Danmarks Statistik

Danmarks naturgaslagre var på lavt niveau før invasionen af Ukraine

Del

Danmark har to centrale lagre med naturgas – et i Ll. Torup og et i Stenlille. Lagrene opbygges henover sommeren, hvor forbruget er lavt og tømmes delvist om vinteren. Lagrene var på 23 Petajoule i starten af 2022, hvilket svarer til omkring en tredjedel af det årlige forbrug i Danmark.

”I forhold til de tre år op til 2022 var lagerbeholdningen af tilgængelig naturgas lille i starten af 2022, og der har derfor været relativt mindre at tære på end tidligere år,” siger Thomas Eisler.

”Lagrenes størrelse kan ses i forbindelse med det faktiske forbrug af naturgas, hvor niveauet i 2022 har været relativt lavt i forhold til de foregående tre år,” tilføjer Thomas Eisler.

Disse opgørelser er eksperimentel statistik og opdateres ugentligt.

Find opgørelserne her: https://www.statistikbanken.dk/GASLAGERhttps://www.statistikbanken.dk/GASBRUG 

Læs mere om eksperimental statistik her: https://www.dst.dk/da/Statistik/temaer/covid-19-hurtige-indikatorer#hvader

Læs mere om Danmarks brug af naturgas her: https://www.dst.dk/da/Statistik/temaer/invasion-af-ukraine#naturgas

Nøgleord

Kontakter

Har du spørgsmål til data, er du velkommen til at kontakte statistikansvarlig Thomas Eisler på 39173068 eller TME@dst.dk

Billeder

Information om Danmarks Statistik

Danmarks Statistik
Danmarks Statistik
Sejrøgade 11
2100 København Ø

39 17 39 17http://www.dst.dk

Danmarks Statistik er den centrale myndighed for dansk statistik. Vores opgave er at indsamle, bearbejde og offentliggøre statistiske oplysninger om det danske samfund.

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Statistik

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum