branche foretrækker vi en EU-aftale som den, udenrigsministeren efter et EU-ministermøde i søndags skitserede, hvor målet er at lukke alle EU-havne for russiske skibe. Det vil når alt kommer til alt nok den bedste løsning, for så bliver ingen landes havne kastebolde for Rusland, der naturligvis vil søge at skaffe skibe anløb, hvor de kan. Hvis hele EU er lukket havn så at sige, er det mest enkelt,” siger Tine Kirk.

Hun forstår fuldt ud sine medlemmers behov for, at der hurtigst muligt kommer afklaring. Hun peger dog på, at det er en kompleks sag, både med hensyn til afklaring af skibets endelige ejer og godsets herkomst.

For at se dette indhold fra www.danskehavne.dk, så skal du give din accept på toppen af denne side.                       

Danske Havnes direktør, Tine Kirk Pedersen.                                                                                                                                                                               

Kontakter

Information om Danske Havne

Danske Havne
Danske Havne
Bredgade 23, 2. tv.
1260 København K

72 11 81 00https://www.danskehavne.dk/

Danske Havne er brancheorganisationen for Danmarks erhvervshavne. Organisationen blev stiftet i 1917 og har fungeret som et samlingspunkt for samarbejde, vidensdeling og politisk indflydelse på tværs af landets erhvervshavne.

Danske Havne har til hovedopgave, at skaffe erhvervspolitisk indflydelse og deltage i den offentlige debat på vegne af medlemshavnene og branchen som helhed. Yderligere fungerer Danske Havne som rådgiver og facilitator for samarbejde og vidensdeling på tværs af landet, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for den lokale vækst, beskæftigelse og havnens konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Danske Havne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Havne

Danske Havne glæder sig over havvinds-ambition om tempo og smidighed18.5.2022 15:26:54 CEST | Pressemeddelelse

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn. Brancheorganisationen Danske Havnes direktør: ”Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også , at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspres-fart”, siger Tine Kirk, der peger på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig. ”Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjer

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum