Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Danmarks bedste lærlinge og elever klar til dyst i København

Del

Landets bedste lærlinge skal findes, når DM i Skills og landets største uddannelsesmesse rykker til København 16. – 18. januar. Over 65.000 gæster, primært skoleelever, får serveret en fest af konkurrencer, ideer og inspiration til et væld af ungdomsuddannelser under temaet: ”Er du i tvivl, er du ikke alene”.

Mange unge føler sig pressede over valget af uddannelse. Men DM i Skills og den tilhørende uddannelsesmesse ønsker at lade tvivlen komme de unge til gode. Her kan de unge bruge tvivlen til at blive klogere på sig selv, afprøve deres evner og udforske veje, de måske ikke kendte.

Mere end 65.000 skoleelever, unge, forældre, lærere, vejledere, fag- og uddannelsesfolk ventes at besøge DM i Skills, det årlige mesterskab for erhvervsskoleelever, der afvikles fra 16. - 18. januar i Bella Center.

Talentfulde unge konkurrerer i 45 fag, og publikum træder samtidig ind i landets største uddannelsesmesse. Et kæmpe eksperimentarium fyldt med aktiviteter, viden og vejledning om en bred vifte af alle typer af ungdomsuddannelser - herunder mere end 80 erhvervsuddannelser.

Skoleelevers kendskab til erhvervsuuddanelserne skal øges

DM i Skills afholdes i et tæt samarbejde mellem Københavns Kommune, erhvervsskolerne i hovedstadsregionen, SkillsDenmark og Region Hovedstaden.

Københavns Kommune med overborgmester Frank Jensen i spidsen er vært, når undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil åbner DM i Skills. Vinderne bliver kåret af statsminister Mette Frederiksen lørdag den 18. januar om eftermiddagen.

Formålet med DM i Skills er blandt andet at fremme erhvervsuddannelsernes image og øge interessen for og kendskabet til de mange erhvervsuddannelser, så flere unge får lyst til at gå den vej.

En rapport fra Danske Regioner anslår, at der i 2025 vil mangle 67.000 faglærte i Danmark. Derfor har regeringen en målsætning om, at flere unge skal vælge en erhvervsuddannelse. De senere år har stadig flere unge valgt en gymnasial ungdomsuddannelse, og særligt i hovedstadsområdet er det meget få unge, som vælger en erhvervsuddannelse.

 Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), siger:

“I København har vi sat målrettet ind for at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse. Med DM i Skills får københavnske unge en unik mulighed for at prøve kræfter med fx tømrer- og konditorfaget. Jeg håber, at DM i Skills vil give flere unge lyst til at vælge en erhvervsuddannelse. Både fordi virksomhederne mangler faglærte, men mindst lige så vigtigt, fordi der ligger gode livs- og karrieremuligheder forude.”

 

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (S), siger:

”Samfundet har hårdt brug for dygtige unge faglærte - alene i Region Hovedstaden vil vi om fem år mangle over 30.000 faglærte, og der er spændende jobs og gode penge at tjene, når man har en erhvervsfaglig uddannelse. Derfor vil vi gerne have flere unge og deres forældre til at udforske erhvervsuddannelserne på lige fod med andre ungdomsuddannelser. Det gør vi i tæt samarbejde med kommuner, erhvervsskoler, virksomheder og organisationer. Dette års DM i Skills er et levende billede på den fælles indsats.”

 

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, siger:

”Vi glæder os meget til at holde DM i Skills i hovedstaden igen. Det er vigtigt for SkillsDenmark at komme rundt i hele landet med DM i Skills, og da vi sidst var i hovedstaden i 2015, gav det en tilskuerrekord, som ikke er slået siden.”

”Den dybere mening med DM er jo at få sat fokus på mulighederne i et arbejdsliv som faglært. De muligheder er kolossale, for manglen på dygtige hænder kan blive et langvarigt problem fremover for håndværk, industri, service og omsorg.”

 

Direktør på erhvervsskolen NEXT og formand for lederne i Danske Erhvervsskoler, Ole Heinager, siger:

”Årets DM i Skills er en kæmpestor og fantastisk begivenhed, som parterne har lagt alle kræfter i. Her sender vi erhvervsuddannelserne ud i hele sanseapparatet på publikum, og de kan på helt tæt hold opleve, hvad man som faglært kan udrette, når man sætter sine skills i spil.”

”Vi vil helt klart gerne have, at mange flere unge og deres forældre får øjnene op for mulighederne med en erhvervsuddannelse. Men det afgørende er, at vores unge får forudsætningerne for at træffe nogle oplyste valg, som baner vejen for en uddannelse, et arbejde og et liv, der gør dem glade. Det er det vigtigste formål med denne uddannelsesevent.”

Kontakter

Københavns overborgmester, Frank Jensen, via pressechef Rikke Egelund, mobil 31 47 94 97 eller EB2F@okf.kk.dk

Formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen, via pressevagten i Region Hovedstaden, tlf. 70 20 95 88

Formand for SkillsDenmark, Jesper Juul Sørensen, via pressechef Peter Skautrup, mobil 30 28 16 55 eller ps@skillsdenmark.dk

Formand for lederne i Danske Erhvervsskoler, Ole Heinager, mobil 21 72 95 88 eller oh@nextkbh.dk

Billeder

Links

Information om Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1550 København V

Fakta

 

DM i Skills – Danmarks største uddannelsesevent                

  • DM i Skills i København afvikles den 16. - 18. januar 2020 i Bella Center.
  • Der er aftenåbent torsdag den 16. januar fra kl. 16 - 19 med et særarrangement for alle unge i alderen 14 – 29 år og deres forældre.
  • Der er fri entre, og der forventes over 65.000 gæster.
  • SkillsDenmark sender deltagere til EuroSkills og WorldSkills, som blev etableret i 1950 i Spanien.
  • Læs mere på www.skills2020.dk

 

Flere unge skal have en erhvervsuddannelse

  • En rapport fra Danske Regioner anslår, at der i 2025 vil mangle 67.000 faglærte i Danmark. 
  • Regeringen har en målsætning om, at mindst 30 pct. af en ungdomsårgang i 2025 skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. 
  • På landsplan vælger 20 pct. af de unge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. 
  • I Region Hovedstaden vælger 14 pct. af de unge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.
  • I København vælger 13 pct. af de unge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen.

 

Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Børne- og Ungdomsforvaltningen

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum