Cyklistforbundet

Cyklen tages ikke seriøst nok i ny aftale om infrastruktur

Del

Der er sat alt for få penge af til cyklismen i den infrastrukturaftale, som regeringen og alle partierne i Folketinget netop er blevet enige om. Det siger Cyklistforbundets direktør, Klaus Bondam.

Den gode nyhed er, at der ER sat penge af til cyklisme i den aftale om infrastruktur, som lige er forhandlet hjem på Christiansborg. Den dårlige er, at der ikke er sat nok af. Det siger Cyklistforbundet som en kommentar til den aftale om infrastruktur, som et stort flertal er blevet enige om.

"Ud af et samlet beløb på 161 milliarder til ny infrastruktur, er der kun sat sat 3 milliarder af til cyklen. Det er alt for lidt. Det betyder, at man ikke giver cyklen den rolle i den grønne omstilling, som den kan og bør have. Vi kan ikke se i denne aftale, at cyklen er blevet taget virkelig seriøst," siger direktør i Cyklistforbundet, Klaus Bondam, og fortsætter:

"Med cykler, elcykler, speedcykler og ladcykler er der et stort potentiale for at flytte transport af mennesker og gods til cykel, og det potentiale bliver desværre ikke udnyttet i denne aftale. Man forspilder virkelig muligheden for at bruge cyklen rigtigt i den grønne omstilling," siger Klaus Bondam.

Han ærgrer sig over, at man i 2021, midt i en klimakrise, stadig har hovedfokus på transport med bil.

"Man prøver at løse fremtidens udfordringer med fortidens løsninger. Mere motorvej, flere biler og mindre aktiv fysisk bevægelse er IKKE svaret på at skabe øget fremkommelighed, større folkesundhed og bedre byer for mennesker. Og det hjælper ikke til at nå klimamålene - heller ikke selv om en del af de ekstra biler bliver elbiler,".

Han kan dog også finde ting at glæde sig over i den netop indgåede aftale.
"Det er positivt med en bred aftale, som løber over en længere årrække frem til 2035. Det giver kommunerne bedre mulighed for at langtidsplanlægge god infrastruktur til cykler.

 

Kontakter

Yderligere oplysninger hos:

Jørgen Schlosser
Pressekonsulent i Cyklistforbundet

27524325
jsc@cykliustforbundet.dk

Klaus Bondam
Direktør i Cyklistforbundet

4070 8365
bondam@cyklistforbundet.dk

Billeder

Information om Cyklistforbundet

Cyklen giver oplevelser, frihed og motion. Cyklen gør vores verden sundere, grønnere og mere bæredygtig. Vi arbejder for, at alle kan cykle sikkert og trygt. Uanset alder. Uanset om man bor på landet eller i byen. Vi er en demokratisk organisation, hvor alle, der ønsker en cykelvenlig verden, kan engagere sig. Vi er tilstede over hele Danmark og er en del af paraplyorganisationen European Cyclists’ Federation.

Følg pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cyklistforbundet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum