Akademikerne

Coronakrise: offentligt ansattes arbejdsvilkår skal afklares lokalt

Del

Parterne på det offentlige arbejdsmarked er blevet enige om de fælles retningslinjer, der gælder for de offentlige arbejdspladser i forbindelse med hjemsendelse af ansatte, efter at regeringen har meldt ud, at kriseberedskabet i hele den offentlige sektor bliver forlænget i første omgang til den 13. april. Det betyder, at de offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, arbejder med kriselovgivning eller overflyttes til andre jobfunktioner i det offentlige nødberedskab, men som aktuelt er hjemsendte og ikke er i stand til at udføre deres arbejde hjemmefra, skal afholde fem fridage.

Akademikernes formand, Lars Qvistgaard, udtaler: 

”Det er en svær udfordring, vi står midt i. De fleste offentligt ansatte arbejder stenhårdt for at omstille samfundet til det nødvendige kriseberedskab, men det er også korrekt, at der er nogle grupper, der i den aktuelle situation ikke udfører kritiske funktioner og ikke kan arbejde hjemmefra. I den nuværende situation må alle bidrage, og kan man ikke levere arbejdskraft, så kan man altså bidrage ved at afvikle ferie og afspadsering, så vi også har arbejdskraft til hurtigt at få hjulene i gang igen, når vi er ude på den anden side af krisen.”

Offentligt ansatte holder hjulene i gang

Selvom mange offentligt ansatte aktuelt er sendt hjem og isoleret fra hinanden og arbejdspladsen, fortsætter den offentlige sektor på mange områder med at levere velfærd til borgerne. Mens alt fra skoler til borgerservice og myndighedskontorer holder lukket, så får danskerne fortsat undervisning, byggetilladelser, rådgivning, sagsbehandling og alle de andre tusindvis af samfundskritiske serviceydelser, den offentlige sektor sørger for i dagligdagen. 

”Fra den ene dag til den anden har landets offentlig ansatte lykkedes med at levere et nødberedskab i verdensklasse. De har omstillet sundhedsvæsenet til at håndtere en pandemi. Kommunernes plejevaretagelse er omstillet til at håndtere, at en halv million danskere kan blive syge samtidig. Stort set hele undervisningsområdet er blevet digitaliseret. Og vi har oveni set, at de har opretholdt driften af stat, region og kommune over overbelastede netforbindelser, mens de har skullet klare børnenes hjemmeundervisning samtidig. Det er en bedrift, der helt tager pusten fra en, og som er virkelig imponerende”, siger Lars Qvistgaard, formand for Akademikerne, og fortsætter: ”Det er meget væsentligt at sige, at alle parter sætter stor pris på den indsats, som mange af vores medlemmer gør for tiden, og der er selvfølgelig ikke tale om, der vil blive taget feriedage eller afspadsering fra de medlemmer, der lige nu knokler derudaf for at holde den offentlige sektor i gang”.

For yderligere kommentarer, kontakt Lars Qvistgaard på 2147 2686.

Yderligere information: Aftalerne for hhv. det statslige, kommunale og regionale område kan findes her.

Akademikerne varetager interesser for 431.000 medlemmer på det offentlige og private arbejdsmarked.

Kontakter

Information om Akademikerne

Akademikerne
Akademikerne
Nørre Voldgade 29
1358 København K

33 69 40 40http://www.ac.dk/

Om Akademikerne

Akademikerne er en partipolitisk uafhængig paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer pr. 1. januar 2020 ca. 431.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Akademikerne samarbejder med medlemsorganisationerne for at sikre et attraktivt akademisk arbejdsmarked. Akademikerne skal øge akademikernes indflydelse i samfundet.

Følg pressemeddelelser fra Akademikerne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Akademikerne

Akademikerne: Vi skal tage alle nødvendige skridt for at ruste private arbejdspladser18.3.2020 13:23:24 CETPressemeddelelse

Nødvendigt tiltag kaster redningskrans ud til klemte iværksættere og enkeltmandsvirksomheder, der er truet af at miste indtægt og levegrundlag. Der er brug for ekstraordinær handlekraft for at holde hånden under hele det private erhvervsliv og sikre tryghed i denne svære situation. Hos Akademikerne står vi klar til at byde ind til de kommende hasteforhandlinger, der bliver igangsat med det samme mellem regeringen og Folketingets partier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum