3F Privat Service, Hotel og Restauration

Covid 19 vaccine: Udrulningsplan risikerer at ramme skævt

Del

Planen for sikring af kritisk vigtige nøglefunktioner i samfundet må gøres vandtæt. Det er den ikke i dag.

Marianne Henriksen, Forhandlingssekretær, 3F PSHR
Marianne Henriksen, Forhandlingssekretær, 3F PSHR

Når Fase 1 i regeringens plan for udrulning af Covid 19 vaccine snart sættes i værk, er formålet klart: Beskyt de svageste i samfundet og beskyt nøglefunktioner, der er kritisk vigtige for samfundet.

Indtil videre betyder det, at læger, sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, tandlæger, fodterapeuter og plejepersonale på plejecentre og i hjemmeplejen er omfattet af Fase 1.

Andre personalegrupper, der arbejder tæt på sårbare borgere og patienter og arbejder i de samme rum som de opholder sig i, er ikke medtaget i Fase 1, blandt andre: rengøringsassistenterne.

Deres job består i at opsøge og decinficere smitteflader. Der hvor læger, sygeplejesker og andet sundhedspersonale går, gør de rent og der hvor sårbare borgere opholder sig, gør de rent.

Det har skabt bekymring og forundring blandt 3F’s rengøringsassistenter og deres tillidsrepræsentanter, fordi de oplever, at deres arbejde netop består i at være i kontakt med smitteflader og sårbare borgere og patienter.

Marianne Henriksen, forhandlingssekretær, 3F Privat Service, Hotel og Restauration og Lone Hoffmann, 3F Den Offentlige Gruppe:

”Der er kommet meget stor fokus på vigtigheden af rengøring og hygiejne – rengøring handler simpelthen om folkesundhed. Det har været et tiltrængt fokus, fordi rengøring ofte er usynlig for de fleste af os.

Men det vil være en stor fejl i den kommende udrulningsplan ikke at være opmærksom på, hvor tæt rengøringsassisterne faktisk er på smittekilder og smitteflader, og hvor vigtigt det kan være, at vaccinere dem i Fase 1. De fleste sundheds- og socialfunktioner har i dag opnommeret rengøringsindsatsen og rengøringsassistenterne er meget synlige i ældreplejen og på hospitalerne.”

Nøgleord

Kontakter

Vedr. interview: Marianne Henriksen, forhandlingssekretær, 3F PSHR
Mob: 21 41 94 32
Mail: marianne.henriksen@3f.dk

Vedr. interview: Lone Hoffmann, forhandlingssekretær, 3F Den Offentlige Gruppe
Tlf.: 88 92 01 89
Mail: lone.hoffmann@3f.dk

Billeder

Marianne Henriksen, Forhandlingssekretær, 3F PSHR
Marianne Henriksen, Forhandlingssekretær, 3F PSHR
Download

Information om 3F Privat Service, Hotel og Restauration

3F Privat Service, Hotel og Restauration
3F Privat Service, Hotel og Restauration
Kampmannsgade 4
1790 København K

3F er Danmarks stærkeste fagforening, der har overenskomst på flere arbejdspladser end nogen anden fagforening. 3F ejes og ledes af medlemmerne.

3F Privat Service, Hotel og Restauration er en gruppe i 3F og har omkring 27.000 medlemmer som primært arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter. 3F PSHR er en gruppe i 3F. 

Følg pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum