Erhvervsministeriet

Danmark indgår maritim samarbejdsaftale med Japan

Del

Danmark og Japan har netop indgået en maritim aftale for at styrke samarbejdet mellem Danmark og Japan.

Aftalen tager udgangspunkt i områder som miljø, digitalisering og kvalitetsskibsfart, hvor Danmark og Japan har mange fælles interesser.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen:

”Med den maritime samarbejdsaftale ønsker vi at styrke relationerne mellem Danmark og Japan inden for bl.a. grøn teknologi, miljø og digitalisering. Det kan på sigt øge eksporten og skabe øget vækst for virksomheder i begge lande. Jeg er derfor meget glad for, at vi med aftalen nu får sat handling bag de gode intentioner og får fulgt konkret op på vores besøg til Japan tidligere på året”.

Samarbejdsaftalen sker som opfølgning på erhvervsministerens besøg i Japan i april 2017. Aftalen følger op på en strategisk partnerskabsaftale, der blev indgået mellem Danmark og Japan i 2014, og som omfatter en lang række områder, herunder også det maritime område.

Konkret går samarbejdsaftalen ud på, at Danmark og Japan skal dele viden og erfaringer inden for områder som big data og digitalisering af certifikater, som kan skabe mange nye muligheder for skibsfarten.

Aftalen underskrives af den danske ambassadør i Japan på vegne af den danske regering.  

Se samarbejdsaftalen her

Pressekontakt: Presserådgiver Sara Ringgaard Price, srp@em.dk, tlf.: 91 39 94 07

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.evm.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum