Sweco

Danmarks største rådgiver inden for bæredygtighed og drift af ejendomme leder efter 15 nye specialister

Del

Facilities Management-afdelingen i arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco mærker, hvordan den øgede opmærksomhed på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri øger efterspørgslen efter rådgivere og teknikere indenfor energirenovering, HVAC, VVS og driftsoptimering. Afdelingen runder inden længe medarbejder nr. 100 og mangler aktuelt 15 nye medarbejdere.

Kristoffer Bjerg Sørensen ved et køleanlæg i Novo Nordisk. Foto: Sweco
Kristoffer Bjerg Sørensen ved et køleanlæg i Novo Nordisk. Foto: Sweco

Corona-krisen rammer dansk økonomi skævt. Mens detailhandlen, rejsebranchen og oplevelsesøkonomien er hårdt ramt, er der anderledes damp på kedlerne i byggeriet- og på ejendomsmarkedet. Branchen er ikke i samme omfang hæmmet af afstandskrav, men er tværtimod begunstiget af en politisk vilje til at holde økonomien i gang – samtidig med at klima- og bæredygtighedsdagsordenen for alvor er slået igennem i byggeriet.

Det mærker man hos arkitekt- og ingeniørvirksomheden Sweco, hvor navnlig Facilities Management-afdelingen har travlt med at imødekomme efterspørgslen.

- Vi har travlt og faktisk lidt svært ved at følge med for tiden. Det er et luksusproblem her midt i den anden bølge af corona, fortæller afdelingsdirektør Svend Åge Carlsen.

Han uddyber:

- Vi mærker meget tydeligt, hvordan den grønne omstilling er accelereret det seneste år med et fokus hos vores kunder på CO2-besparelser, energirenovering og energimærker. Det er særligt store aktører i industrien, pharma-virksomheder og større ejendomsbesiddere, der rykker på den her dagsorden, men også kommunerne efterspørger driftsoptimering med fokus på indeklima og lavere energiforbrug, siger Svend Åge Carlsen.

Eksplosiv vækst

Afdelingsdirektøren har været i faget i 36 år og har gennem årene oplevet en støt stigende vækst i afdelingen, men ikke så eksplosivt som nu.

- Vi runder snart medarbejder nr. 100, men er faktisk på udkig efter yderligere 15 medarbejdere til vores afdelinger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg, fortæller Svend Åge Carlsen.

Swecos FM-afdeling mangler især specialister, der kan udføre opgaver inden for energirenovering og ny-installation af alle typer HVAC-anlæg og køleanlæg, VVS-projektering og installationsoptimering. Specifikt for pharma-branchen mangler afdelingen rådgivere inden for driftsoptimering, indregulering af varme og køleanlæg, indeklimaanalyser, fejlfinding og optimering.

Om Swecos Facilities Management-afdeling

Facilities Management-afdelingen i Sweco er Danmarks største på området for rådgivning om drift af installationer og bygninger. Afdelingen har særligt fokus på tekniske installationer, bygninger og ejendomsudvikling og har markedsledende specialistkompetencer inden for køling, CTS, ventilation, indregulering, commissioning, energioptimering samt drift og vedligeholdelse af bygninger.

Rådgiverne hjælper navnlig produktionsvirksomheder og kunder i pharma-industrien og rådgiver desuden større ejendomsbesiddere om, hvordan de bedst designer, udvikler og drifter deres anlæg og systemer. Kunder tæller bl.a. Novo Nordisk, Radiometer, KU, Region Hovedstaden, DR, ATP Ejendomme og Carlsbergfondet samt flere kommuner.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Kristoffer Bjerg Sørensen ved et køleanlæg i Novo Nordisk. Foto: Sweco
Kristoffer Bjerg Sørensen ved et køleanlæg i Novo Nordisk. Foto: Sweco
Download
Lars Thyge foretager indregulering af varme- og køleanlæg. Foto: Sweco
Lars Thyge foretager indregulering af varme- og køleanlæg. Foto: Sweco
Download
Afdelingsdirektør i Facilities Management i Sweco, Svend Åge Carlsen. Foto: Sweco
Afdelingsdirektør i Facilities Management i Sweco, Svend Åge Carlsen. Foto: Sweco
Download

Information om Sweco

Sweco
Sweco
Ørestads Boulevard 41
2300 København S

+45 7220 7207https://www.sweco.dk/

Sweco planlægger og designer fremtidens bæredygtige byer og samfund. Med vores kunder og den samlede viden hos vores 17.500 arkitekter, ingeniører og andre specialister, skaber vi sammen løsninger, der adresserer urbanisering og digitalisering og gør vores samfund mere bæredygtige. Sweco er Europas førende arkitekt- og ingeniørrådgiver med en omsætning på ca. SEK 21 billion (EUR 2 billion / DKK 14,8 mia.). Virksomheden er noteret på Nasdaq Stockholm.

I Danmark er Sweco én af de førende rådgivningsvirksomheder på vækstmarkeder inden for vand, energi, transport, planlægning og design. Virksomhedens decentrale organisation er opbygget, så det er muligt at arbejde på tværs af faglige og geografiske grænser og dermed sætte virksomhedens samlede viden i spil til gavn for kundernes projekter.

Den decentrale tilgang giver mange små agile teams med stor handle- og beslutningskraft, højt kundenærvær og engagement. Sweco leverer integreret rådgivning ud fra den overbevisning, at det skaber størst mulig værdi for kunden, og vi ønsker at være kendt som den mest imødekommende og engagerede partner med anerkendt ekspertise.

Følg pressemeddelelser fra Sweco

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sweco

Nye bæredygtighedskrav til finansielle virksomheder: EU’s taksonomi får store konsekvenser for byggeri og ejendomsinvesteringer26.1.2021 06:58:55 CETPressemeddelelse

Første del af EU's klassifikationssystem for afrapportering af bæredygtige investeringer og aktiviteter har fokus på klima og CO2-reduktion. I første omgang er rapportering frivillig, men fra 1. januar 2022, er det et lovkrav for finansielle markedsaktører og store virksomheder at redegøre for deres investeringers indvirkning på miljøet. Ekspert i EU's taksonomi, Alexander Kaae Petersson fra Sweco, fortæller her om de nye krav til investeringer i nybyggeri og renovering, som EU håber, vil bidrage markant til den grønne omstilling.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum