Danske HavneDanske Havne

Danske Havne: Danmark fortsat blandt de største fiskerinationer i EU

Del
Værdien af fisk landet i danske havne er faldet ca. 9% i 2020, og det er bl.a. lukkede restauranter i Danmark og Europa, der presser prisen på konsumfisk

I de danske fiskerihavne er der sidste år landet fisk for ca. 3.5 mia. kr. Det er et fald på ca. 9% i forhold til året før. Der er dog sidste år samlet landet lidt flere fisk, målt i vægt - 940.000 tons fisk i forhold til 2019, det svarer til ca. en procent mere. 

Direktør i Danske Havne Tine Kirk siger:  

Det kan være svært at sige noget generelt for alle havne, da mængder og værdier af fiskene, der landes, varierer meget fra havn til havn, Det ser dog ud til, at Corona-pandemien kan tilskrives en stor del af forklaringen på, at værdien af fiskene er faldet.  

Restauranter i Europa har været tvunget til lukke. Det har negativ betydning for prisen på de dyre spisefisk konsumfisk som f.eks. pighvar og tunger samt skaldyrFiskene og skaldyrene har derved været sværere at afsætte. 

I Hvide Sande ser havnedirektør Steen Davidsen frem mod 2021 med lidt bekymring. Han siger: 

”De senere år har vi desværre oplevet, at fiskepladserne rykker længere mod nordvest, og at Hvide Sande fiskerne derfor også lander en del af fisken i nordjyske havne. Når vi dertil lægger Brexit-skyggen og Corona-usikkerheden giver det panderynker for fiskerierhvervet, som på alle måder har stor betydning for Hvide Sande Havn”.  

I Hanstholm Havn oplever havnedirektør Nils Skeby også, at de lave priser på konsumfisk har haft betydning for værdien af de fisk, der landet. Omvendt er der fanget flere industrifisk, så den samlede værdi af fisk er i Hanstholm stort set status quo.  

Hanstholm Havn ser dog spændt frem mod 2021, hvor vi håber, prisen på konsumfisk igen stiger, mens jeg ikke endnu ved, hvilken betydning Brexit får på landingen af fisk. Vhar ikke det fulde overblik.”  

Tine Kirk, direktør i Danske Havne: 

”Det er dog fortsat vigtigt at understrege, at Danmark er en af EUs største fiskerinationer med landinger for en værdi af 3,5 mia. kr. og ca. 12.000 mennesker direkte eller indirekte beskæftiget med fiskeri ved de største danske fiskerihavne. 

Kilde: Fiskeristyrelsen, https://fiskeristyrelsen.dk/fiskeristatistik/publikationer/landinger-i-danske-havne 

 

For yderligere information:  

Direktør Tine Kirk, tlf.: 20208615. 

Fiskerikonsulent Kasper Ullum, tlf.: 42449161.  

Kontakter

Information om Danske Havne

Danske Havne
Danske Havne
Bredgade 23, 2. tv.
1260 København K

72 11 81 00https://www.danskehavne.dk/

Danske Havne er brancheorganisationen for Danmarks erhvervshavne. Organisationen blev stiftet i 1917 og har fungeret som et samlingspunkt for samarbejde, vidensdeling og politisk indflydelse på tværs af landets erhvervshavne.

Danske Havne har til hovedopgave, at skaffe erhvervspolitisk indflydelse og deltage i den offentlige debat på vegne af medlemshavnene og branchen som helhed. Yderligere fungerer Danske Havne som rådgiver og facilitator for samarbejde og vidensdeling på tværs af landet, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for den lokale vækst, beskæftigelse og havnens konkurrenceevne.

Følg pressemeddelelser fra Danske Havne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danske Havne

Danske Havne glæder sig over havvinds-ambition om tempo og smidighed18.5.2022 15:26:54 CEST | Pressemeddelelse

Danske Havne glæder sig over ambitionen om at etablere 150 GW havvind i Nordsøen inden 2050, som de fire Nordsølande Danmark, Tyskland, Holland og Belgien onsdag blev enige om ved topmødet på Esbjerg Havn. Brancheorganisationen Danske Havnes direktør: ”Vi er begejstrede for det høje ambitionsniveau og det tempo, der lægges op til. Vigtigt er også , at man bliver smidig og meget konkret, når de endelige planer skal lægges. Bureaukrati og eventuel uhensigtsmæssig lovgivning må ikke stå i vejen, så politikerne må være friske på at rydde alle sten af vejen i ekspres-fart”, siger Tine Kirk, der peger på betydningen af de mange arbejdspladser i Danmark, som den store satsning på havvind i Nordsøen kaster af sig. ”Vi var først i verden med satsningen på havvind, da vi etablerede verdens første havvindmøllepark i 1991, så det er meget passende, at Danmark også er central aktør i Esbjerg-erklæringen her i 2022. På sin egen måde er det også illustrativt, at det finder sted på vores havn i Esbjer

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye