Dansk Byggeri

Dansk Byggeri og Ringkøbing-Skjern samarbejder om at sikre nok arbejdskraft

Del

Hvordan kan man sikre, at de lokale virksomheder i Ringkøbing-Skjern Kommune både nu og i fremtiden kan finde de medarbejdere, de har brug for? Det spørgsmål blev drøftet på det årlige dialogmøde mellem Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Ringkøbing-Skjern Kommune, hvor blandt andet en udvidet partnerskabsaftale var på dagsordenen.

I Ringkøbing-Skjern vælger 28 procent af de unge at tage en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Det er 3,3 procentpoint flere end i 2018, hvor andelen var 24,7 procent.

- Det er rigtig godt, at flere har fået øjnene op for erhvervsuddannelsernes mange muligheder, for allerede nu er der flere lokale virksomheder, der mangler hænder. I Dansk Byggeri arbejder vi sammen med kommunen om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og om at skaffe praktikpladser til dem, der starter på en uddannelse inden for bygge- og anlæg. Det ser ud til, at det gode samarbejde har båret frugt, siger formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen.

Både Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland og Ringkøbing-Skjern har en interesse i, at endnu flere lokale unge gennemfører en erhvervsuddannelse. På dialogmødet blev der derfor talt om muligheden for at udvide den partnerskabsaftale, som danner rammen for det fælles arbejde omkring uddannelse og beskæftigelse inden for bygge- og anlægsbranchen og byggeindustrien i Ringkøbing-Skjern Kommune.

- Vi har et rigtig godt samarbejde nu, og de lokale virksomheder er rigtig gode til at tage lærlinge. Men hvis vi kan gøre samarbejdet endnu bedre, skal vi selvfølgelig gøre det. Derfor vil vi undersøge muligheden for at brede samarbejdet ud, så erhvervsskolerne også bliver en del af den partnerskabsaftale, der lige nu er mellem kommunen og Dansk Byggeri. Jo flere vi er, der trækker i samme retning, jo bedre, siger borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard.

Flere nye parcelhusgrunde
Under dialogmødet talte man også om kommunens arbejde med at udstykke flere byggegrunde til parcelhuse.

- Hvis vores lokale virksomheder skal kunne tiltrække medarbejdere fra lokalområdet, skal vi også sørge for, at medarbejderne har et attraktivt sted at bo. Allerede nu oplever vi efterspørgsel på nye byggegrunde, og derfor har vi ansat en medarbejder til at finde og udvikle nye boligarealer i kommunen, siger borgmester Hans Østergaard.

 
 
 

Kontakter

Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard, telefon 22 62 15 36
Formand for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland Michael Nielsen, telefon 30 16 30 10

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lige stor mangel på opgaver og medarbejdere i byggeriet30.7.2020 10:47:49 CESTPressemeddelelse

Virksomhedernes forventninger til fremtiden bliver ganske langsomt mere positive ovenpå corona og det historiske dyk i april. Det fremgår af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for juli. Lidt overraskende er især industrivirksomhederne blevet mere optimistiske henover sommeren. I byggeriet er virksomhederne nu tilbage ved den samme situation som umiddelbart før coronakrisen, hvor der er lige stor mangel på efterspørgsel og arbejdskraft.

Brug penge fra EU’s genopretningsfond til energieffektiviseringer23.7.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Størstedelen af de 14 milliarder kroner, som Danmark står til at modtage fra EU’s nye fond til genopretning af økonomien oven på coronakrisen, bør bruges på isolering, nye vinduer, intelligent styring af energiforbruget og andre energieffektive tiltag. Det vil både skabe arbejdspladser, hjælpe den grønne omstilling i gang og skabe eksportmuligheder for danske virksomheder i EU, vurderer Dansk Byggeri.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum