Dansk Byggeri

Dansk Byggeri er helt enig med Venstre i, at anlægsloftet skal lempes

Del

Dansk Byggeri glæder sig over, at Venstre nu er parat til at lempe det kommunale anlægsloft. Det betyder, at kommunerne får mulighed for at sætte nogle af de planlagte renoveringer og anlægsopgaver i gang, som anlægsloftet ellers sætter en stopper for. Og det er der brug for nu, hvor coronakrisen også har ramt bygge- og anlægsbranchen.

- At suspendere anlægsloftet og fremrykke renoveringer og reparationer af skoler, børnehaver og andre kommunale bygninger er oplagt nu, mens de står tomme. Det samme gælder reparation af for eksempel kommunale veje, kloakker mv. Mange af opgaverne skulle alligevel havde været udført i sommerferien eller senere på året, så det vil ikke umiddelbart koste kommunerne ekstra, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

Dansk Byggeri har sammen med en række andre aktører i byggeriet flere gange foreslået regeringen og folketinget at lempe anlægsloftet. Og i en ny fremskrivning af forventningerne til beskæftigelsen i bygge og anlægsbrachen, forudser erhvervsorganisationen, at beskæftigelsen i branchen vil falde med 16.400 fra 1. til 2. kvartal på grund af coronapandemien

- Hvis man suspenderer anlægsloftet og rykker offentlige bygge- og anlægsopgaver frem, vil det sikre arbejdspladser i en branche, som allerede nu er begyndt at sende medarbejdere hjem som følge af coronakrisen. Virksomhederne er dog stadig i stand til at fortsætte deres aktiviteter. Derfor er det vigtigt, at politikerne gør alt, hvad de kan, for at hjælpe med at bevare arbejdspladserne, og initiativet fra Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen kommer på det helt rigtige tidspunkt, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri.

 
 
 
 
 

Kontakter

Adm. direktør Lars Storr-Hansen, lsh@danskbyggeri.dk, telefon 41 19 33 04 

Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Ballerup er mest erhvervsvenlig i hovedstadsområdet23.6.2020 05:00:00 CESTPressemeddelelse

Rødovre, Albertslund, Hvidovre, Ishøj og Tårnby er blandt Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner, mens Ballerup som den eneste hovedstadskommune blander sig med de bedste i hele landet til erhvervsvenlighed. Høje-Taastrup og Frederiksberg har taget store skridt i den erhvervsvenlige retning, mens København og Vallensbæk er rutsjet adskillige pladser ned af Dansk Byggeris årlige rangliste over kommunernes erhvervsvenlighed.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum