Dansk Byggeri

Dansk Byggeri roser Frederikssund for erhvervsvenligheden

Del

Det står godt til med erhvervsvenligheden i Frederikssund Kommune. Det blev rost under det årlige dialogmøde mellem Dansk Byggeri Nordsjælland og Frederikssund Kommune, hvor blandt andet åbningstider på de lokale genbrugspladser var på dagsordenen. De lokale virksomheder kom også med gode råd til, hvor kommunen kan gøre det endnu bedre.

I Frederikssund gør kommunen mange ting for at sikre, at de lokale virksomheder har gode rammer og vilkår. Fx har kommunen forbedret åbningstiderne på sine genbrugspladser, så virksomhederne har lettere ved at komme af med deres affald. Og kommunen opkræver ikke den særlige afgift på virksomhedernes bygninger, den såkaldte dækningsafgift, som mange andre nordsjællandske kommuner opkræver. 

- Der er ingen tvivl om, at erhvervsvenligheden bliver prioriteret højt i Frederikssund. Frederikssund er den kommune i Nordsjælland og resten af hovedstadsområdet, der klarer sig bedst i Dansk Byggeris analyse af kommunernes erhvervsvenlighed. De mange erhvervsvenlige tiltag er noget, de lokale virksomheder sætter stor pris på. Det har fx stor betydning for håndværkernes hverdag, at genbrugspladsen har åbent, når virksomhederne arbejder, så det er nemt at komme af med byggeaffaldet. Så det er rigtig godt, at kommunen lytter til virksomhedernes forespørgsler og handler på dem, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

Borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen er glad for, at kommunen og Dansk Byggeri Nordsjælland kan mødes og tale om, hvad der er vigtigt for at sikre gode vilkår for de lokale virksomheder.

- Vores dialogmøder gør os bevidste om, hvor vi som kommune gør det godt, og hvor vi konkret kan sætte ind for at blive endnu mere erhvervsvenlige. Jeg synes, at vi har en rigtig god dialog med de lokale virksomheder, og vi lytter gerne til deres gode råd om, hvad vi kan gøre bedre, siger borgmester John Schmidt Andersen.

Behov for hurtigere behandling af byggesager
Under dialogmødet opfordrede de lokale virksomheder kommunen til at forbedre sagsbehandlingstiden på byggesager, der er steget i forhold til sidste år.

-  Vi har noteret, at kommunen har prioriteret at gøre noget ved sagsbehandlingen af byggesager med flere penge til området i næste års budget. Og det er rigtigt godt, for lige nu venter både borgere og virksomheder for længe på at kunne tage det første spadestik, siger formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen.

 
 
 
 

Kontakter

Borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen, telefon 47 35 10 00
Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen, telefon 48 36 36 36

Billeder

Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen og Borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen.
Formand for Dansk Byggeri Nordsjælland Jørgen Simonsen og Borgmester i Frederikssund Kommune John Schmidt Andersen.
Download

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder i Nordsjælland at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange nordsjællandske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej- og baneprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner kan få op til 13 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for østjyske virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange østjyske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej- og baneprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 15 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder i Sydjylland at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange kommuner i Sydjylland kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og broprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 24 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange af landets kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og tunnelprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. I flere vækstcentre vil virksomhederne kunne se frem til at have 20 procent mindre arbejdskraft til rådighed.

Stigende trængsel gør det svært for fynske virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange fynske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej- og baneprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 13 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

Stigende trængsel gør det svært for nordjyske virksomheder at tiltrække medarbejdere21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

I mange nordjyske kommuner kan trafikanterne se frem til mere trængsel på vejene, hvis der ikke bliver sat gang i nye vej-, bane- og broprojekter. Og det kan gøre det sværere for virksomhederne at tiltrække medarbejdere, viser en analyse, som rådgivningsvirksomheden MOE Tetraplan har udarbejdet for Dansk Infrastruktur i Dansk Byggeri. Virksomheder i nogle kommuner vil få op til 14 procent mindre arbejdskraft til rådighed i 2035.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum