Dansk Retursystem

Dansk Retursystem får ny bestyrelsesformand med grøn profil

Del

Thomas Dalsgaard (51 år) koncerndirektør i DONG Energy med ansvaret for Bioenergy & Thermal Power, bliver ny bestyrelsesformand i miljøvirksomheden Dansk Retursystem A/S. Han mener, at mange virksomheder vil se mod pantsystemet, når der skal findes nye forretningsmodeller i fremtiden. Thomas Dalsgaard afløser Michael Christiansen, der takker af efter ni år som bestyrelsesformand.

Thomas Dalsgaard, ny formand i Dansk Retursystem. Foto: Jesper Ludvigsen
Thomas Dalsgaard, ny formand i Dansk Retursystem. Foto: Jesper Ludvigsen

Når Dansk Retursystem den 24. maj får ny bestyrelsesformand, er det ikke bare en mand med stor erfaring inden for grøn energi. Det er også en økonom med blik for Dansk Retursystems samfundsmæssige rolle.

”For mig er denne formandspost en meningsfuld aktivitet i en virksomhed med et stærkt værdigrundlag, der udfylder en meget vigtig samfundsmæssig rolle, og som er en vigtig brik i Danmarks miljømæssige infrastruktur”.

Sådan siger Thomas Dalsgaard, der også i sit daglige virke, som koncerndirektør i DONG Energy med ansvaret for Bioenergy & Thermal Power, arbejder med cirkulær økonomi. Han uddyber:

”Danmark er allerede foregangsland, når det kommer til grøn energi og miljøbeskyttelse. Det danske pantsystem er enestående og et eksempel på, at vi går forrest med konkrete eksempler på, hvordan man skaber en velfungerende cirkulær økonomi. Dansk Retursystem er nået langt med denne forretningsmodel, som jeg tror kan udvikles og udbredes yderligere i de kommende år – og forhåbentlig inspirere i andre lande og andre sektorer. Som jeg ser det, er cirkulær økonomi fremtidens måde at arbejde på”.

Dansk Retursystem har arbejdet med en cirkulær økonomi siden 2002, hvor de første engangsemballager kom på markedet. Siden har virksomheden arbejdet målrettet med at sikre, at emballagerne kan indgå i et lukket kredsløb, så de kan genanvendes som drikke- og fødevareemballager. Virksomheden besidder dermed stor viden og erfaring, når det gælder genanvendelse i høj kvalitet. 

Thomas Dalsgaard indtræder som formand efter Michael Christiansen, som takker af efter godt 9 år på posten. Siden han blev formand i august 2008, er der sket store ændringer i markedet. Brugen af engangsemballage er steget markant fra knap 40% i 2008 til nu næsten 85% af markedet for emballager med pant. I samme periode er cirka 8 mia. flasker og dåser kommet retur og genanvendt, og der afleveres nu mere end 1,1 mia. årligt.

”Det har været nogle spændende år på formandsposten – ikke mindst det hastigt voksende marked taget i betragtning. Her har Dansk Retursystem formået at følge med udviklingen og samtidig sikret en effektiv drift med fokus på både kundetilfredshed og miljø. Dansk Retursystem er en del af den grønne dagsorden og medvirker dagligt til at skabe gode miljøvaner i befolkningen. Det er en samfundsmæssig vigtigopgave, og det er et system, jeg synes, vi kan være stolte af i Danmark”, siger Michael Christiansen.


Dansk Retursystem er en non-profit virksomhed, som ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet. Bestyrelsen består af repræsentanter fra ejerne, og samtidig er handlen repræsenteret i bestyrelsen. Formanden skal være neutral i forhold til parterne i bestyrelsen. Overdragelsen af formandskabet sker i forbindelse med selskabets generalforsamling den 24. maj.

Kort om Thomas Dalsgaard

Thomas Dalsgaard har været medlem af DONG Energy’s koncernledelse siden 2011 og har ansvaret for Bioenergy & Thermal Power. 

Uddannelse: Cand.oecon, Aarhus University, 1993

Tidligere ansættelse og hverv:

  • 1993-1998: Finansministeriet, økonom og rådgiver 
  • 1998-2001: OECD, Paris, Økonom og senior økonom 
  • 2001-2003: Finansministeriet, Kontorchef 
  • 2003-2004: DONG Energy A/S, Afdelingschef 
  • 2004-2008: IMF, Washington, Senior økonom 
  • 2008-2010: DONG Energy A/S, Vice President 
  • 2010-2011: DONG Energy A/S, Senior Vice President 
  • 2011- DONG Energy A/S, koncerndirektør Bioenergy & Thermal Power. 

 

Nøgleord

Kontakter

Flere informationer og aftaler om interview fås hos kommunikationsdirektør Hanne Luke på tlf. 20 14 05 18 eller hlu@danskretursystem.dk

Billeder

Thomas Dalsgaard, ny formand i Dansk Retursystem. Foto: Jesper Ludvigsen
Thomas Dalsgaard, ny formand i Dansk Retursystem. Foto: Jesper Ludvigsen
Download

Links

Information om Dansk Retursystem

Dansk Retursystem
Baldersbuen 1
2640 Hedehusene

+45 43 32 32 32http://www.dansk-retursystem.dk

Siden 2002 har Dansk Retursystem haft eneret på at drive det danske pantsystem, hvor man henter, tæller og sorterer tomme dåser og flasker og sender dem til genanvendelse. Med eneretten følger derfor en forpligtelse til altid at være effektiv og sørge for, at udgifterne er så lave som muligt.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Retursystem

Solcelledrevet, mobil udstilling på tur i sommerlandet17.5.2018 10:18pressemeddelelse

Hvad sker der i flaskeautomaten, og hvor meget energi sparer man ved at genanvende dåser og flasker? Det, og andre klimaspørgsmål, får du svar på, når Dansk Retursystem sender deres solcelledrevne udstilling Learning Lab på tur rundt i landet som en del af projektet Gang i Danmark. Lemvig var den første af i alt ca. 20 byer, der fik besøg af udstillingen, hvor du også kan prøve interaktive spil og blive mast flad som en dåse, der skal smeltes om.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum