Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Coronahundene kommer: Stigning på 147 procent i modtagelse af unge hunde hos Dyreværnet

Del

Dyreværnet oplever en markant stigning på indleveringer af unghunde. På blot tre måneder er der blevet indleveret 47 hunde under to år, hvilket er en stigning på hele 147 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Udviklingen er bekymrende og organisationen frygter, at tendensen fortsætter året ud.

Internatsleder Maria Rønde med Hunter. Fotocredit: Martin Dyg/Dyreværnet
Internatsleder Maria Rønde med Hunter. Fotocredit: Martin Dyg/Dyreværnet

Da Danmark lukkede ned i forbindelse med corona-pandemien i foråret 2020, blev landet støvsuget for hvalpe. Danskerne var hjemsendt, og havde pludselig tiden til at passe et nyt firbenet familiemedlem. Antallet af ulovligt importerede hvalpe eksploderede da grænserne blev genåbnet, og efterspørgslen var enorm.

I dag er Danmark genåbnet og alle vendt tilbage til deres arbejdsplads. Den søde snude, der bragte glæde og gåture ind i mange hjem, er blevet teenager og tiden, som der var så meget af, er pludselig forsvundet.

Hos Dyreværnet, som er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger, har man oplevet en stigning på hele 147 procent i indleveringer af unghunde de seneste tre måneder. Tallet taler sit tydelige sprog og vækker bekymring:

Internatsleder Maria Rønde, siger:
- Vi er dybt bekymrede for den udvikling, vi har oplevet de sidste tre måneder. Normalt stiger indleveringerne op til jul og her er der som regel tale om både unge og ældre dyr. I år er tendensen markant anderledes. Indleveringen af hunde, som er under to år er nærmest eksploderet og det er tydeligt, at der er tale om hunde, som blev købt under corona-nedlukningerne, fortæller Maria Rønde.

- Når hunde bliver teenagere, pumper hormonerne rundt i kroppen. Derfor kan de have svært ved at koncentrere sig om ejeren, fordi de har så stort et behov for at udforske miljøet. De kan trække voldsomt i snoren, 'miste hørelsen' og humpe gæsterne. De kan pludselig blive frygtsomme overfor en masse ting, og generelt kræver de meget stimulering både fysisk og mentalt. Det kan være vanskeligt for nye hundeejere at håndtere, fortæller Maria. 

November og december er ofte de travleste måneder på Dyreværnets internater i Rødovre og i Kolding, og foreningen forventer desværre en fortsat vækst i indlevering af dyr året ud.

- Vores erfaring viser, at der ofte kommer flere dyr ind op til jul, men vi løber gerne hurtigere for at hjælpe alle de dyr, vi kan – naturligvis også coronahundene, smiler Maria Rønde.

Nøgleord

Kontakter

For yderligere information eller flere dejlige billeder kontakt venligst Dorte Harboe Hald på 93393900 eller på mail dorte@dyrevaernet.dk

Billeder

Internatsleder Maria Rønde med Hunter. Fotocredit: Martin Dyg/Dyreværnet
Internatsleder Maria Rønde med Hunter. Fotocredit: Martin Dyg/Dyreværnet
Download

Links

Information om Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr
Islevdalvej 85
2610 Rødovre

+45 44 94 66 95http://www.dyrevaernet.dk/

Dyreværnet, der er stiftet i 1898, er en af Danmarks ældste dyreværnsforeninger. Med internat i Rødovre ved København samt i Kolding, tre dyreambulancer og tre mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikkerne, hjælper foreningen hvert år tusindvis af kæledyr til en bedre tilværelse.

Følg pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dyreværnet - Foreningen til Værn for Værgeløse Dyr

6.794 kæledyr har allerede fået hjælp: Nu udvider Dyreværnet hjælpeindsatsen til socialt udsatte borgeres kæledyr med endnu en Frynseklinik10.11.2021 11:17:00 CET | Pressemeddelelse

Tusindvis af socialt udsatte borgere har siden 2018 fået hjælp til behandling af deres kæledyr gennem en af Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinikker, Frynseklinikkerne. Klinikkerne, som tilbyder dyrlægehjælp til Danmarks mest udsatte borgere, løfter en samfundsopgave og sikrer, at antallet af dyreværnssager er faldende. Mandag den 15. november lancerer organisationen endnu en rullende klinik, der denne gang skal dække Nordjylland.

Dyreværnets mobile nonprofit dyreklinik, Frynseklinikken, kommer til Bornholm og tilbyder dyrlægehjælp til udsatte borgeres kæledyr26.10.2021 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Mandag den 1. november og tirsdag d. 2. november kommer en af Dyreværnets mobile non-profit dyreklinikker, Frynseklinikken, til Bornholm. Formålet med foreningens to Frynseklinikker er at tilbyde hjælp til socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et ”betal-hvad-du-kan-princip”. Det er tredje gang, Frynseklinikken besøger Bornholm og tilbyder hjælp til de kæledyr, hvis ejer ellers har svært ved at få deres pelsede ven til dyrlægen.

Borgerforslag fra Dyreværnet skal forhindre ulovlig import af hvalpe fra de mange europæiske hvalpefabrikker4.10.2021 12:40:39 CEST | Pressemeddelelse

Dyreværnet har oplevet en markant stigning i antallet af hvalpe, der er blevet ulovligt importeret både under og efter Covid-19-nedlukningerne. Derfor har organisationen valgt at sende undercover agent og efterforsker René Dahl Andersen til Polen og Rumænien for at afdække de kummerlige forhold, hvalpene opdrættes under. Afsløringerne kan ses i fem udsendelser, som sendes på dyreværnet.dk, men også et borgerforslag, som skal forsøge at få stoppet den ulovlige import af hvalpe til Danmark, er nu en realitet.

Dyreværnet afslører østeuropæiske hvalpefabrikker i reportageserien Langt over Grænsen - Når Hvalpe lider for Profit3.10.2021 08:18:58 CEST | Pressemeddelelse

De seneste år har Dyreværnet oplevet en eksplosion i sager om hvalpe, der er blevet ulovligt importeret til Danmark. Ofte er hvalpene syge, de er blevet fjernet fra deres mor for tidligt og transporteret til Danmark under horrible forhold. Derfor valgte dyreværnsforeningen at engagere René Dahl Andersen, tidligere efterforsker og undercover agent i politiet. Han blev sendt til Polen og Rumænien for at afsløre de lokale hvalpefabrikker og dokumentationen, som René Dahl Andersen kunne fremvise undervejs og ved hjemkomst, var chokerende.

40 hunde og hvalpe reddet af Dyreværnet20.5.2021 11:37:00 CEST | Pressemeddelelse

Dyreværnets internater er fyldt med hunde og hvalpe i disse dage efter at 24 collier, (13 voksne hunde og 11 hvalpe) blev hentet fra en dyreværnssag i Nordjylland samtidig med, at en ejer har overdraget 16 gravhunde til foreningen, hvoraf ni er hvalpe. At skulle drage omsorg for så mange hunde og hvalpe, hvoraf mange er meget syge, underernærede og i smerter, har lagt et enormt pres på den 123 år gamle dyreværnsforening.

Dyreværnet ruster sig til travl genåbning: Iværksætter flere tiltag for at hjælpe de mange nye hvalpeejere5.5.2021 12:37:00 CEST | Pressemeddelelse

Tirsdag morgen vågnede danskerne op til nyheden om en yderligere genåbning af samfundet. Selvom det var en glædelig besked for mange, har man hos Dyreværnet længe frygtet, hvilke konsekvenser det får for de tusindvis af hvalpe, som danskerne har anskaffet sig under Covid-19 nedlukningen. Derfor har foreningen forberedt yderligere tiltag, som skal hjælpe de nye hundeejere og deres firbenede familiemedlemmer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum