Raakilde - strategisk kommunikation

Coronarestriktionerne er alt for kortsigtede

Del

Kultur og idrætslivet har alvorligt brug for en fremtidig model for arrangementer. Teknologisk er det muligt.

Jakob Norgaard Mortensen, direktør for Venue Manager
Jakob Norgaard Mortensen, direktør for Venue Manager

Spillesteder, sportsstadions og museer er udfordret af Corona-restriktionerne. Der er begrænsninger på antal tilskuere og gæster, der skal være styr på hvem de er af hensyn til smittesporing og der skal holdes afstand. Det har øget efterspørgslen på billetsystemer og adgangskontrol markant.

Før fik vi et par henvendelser om måneden. Nu bliver vi ringet op hver dag fra koncertarrangører, museer, sportsklubber og andre, som arbejder hårdt på at leve op til Corona-restriktionerne”, siger Jakob Norgaard Mortensen, der er direktør i Venue Manager.

Firmaets løsning samler billetsalg og adgangskontrol, så det foregår uden kontanter og så der er styr på kunderne. Det er både nemmere for gæsterne og for arrangørerne, og gør det muligt at håndtere de skiftende regler for antal tilskuere i et område. Men det er uforudsigeligt, hvordan vilkårene på længere sigt er for arrangører af begivenheder med mange tilskuere. Nøglen til at kunne afholde større arrangementer er at opdele tilskuere i mindre sektioner med siddepladser, separate indgange, toiletter og boder til hver sektion og have styr på hvem tilskuerne er og hvor de må opholde sig. Nogle steder skal man også lukke folk ind på forskellige tidspunkter. Det kan billet- og adgangssystemerne håndtere og det kan praktisk løses, men gøres sværere, når reglerne hele tiden skifter. Fra 9.september måtte der komme 500 tilskuere ind i hver sektion til f.eks. en fodboldkamp, men det er nu midlertidigt strammet op, så der højst må være 500 i alt til en begivenhed.

Der er hårdt brug for at finde en fremtidig model for koncerter og sportskampe. Jeg er alvorligt bange for, at kultur og idrætslivet bliver lagt ned i årevis, hvis man bliver ved med at ændre restriktionerne med kort varsel, uden at finde en langsigtet model”, siger Jakob Norgaard Mortensen, som mener det er muligt at finde modeller, der er sundhedsmæssigt forsvarlige. Danmark har et godt afsæt for det, fordi vi er vant til at betale med kort og via mobiltelefon.

Det gode er, at det kan løses, så kultur- og idrætslivet kan overleve og vi kan komme på museum, til koncerter og sport på en sundhedsmæssig forsvarlig måde. Men chancen for at det sker, øges betragteligt, hvis man ser længere frem”, siger direktøren for Venue Manager. Han efterlyser at myndigheder og politikere samler arrangørerne og deres underleverandører om at finde en fremtidig model, som udnytter de teknologiske muligheder, der faktisk allerede eksisterer. Det vil gøre det muligt at lave en sundhedsmæssig forsvarlig løsning, der også er bæredygtig for arrangørerne.  

Det gør ondt at se, hvor hårdt de mange ildsjæle i kultur og idrætslivet kæmper, for så igen og igen at få revet grundlaget væk under sig”, siger Jakob Norgaard Mortensen.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt
Jakob Norgaard Mortensen, CEO & Partner, Venue Manager A/S
+45 2225 1426
jnm@venuemanager.net

Billeder

Jakob Norgaard Mortensen, direktør for Venue Manager
Jakob Norgaard Mortensen, direktør for Venue Manager
Download

Links

Information om Raakilde - strategisk kommunikation

Raakilde - strategisk kommunikation
Sankt Peders Gade 24
9400 Nørresundby

20804906

Fakta

Venue Managers platform:
Med Venue Manager samler og håndterer du hele din kundevendte forretning på én platform.

Platformen rummer både salg af billetter og kort, adgangskontrol, POS/kasseapparater, mobil-app samt moduler til dataindsamling og integration.

Det giver overblik, sammenhæng og meget bedre service til dine kunder – hvad enten du organiserer sport, events eller attraktioner.

 

 Foto frigivet til pressebrug. 

Følg pressemeddelelser fra Raakilde - strategisk kommunikation

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Raakilde - strategisk kommunikation

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum