Dansk Byggeri

Dansk Byggeri og Frederikshavn Kommune styrker samarbejdet om uddannelse

Del

Frederikshavn Kommune, Dansk Byggeri Nordjylland og Lokalforeningen Dansk Byggeri Vendsyssel Nord er enige om, at der er mange fordele ved at arbejde sammen om at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre lærepladser til de unge, der vælger en uddannelse inden for byggeri og anlæg. På et dialogmøde talte de om mulighederne for et tættere samarbejde.

I 2015 indgik Dansk Byggeri, Frederikshavn Kommune, DI, LO, EUC Nord og Frederikshavn Handelsskole en aftale om at arbejde sammen om at finde lærepladser til de elever, der har bestået grundforløbet på deres uddannelse. Den officielle partnerskabsaftale er udløbet, og på dialogmødet mellem Dansk Byggeri og Frederikshavn Kommune talte man om at lave en ny samarbejdsaftale.

- Vi har været glade for den partnerskabsaftale, vi har haft med bl.a. Dansk Byggeri, og det er nu tid til, at vi skal se nærmere på de muligheder, der er for et nyt og endnu tættere samarbejde. Det giver rigtig god mening at arbejde sammen om at vise de unge de forskellige erhvervsuddannelser, der findes. Det kan blandt andet ske gennem virksomhedsbesøg. Jeg håber også, at vi kan fortsætte vores fælles arbejde om at sikre, at der er lærepladser til de unge, der vælger en uddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, så vi sammen gør vores for, at de unge har gode forudsætninger for at færdiggøre deres uddannelse, siger borgmester i Frederikshavn Kommune Birgit Hansen.

Dansk Byggeri er glad for, at kommunen gerne vil drøfte en ny partnerskabsaftale.

- Hvis vi skal lykkes med at få endnu flere elever til at søge mod bygge- og anlægsuddannelserne, er det vigtigt, at eleverne tidligt bliver præsenteret for de mange forskellige muligheder, som en erhvervsuddannelse giver, og det kan vi sikre gennem et øget samarbejde. Det kan ske på mange måder, bl.a. gennem en uges erhvervspraktik i en lokal virksomhed eller gennem et klassebesøg på byggeplads, hvor eleverne kan opleve, hvordan byggefolkenes hverdag ser ud. I Dansk Byggeri har vi også forskelligt undervisningsmateriale, der kan passe direkte til de fag, eleverne allerede har på skoleskemaet, og der er materialer, der kan bruges i forbindelse med virksomhedssamarbejder. Det håber jeg på, at de lokale folkeskoler vil bruge aktivt, siger formand for Lokalforeningen Dansk Byggeri Vendsyssel Nord Torben Carlsen.

Udvidet kreds til kommunale møder med branchen

Kommunen inviterer mindst hvert andet år de lokale virksomheder til møde. Dansk Byggeris medlemsvirksomheder sætter stor pris på disse møder, men efterspurgte en mulighed for at udvide kredsen med boligforeninger og forsyningsselskaber. Det blev derfor aftalt, at kommunen vil invitere en bredere kreds til det næste møde i 2020.

- Vores møder med branchen er en rigtig god anledning til at tale om, hvad der er planlagt af bygge- og anlægsprojekter i kommunen, hvilke udfordringer vores lokale virksomheder står over for, og hvad der i øvrigt rører sig i kommunen. Det er her vi kan blive klogere på, hvor vi som kommune kan sætte ind for at sikre gode rammer for erhvervslivet, siger borgmester Birgit Hansen.

 
 

Kontakter

Borgmester Birgit Hansen, Frederikshavn Kommune, telefon 29 16 30 39
Formand for Lokalforeningen Dansk Byggeri Vendsyssel Nord Torben Carlsen, telefon 40 27 35 15
Chefkonsulent Gitte Vesti, Dansk Byggeri Nordjylland, telefon 29 21 77 10

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Nye vejledninger skal sikre lovlig og ens håndtering af problematiske materialer26.2.2020 06:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdet med skadelige stoffer som bly, asbest og støv kan få alvorlige konsekvenser for håndværkerne og naturen, hvis arbejdet ikke bliver udført sikkert og korrekt. Derfor har Nedrivnings- og Miljøsaneringssektionen i Dansk Byggeri udgivet fire nye vejledninger, der viser, hvordan nedrivnings- og saneringsopgaver skal udføres, så medarbejdere og miljø er beskyttet, og lovgivningen bliver overholdt.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum