COWI-rapport er ikke en second opinion

Det er ikke korrekt, når nogen påstår at scoend opinion er færdiggjort, lyder det fra miljødirektør i Landbrug & Fødevarer, Anders Panum.
- COWI er blevet bedt om at levere en redegørelse til det videre arbejde med vandplanerne. Nu skal det egentlig arbejde med en second opinion gå i gang. Vi kan konstatere, at der er mange som meget gerne vil konkludere på baggrund af den her rapport, men COWI’s redegørelse er ikke den second opinion, som vi alle ser frem mod, siger Anders Panum.
Rapporten fra COWI er en 300 siders gennemgang af det faglige grundlag, som tidligere har været brugt i udarbejdelsen af vandplaner, og der indgår ikke nye kilder.
- Det siger næsten sig selv, at hvis man blot gennemgår de samme pointer og vinkler endnu en gang, så er der ikke tale om en ny vurdering. Det er så at sige bare en genudsendelse og gammel vin på nye flasker, siger Anders Panum.
- Det vi har efterlyst, og som bør adresseres i en second opinion, er, at man tager et bredere kig på kvælstofindsatsen. Eksempelvis bør man kigge på, hvorfor en tæt på halvering af kvælstofudledningen siden 1990 ikke har gjort mere godt for vandmiljøet. Det er et paradoks, som må og skal undersøges, så vi er sikre på, hvor vi skal sætte virkningsfuldt ind, siger miljødirektøren.
- Vi ser frem til den egentlige second opinion, hvor bl.a. et internationalt ekspertpanel skal give en uafhængig vurdering af, hvordan vi bedst sikrer et godt vandmiljø og en dansk fødevareproduktion, siger Anders Panum.
Kontakter
Landbrug & Fødevarer pressetelefon
Tlf:33394520presse@lf.dkBilleder
Information om Landbrug & Fødevarer
Landbrug & Fødevarer varetager fælles opgaver og erhvervsmæssige interesser for danske landmænd og fødevarevirksomheder
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Dyrk mulighederne: Landbrug & Fødevarer klar med klimaplan, der leverer på Danmarks klimamål17.5.2023 06:40:00 CEST | Pressemeddelelse
En CO2e-reduktion på mellem 6,7 og 9,3 mio. tons frem mod 2030. Det er potentialet i den klimaplan, som Landbrug & Fødevarer i dag offentliggør. Dermed kan erhvervet med kendte teknologiske løsninger leve op til landbrugsaftalens mål om at nedbringe CO2e-udledningen.
Flere øko-grise kan gå i skoven15.5.2023 11:49:32 CEST | Pressemeddelelse
Søndag d. 21. maj åbner 11 gårde med øko-grise op for alle nysgerrige til Sofari. På flere af gårdene er der et voksende, grønt bagtæppe bag synet af det gode griseliv.
”I landbruget er vi parate til at give endnu flere unge mulighed for at komme uden for skolens fire vægge”3.5.2023 11:34:48 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer bakker op om flere af anbefalingerne i Reformkommissionens nye rapport. Blandt andet obligatorisk praktik i folkeskolen samt hverdagspraktik for skoletrætte elever i udskolingen
L&F: Klimamærket skal hjælpe både forbrugere og virksomheder27.4.2023 10:12:00 CEST | Pressemeddelelse
L&F ser overordnet positivt på, at det nu kan blive nemmere for forbrugerne at træffe et klimarigtigt fødevarevalg, og vil arbejde konstruktivt videre med udviklingen af et klimamærke. Mere fokus på sundhed og ernæring og flere skalatrin i modellen, havde dog været godt.
Danskerne shoppede økologi for 15,5 milliarder kroner i 202225.4.2023 08:37:35 CEST | Pressemeddelelse
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt økologiske fødevarer for i alt 15,5 milliarder kr. i 2022. Det er en nedgang på 3 procent i forhold til året før. Det overrasker ikke Landbrug & Fødevarer der trods nedgangen er fortrøstningsfulde for fremtiden
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum