Folkekirkens Nødhjælp

Danmarkspremiere på supermarked med bæredygtige varer

Del

Folkekirkens Nødhjælp står bag nyt butikskoncept, der mikser overskudsfødevarer, tekstil og genbrugsguld. Formålet er at hjælpe forbrugerne, klimaet og verdens fattigste.

Arkivfoto fra Wefood Aarhus. Foto: Melissa Ørnsted
Arkivfoto fra Wefood Aarhus. Foto: Melissa Ørnsted

Torsdag den 10. december åbner supermarkedet Wefood Vejle med overskudsfødevarer, genbrug og tekstil. Supermarkedet er det første af sin slags i Danmark og har til formål at gavne både forbrugere, klimaet og verdens fattigste.  

Folkekirkens Nødhjælps øvrige Wefood-butikker sælger fødevarer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer, men som ingenting fejler.

Med Wefood Vejle går Folkekirkens Nødhjælp skridtet videre, og udvider butikken med genbrug og ubrugte tekstiler, som ikke længere er i kollektion, eller som ikke kan sælges.

Wefood Vejle er støttet af Salling Fondene og får blandet andet varer fra føtex, nemlig.com, Mikkeller og Dr. Oetker. Butikken er drevet af frivillige, og overskuddet går til at bekæmpe sult og sikre bedre vilkår for verdens fattigste.  

”Vi er utroligt stolte over at kunne åbne Danmarks første supermarked med et bredt udsnit fødevarer, genbrug, tøj og sko, der fremmer en mere bæredygtig levevis hos danskerne. Det gør vi sammen med vores mere end 80 leverandører og med støtte fra Salling Fondene, der bakker op om indsatsen for et mere ansvarligt forbrug. Vi spiller ind i en international trend, hvor butikker, supermarkeder og indkøbscentre med overskudsvarer og genbrug skyder op og tiltrækker forbrugere, der ønsker en bæredygtig livsform, ikke mindst tilskyndet af klimaforandringerne,” siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.  

Ifølge Birgitte Qvist-Sørensen er formålet med alle Folkekirkens Nødhjælps butikker at skabe et mere bæredygtigt forbrug i Danmark og samtidig investere pengene i verdens fattigste lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer. Hun mærker en kæmpe interesse fra borgerne i Vejle, og en masse vejlensere har allerede meldt sig som frivillige til butikken. 

Udover økonomisk støtte fra Salling Fondene er Salling Group, der blandt andet står bag føtex, Netto og Bilka, en vigtig samarbejdspartner og leverandør til Folkekirkens Nødhjælp. Annette Juhler Kjær, der er CSR-ansvarlig i Salling Group, siger:  

“Vi indleder i dag et nyt kapitel i samarbejdet med Folkekirkens Nødhjælp. Med åbningen af Wefood Vejle udvider vi samarbejdet om at bekæmpe madspild til også at omfatte genbrug og tekstiler - og overskuddet går til Folkekirkens Nødhjælps vigtige arbejde. Det giver grundlæggende god mening. Vi ønsker at bidrage med handling, der gør en reel forskel for miljø og klima, og samarbejdet her er et nyt og spændende skridt i den rigtige retning.”

Folkekirkens Nødhjælp åbnede i 1972 Danmarks første genbrugsbutik, og i dag driver organisationen flere end 100 butikker rundt om i landet. I 2016, fire årtier senere, kom Wefood-konceptet til, hvor formålet er at mindske madspild ved at sælge gode og attraktive overskudsvarer til en fordelagtig pris, så de ikke ender på bunden af skraldespanden.   

Hvad er Wefood Vejle?

Med Wefood Vejle tager Folkekirkens Nødhjælp det bedste fra genbrug og Wefood og samler i ét supermarked.

Ligesom de øvrige Wefood-butikker vil Wefood Vejle sælge fødevarer, som almindelige supermarkeder ofte kasserer, men som ingenting fejler. Det kan for eksempel være varer, der har fejl i emballagen, som ikke længere er i sæson eller har overskredet ”bedst før”-datoen. Derudover sælger Wefood Vejle udvalgte genbrugsvarer, second hand-tøj og tekstil.

Wefood Vejle åbner torsdag den 10. december kl. 11.00 på Dæmningen 34 A, 7100 Vejle.  

Journalister og fotografer er velkomne på åbningsdagen. For yderligere information kontakt venligst:  

Christina Pedersen, presseansvarlig for Wefood i Folkekirkens e-mail: chpe@dca.dk, telefon: 28744669 

Billeder

Arkivfoto fra Wefood Aarhus. Foto: Melissa Ørnsted
Arkivfoto fra Wefood Aarhus. Foto: Melissa Ørnsted
Download
Wefood Vejle åbner torsdag den 10. december klokken 11.00. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Wefood Vejle åbner torsdag den 10. december klokken 11.00. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download
Wefood Vejle åbner torsdag den 10. december klokken 11.00. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Wefood Vejle åbner torsdag den 10. december klokken 11.00. Foto: Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum