Alliance Advokater

Danske ejere af ejendomme i Italien overraskes af tinglysningsreglerne

Del

I løbet af de seneste 15-20 år er køb af fast ejendom i udlandet, især i Italien og Frankrig, blevet mere almindelig. Pengeinstitutterne har fulgt med udviklingen og i dag tilbyder de fleste danske pengeinstitutter finansiering i form af pantelån.

Men i modsætning til i Danmark, er det ifølge italiensk lovgivning sådan, at pantets varighed er 20 år fra og med den dato pantet bliver tinglyst. Hvis det danske pengeinstituttet har ydet et lån med en løbetid på mere end 20 år (f.eks. 25-30 år), skal pantet i Italien fornys efter 20 år, ellers vil pengeinstituttet miste den specielle garanti i den faste ejendom.

"Det er denne lille forskel som kommer bag på mange. Og nu ser vi en udvikling, hvor pantet udløber for en række danskere som ejer fast ejendom i Italien" siger den dansk italienske advokat Luigi Farina som er medlem af Alliance Advokater.

Man skal derfor være opmærksom på de italienske regel, så man undgår ubehagelige overraskelser og økonomiske vanskeligheder i forhold til pengeinstituttet.

Hvad man bør vide for at tinglyse et pant i Italien.

Et dansk pengeinstitut kan sagtens give et lån til en dansker i forbindelse med køb at fast ejendom i Italien. For at pengeinstituttet kan sikre sig den fulde garanti overfor låntageren, er det helt afgørende at man sørger for at tinglyse pantet i Italien.

Tinglysningen af pantet i Italien sker ved det offentlige kontor Ufficio di Pubblicità Immobiliare, der svarer til Tingbogen.

Omkostningerne for registrering af pant i Italien:

  • 0,50% ( registreringsafgift) af lånets størrelse;
  • 2% ( pantafgift) af pantets størrelse;
  • Euro 14,62 ( stempelafgift) for hvert ark af et dokument;
  • Ca. 1% ( notarhonorar) af låneaftalens beløb.

For sletning af pantet betales en afgift på 0,50% af pantets størrelse.

Yderligere informationer

Advokat
Ph.D. Luigi Farina
T (direct): +45 33 46 10 25
M ( mobile) +45 22 43 17 11
lf@luigifarina.com

Fakta om Alliance Advokater

Foreningen arbejder med alle spørgsmål indenfor privatrådgivning og dækker hele Region Hovedstaden. Situationen og erfaringerne viser, at ægtefæller, og samboende, der påtænker at indgå ægteskab, og som inden, eller under ægteskabet, opretter ægtepagt, klarer sig bedre end dem, som ikke har forberedt sig på et eventuelt brud.

Billeder

Information om Alliance Advokater

Alliance Advokater
Alliance Advokater
Hovedgaden 47
2970 Hørsholm

+45 4579 2111https://allianceadvokater.dk/

Om os

Foreningen Alliance Advokater består af 11 medlemsvirksomheder fordelt over hele Hovedstadsregionen.

Medlemmerne har det til fælles, at de alle er mindre og mellemstore advokatvirksomheder, som er placeret i Hovedstadsregionen. Alle er 100% uafhængige af hinanden, og ingen er medlemmer af en kæde eller en koncern, men har fokus på deres lokalområde og skal ikke skabe forretning til hinanden. Det er det faglige netværk og sikkerheden for at have adgang til viden, som man måske ikke selv besidder, der er afgørende.

Det betyder at alle klienter får én advokat som personlig rådgiver. En advokat som bor i samme lokalområde eller region som klienten selv gør. Det giver enkel og hurtig adgang til din advokat.

Følg pressemeddelelser fra Alliance Advokater

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Alliance Advokater

Du er i live, men ikke i stand til at varetage dine egne interesser, hvad så?4.9.2017 11:20:00 CESTPressemeddelelse

For mange kommer det som en overraskelse, at de nærmeste pårørende ikke kan disponere, hvis den ene part bliver ramt af uheld og går i koma eller udvikler demens. Du er stadig i live, men ikke i stand til at handle. Din ægtefælde kan ikke agere på dine vegne og kan f.eks. blive fastlåst i jeres fælles bolig, som ikke kan sælges uden begges underskrift. Dette problem skal fremtidsfuldmagter afhjælpe, men hvordan fungerer det egentlig.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum