Cyklistforbundet

Cyklistforbundet uddeler Årets Cykeldynamo til Giv en Cykels cykelformidlere

Del
Normalt er det kun én person, der får prisen Årets Cykeldynamo på Cyklistforbundets landsmøde, men i år kan hele 24 mænd og kvinder hænge et diplom op. Så mange har nemlig ydet en helt særlig indsats for at formidle cykler til nogle af de mange ukrainske flygtninge, der er kommet til landet.
Bagerst fra venstre: Per Thorlacius, John Ø. Jensen, Per Nielsen, Henrik Nejst Larsen, Jens Højslev Petersen, Jill Iversen, Bent Vang.    Forrest: Merete Gotthardt, Inger Ørbæk, Grethe Eskildsen, Ieva Latkovska
Bagerst fra venstre: Per Thorlacius, John Ø. Jensen, Per Nielsen, Henrik Nejst Larsen, Jens Højslev Petersen, Jill Iversen, Bent Vang. Forrest: Merete Gotthardt, Inger Ørbæk, Grethe Eskildsen, Ieva Latkovska

Se oversigt over de 24 prismodtagere, og hvor i landet de kommer fra nederst

Årets cykeldynamoer har ydet en frivillig indsats i initiativet Giv en Cykel, som blev sat i gang af transportminister Trine Bramsen og Cyklistforbundet.

Der er på nuværende tidspunkt formidlet op mod 1500 cykler til ukrainske flygtninge.

Priserne blev uddelt af forbundets Landsformand Jens Peter Hansen på Cyklistforbundets landsmøde, hvor 11 af de 24 formidlere var til stede.

”Prisen gives hvert år for en særligt fremragende indsats i Cyklistforbundet. Prismodtagerne i år får prisen for deres indsats for at hjælpe nyankomne ukrainere til at kunne cykle ind i deres nye danske hverdag og samtidig at gøre det nemt for gavmilde danskere at donere cykler. Deres indsats har gjort en helt konkret positiv forskel i ukrainernes hverdag. Det kan vi blandt andet se på de mange meget glade mails og kommentarer, vi får ind, fra de mange modtagere,” siger Jens Peter Hansen.

En af modtagerne skrev fx:

”Det er utroligt, og jeg kan næsten ikke tro det, men i dag bliver jeg den glade, der kører min nye cykel! Tusind tak til dig for en sådan mulighed, og selvfølgelig til donoren for den uvurderlige gave. Jeg ønsker dig alt det bedste med dit generøse initiativ, som er med til at tro på det gode igen.”

Også transportminister, Trine Bramsen (S), hylder cykeldynamoerne:

”Giv en Cykel er et fantastisk initiativ. Det skyldes ene og alene de stærke kræfter, der har udbredt cykelglæden til ukrainere og lagt adskillige timer i indsamling og distribution af cyklerne. De 24 ildsjæle, som i år modtager Årets Cykeldynamo, er i den grad cykelforbilleder. De har ikke nok i sig selv, de holder sig ikke bare til deres egen cykelrute - og det fortjener anerkendelse. Tak og respekt for indsatsen,” siger Trine Bramsen. 

Prismodtagerne har som cykelformidlere mange opgaver: De skaber kontakten mellem donor og modtager, henter og bringer cykler mellem donor og modtager, reparerer defekte cykler og følger op på henvendelser.

”Der er stadig stor efterspørgsel efter cykler fra ukrainere, og vi kan bruge mange flere cykler, end dem vi får, så har folk en fungerende cykel i overskud, må de meget gerne gå ind på vores hjemmeside givencykel.dk og give den videre, ”siger Jens Peter Hansen.

Oversigt over cykelformidlere

Merete Gotthardt Helsingør
Per Thorlacius Amager
Ieva Latkovska Greve
Per Nielsen Tinglev
John Ø. Jensen Roskilde
Jens Højslev Petersen Frederikssund
Jill Iversen Frederiksberg
Inger Ørbæk Viborg
Grethe Eskildsen Viborg
Peder Sørensen Tinglev
Henrik Nejst Jensen Hillerød
Jørgen Bosack Haderslev
Valdemar Bang Hansen Ribe
Michael Stick Jeppesen Sindal
Kirsten Tholle Virum
Kirsten Bak Hansen Sig
Kirsten Auken Brønshøj
Jan David Jægerspris
Inger Damgaard Brabrand
Christoffer Hansen Mårslet
Bent Vang Esbjerg
Hans Christensen Frederikshavn
Ulla Burgwald Viborg
Hans Werner Petersen Tinglev

Kontakter

Billeder

Bagerst fra venstre: Per Thorlacius, John Ø. Jensen, Per Nielsen, Henrik Nejst Larsen, Jens Højslev Petersen, Jill Iversen, Bent Vang.    Forrest: Merete Gotthardt, Inger Ørbæk, Grethe Eskildsen, Ieva Latkovska
Bagerst fra venstre: Per Thorlacius, John Ø. Jensen, Per Nielsen, Henrik Nejst Larsen, Jens Højslev Petersen, Jill Iversen, Bent Vang. Forrest: Merete Gotthardt, Inger Ørbæk, Grethe Eskildsen, Ieva Latkovska
Download

Links

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum