Udenrigsministeriet

Danmark skal hjælpe med at rense Ganges-floden i Indien

Del
Indiens premierminister Narendra Modi har bedt om dansk hjælp til den indiske indsats for at genoprette Ganges-floden og dens bifloder.

Ganges har stor religiøs, økonomisk og praktisk betydning for inderne. Det er en vandressource for ca. 500 mio. mennesker. Det er samtidig en af de mest forurenede floder i verden, der yderligere trues af klimaforandringer og en voksende befolkning.

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, Dan Jørgensen, har netop afsluttet et besøg i Indien. I delstaten Uttar Pradesh underskrev han en aftale om dansk støtte til arbejdet for at rense Ganges og bifloderne. Danmark skal i første omgang hjælpe med et studie, som kan skabe grundlaget for et vandrensningsprojekt på en del af floden. Studiet vil ske i samarbejde med lokale og statslige myndigheder og skal fastslå forureningens kilder, og hvordan floden kan blive genoprettet på en bæredygtig måde.

Dan Jørgensen siger:

”Det er et meget vigtigt projekt, som kan bidrage til at skabe sundere og bedre liv for millioner af indere. Danmark har netop de kompetencer, som det her omfattende vandrensningsprojekt kræver. Derfor giver det mening at vi hjælper her. Jeg glæder mig til samarbejdet med de indiske myndigheder om denne vigtige opgave”.

Det er kun første spadestik, der bliver taget med det danskfinansierede studie. Projektet skal demonstrere, hvordan de indiske floder kan blive rene på en bæredygtig måde. De løsninger kan vise vejen for rensning af floder i resten af Indien. Danske myndigheder og virksomheder med stærke kompetencer på vandområdet vil blive søgt inddraget i projektet.

Baggrund:

Samarbejdet om flodrensning er en del af et allerede tæt samarbejde mellem Danmark og Indien under det Grønne Strategiske Partnerskab. Vandsamarbejde er netop et af de centrale områder i partnerskabet. Indiens premierminister Narendra Modi og statsminister Mette Frederiksen drøftede i oktober 2021 muligheden for at etablere et samarbejde i byen Varanasi i Indiens største delstat, Uttar Pradesh. Her skal Danmark og Indien sammen finde de bedste metoder til at få renset floder. Samarbejdet involverer centrale og lokale myndigheder. Varunafloden, som er en del af Ganges, er blevet valgt som demonstrationsprojekt.

For yderligere information, kontakt pressevagten 67979247 (ikke sms) eller pressevagten@um.dk

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Udviklingspolitisk Råd besøger Etiopien og Kenya22.4.2024 13:13:51 CEST | Pressemeddelelse

Kenya og Etiopien spiller væsentlige stabiliserende roller i et konfliktfyldt Østafrika. Men begge lande står samtidig over for store humanitære og klimamæssige udfordringer, og er blandt de største værtslande for flygtninge i Afrika. Danmark samarbejder blandt andet med landene om grøn og bæredygtig udvikling, modstandsdygtighed mod klimaforandringer, demokrati, menneskerettigheder, fattigdomsbekæmpelse og håndtering af flygtningesituationen. Udviklingspolitisk Råd besøger landene for at få indsigt i implementeringen af dansk humanitær støtte og danske udviklingsprojekter inden for bl.a. myndighedssamarbejdet, landbrug, sociale sikkerhedsnet, energi og vand.

Nye værktøjer skal rejse milliarder til klima og udvikling18.4.2024 07:19:04 CEST | Pressemeddelelse

Verdens udviklingslande mangler enorme beløb til klimaindsatser, fattigdomsbekæmpelse og udvikling af deres samfund. For at skaffe penge nok skal der tages helt nye metoder i brug for at tiltrække mange flere og større investeringer. Danmark er blandt de første lande, der bidrager til to nye finansieringsværktøjer, som vil rejse milliarder til klima og udvikling til gavn for verdens fattige.

Danmark sender støtte til Etiopien til hjælp mod væbnet konflikt, tørke, oversvømmelser og risiko for hungersnød16.4.2024 15:39:21 CEST | Pressemeddelelse

Etiopien er voldsomt præget af væbnede interne konflikter og tørke og oversvømmelse forårsaget af blandt andet klimaforandringer. Landet står i dag med store problemer med fordrivelse, kritisk fødevaremangel og massive humanitære behov. 20 millioner mennesker har behov for nødhjælp. Derfor støtter Danmark nu Etiopien med 100 millioner kroner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye