TEKNIQ Arbejdsgiverne

Coronaudbruddet giver plads til service og renovering af offentlige bygninger

Del

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne er der opbakning til regeringens planer om at udskyde moms og skat for små virksomheder som en hjælp til at komme gennem coronakrisen. Men samtidig opfordrer man til, at man får løst ventende eftersyn og opgaver i de offentlige bygninger, som netop nu står tomme.

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Regeringen fortsætter strategien med at understøtte de danske virksomheder, der kommer i klemme i forbindelse med udbruddet af coronavirussen. Senest har man besluttet at udskyde små virksomheders betaling af moms og skat. Et initiativ, der bakkes op af TEKNIQ Arbejdsgiverne.

”Jeg synes, regeringen viser, at den tager de udfordringer, landets virksomheder står overfor, alvorligt. Det er en situation, ingen har kunnet forudse og som giver ikke mindst de små virksomheder nogle alvorlige, økonomiske udfordringer,” siger Niels Jørgen Hansen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

I installationsbranchen mærker mange virksomheder allerede nu konsekvenserne af virusudbruddet.

”En del af vores medlemsvirksomheder oplevede i sidste uge, at den ene kunde efter den anden sendte vores raske medarbejdere hjem, fordi kunden var nervøs for eventuel smitterisiko. Hvilket i øvrigt er en helt forståelig reaktion i denne tid,” siger Niels Jørgen Hansen.

Han understreger dog, at man hos TEKNIQ Arbejdsgiverne har et helt konkret forslag til, hvordan man, uden at gå på kompromis med hverken arbejdsmiljø eller sundhedsrisiko, kan holde gang i hjulene hos bl.a. en stor del af landets installationsvirksomheder.

”Med de mange offentlige bygninger, kommunale såvel som statslige, der står tomme lige nu, er der noget nær optimale arbejdsbetingelser for at få udført de lovpligtige eftersyn samt få færdiggjort de mange igangværende arbejder, der er ude i de offentlige bygninger. Opgaver, som er bestilt, men blot venter på bliver udført,” siger Niels Jørgen Hansen og uddyber:

”En sådan ”åbning” af offentlige bygninger vil sikre en del af beskæftigelsen og dermed mindske en del af behovet for nødløsninger i form af eksempelvis kompensationer, dagpenge og fordeling,” siger Niels Jørgens Hansen.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har derfor sendt forslaget til boligminister, Kaare Dybvad.

Nøgleord

Kontakter

Kontaktinfo
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, tlf. 40 74 43 60

Billeder

Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Niels Jørgen Hansen, adm. direktør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum