Naxos Denmark ApS

Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer udkommer med Brahms' samlede symfonier

Del

Den 26. august udkommer Danmarks Underholdningsorkester og Adam Fischer med endnu en fantastisk bokssamling på Naxos – denne gang med Johannes Brahms’ samlede symfonier. ”Det vil være en ny tilgang til Brahms,” siger dirigent Adam Fischer om udgivelsen, der markerer 25-året for hans samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester.

Johannes Brahms Complete Symphonies album cover
Johannes Brahms Complete Symphonies album cover

"En masse energi og en masse følelser"
Det er nok de færreste, der har et tydeligt indtryk af Johannes Brahms. Hans liv er ikke gjort af fængslende fortællestof. Ingen stormfulde forhold, skæbnenedslag eller truende sygdom, men et borgerligt arbejdsliv præget af formidabelt håndværk, flid og selvkritik. Men hans musik derimod.

”Hvis ikke Brahms er særlig spændende, og musikken ikke intensiverer alle dine nerver, så er den ikke spillet korrekt,” siger dirigent Adam Fischer. ”Han har en masse energi, en masse følelser. Det er en drøm for enhver dirigent og enhver fortolker at spille denne musik.”

Brahms var selvkritisk, og anvendte hyppigt sin papirkurv og en kamin, når han arbejdede. Han sled med sin første symfoni, der først kunne offentliggøres næsten 15 år efter, i 1876. Her var Brahms 43 år. Straks herefter blev den anden symfoni til i 1877. Og efter den tredje (1883) udkom hans sidste og fjerde symfoni i 1885.

Brahms overværede Wienerfilharmonikernes koncert i marts 1897 med hans fjerde symfoni, der fik folk til at svinge hatte og tørklæder i stor jubel. Lidt under en måned senere var han gået bort.

"En let, smidig bil!"
”Jeg kan love, at det vil være en ny tilgang til Brahms,” fortæller Adam Fischer om den nye indspilning.

”Et kammerorkester giver mange unikke muligheder, der er ingen som helst grund til at kopiere det 'store orkesters' attitude. Faktisk havde Brahms kun sjældent flere musikere til rådighed, end vi har her.”

I modsætning til Beethoven benyttede Brahms ikke metronomtal, og derfor findes symfonierne i alverdens fortolkninger. På dette nye bokssæt vil Brahms-kendere nok lægge mærke til et højere tempo på denne nye indspilning. 

”Hvad jeg mere end noget håber at kunne sætte lys på med vores orkester, er det kammermusikalske aspekt af Brahms’ symfoniske udtryk. Man kører helt anderledes i en stor, tung bil end i en let, smidig bil!"

Sølvbryllup
Ungarskfødte Adam Fischer (f. 1949) er en særdeles efterspurgt dirigent inden for såvel opera som koncertrepertoire. I løbet af sin karriere har han modtaget mange priser, senest den prestigefyldte pris Lifetime Achievement Award ved International Classical Music Awards.

Indtil videre er Adam Fischer den eneste dirigent, der er på markedet med indspilninger af både alle Haydns, Mozarts, Beethovens og Mahlers symfonier – og nu også alle Brahms’!

I 25 år har Adam Fischer været fast tilknyttet Danmarks Underholdningsorkester. Sammen har de udviklet en raffineret og energisk spillestil, særligt omkring den wienerklassiske musik.

”Den vældige fordel, vi har her, er, at vi kan arbejde længe og koncentreret på en bestemt opfattelse, en særlig stil eller klang,” siger Fischer.

Danmarks Underholdningsorkester er uden sidestykke i dansk musikliv. Rødderne strækker sig mere end otte årtier tilbage til grundlæggelsen i 1939, og i 2014 gik orkestret fra at være en del af DR til at blive et selvstændigt, musikerejet orkester.

Underholdningsorkestret og Adam Fischer fejrer ’sølvbryllup’ med Brahms Marathon den 12. november i Konservatoriets Koncertsal!

To view this video from www.youtube.com, please give your consent at the top of this page.Johannes Brahms Complete Symphonies · TrailerVideokanal

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Johannes Brahms Complete Symphonies album cover
Johannes Brahms Complete Symphonies album cover
Download
Foto fra indspilning. Kreditering: Toke Bjørneboe
Foto fra indspilning. Kreditering: Toke Bjørneboe
Download

Links

Information om Naxos Denmark ApS

Naxos Denmark ApS
Naxos Denmark ApS
Worsaasvej 19, 5
1972 Frederiksberg C

https://naxosdirect.dk/

Naxos har eksisteret siden 1987, og den danske afdeling, der tidligere gik under navnet Olga Musik, blev til Naxos Denmark i 2004. Vores primære opgave er at markedsføre, distribuere og sælge klassisk musik udgivet på Naxos.

Derudover repræsenterer vi en lang række førende klassiske plademærker, som bl.a. danske Dacapo, svenske Bis, Proprius og Prophone, finske Ondine, franske Naïve og engelske Hyperion. Vores katalog spænder dog bredt, og du finder også jazz, roots, crossover og musicals i vores sortiment.

 

Følg pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Naxos Denmark ApS

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum