DI Transport

Dansk Luftfart: Vi skal vinke farvel til rejserestriktionerne

Del

Fra 1. november skal det være slut med restriktioner for flyrejsende. I øjeblikket er der ikke nye bekymrende varianter af coronavirus i omløb, og med det store antal vaccinerede – både herhjemme og i udlandet - er det på tide at droppe restriktionerne, mener Dansk Luftfart.

Branchedirektør, DI Michael Svane. Foto: Peter Fallesen.
Branchedirektør, DI Michael Svane. Foto: Peter Fallesen.

- Restriktionerne skal væk, og rejsereglerne skal tilbage til tiden før coronakrisen. Flyselskaberne er klar til at sørge for transporten, så endnu flere udlændinge kan komme til Danmark og opleve ”hverdagen”, som statsministeren sagde ved Folketingets åbning, siger direktør Michael Svane fra brancheforeningen Dansk Luftfart.

En ekspertgruppe nedsat af regeringen anbefaler, at Danmark bliver genåbnet efter en risikobaseret tilgang, hvor fokus er på bekymrende varianter af coronavirus. Det handler om at undgå import af nye bekymrende varianter – ikke import af smitte med kendte varianter.

Det er en tilgang, som Dansk Luftfart støtter. Konkret betyder det, at Danmark fra den 1. november bør gå over til at overvåge situationen.

- Udgangspunktet bør være, at der ikke er restriktioner uanset, hvor du kommer fra. Men hvis en bekymrende variant kommer frem i et land, skal restriktioner genindføres på baggrund af sundhedsmyndighedernes vurdering – og meget gerne i tæt samarbejde med luftfartsbranchen, siger Michael Svane

Dansk Luftfart foreslår også, at kategorien ”skraveret orange” i Udenrigsministeriets rejsevejledninger bortfalder. Der er tale om information om, at der er indrejserestriktioner i et givent land, og det afholder unødigt mange fra at rejse.

- Både danskere og udlændinge tørster efter at komme ud og opleve verden igen. Og så længe der er så godt styr på smittesituationen i mange lande, og de vaccinerede bliver flere og flere, så er det i alles interesse at få fjernet de sidste restriktioner, siger Michael Svane.

- Det vil skabe vækst og indtjening til Danmark og gavne en hårdt trængt turisme- og oplevelsesøkonomi, der endnu ikke har en omsætning i nærheden af, hvad den var før coronakrisen.

Den politiske aftale om de nuværende rejserestriktioner udløber med udgangen af oktober 2021.

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829

Billeder

Branchedirektør, DI Michael Svane. Foto: Peter Fallesen.
Branchedirektør, DI Michael Svane. Foto: Peter Fallesen.
Download

Information om DI Transport

DI TransportFølg pressemeddelelser fra DI Transport

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Transport

Dansk Luftfart vil bidrage til danskernes viden om luftfartens grønne omstilling7.11.2022 10:04:14 CET | Pressemeddelelse

Dansk Luftfart vil bidrage til danskernes viden om luftfartens grønne omstilling Kun 48 pct. af danskerne tror, at flyrejser kan blive grønnere i fremtiden. Det viser en ny undersøgelse, som Epinion har udarbejdet for Dansk Luftfart. Mens virksomheder, eksperter og forskere arbejder aktivt på CO2-neutralt flybrændstof, og danskerne gerne VIL den grønne omstilling, så tror omkring halvdelen stadig ikke, at man kan flyve med bæredygtigt brændstof. Og det er et problem, at vi mangler dén grad af oplysning, mener flere eksperter. For den er nødvendig for at udnytte Danmarks potentiale til at blive globalt ledende inden for luftfartens grønne omstilling.