EjendomDanmark

Coronachokket har lagt sig i ejendomsbranchen

Del

I takt med at dansk økonomi er tilbage på sporet, ser også ejendomsbranchen ud til at være kommet over på den anden side af krisen. Branchens aktører ser igen mere lyst på udlejningsmarkedet, viser ny forventningsundersøgelse.

En stigende efterspørgsel på bolig, kontor og butik – og rift om industriejendomme. Udlejningsmarkedet er i bedring inden for samtlige sektorer. Sådan lyder forventningerne fra ejendomsbranchen.

”Lige som dansk økonomi har været hurtig til at rette sig, så har ejendomsbranchen også forholdsvist hurtigt kommet sig over coronachokket. Branchen leverer rammerne for, at vi kan bo, arbejde og handle – og det er der heldigvis ikke blevet mindre brug for her på den anden side af krisen,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i EjendomDanmark.

Inden for industri er det primært logistikejendomme, der vil være bud efter. En stigende onlinehandel har fået efterspørgslen på særligt logistikejendomme til at stige. Måske ikke så overraskende er butik derfor også den sektor, der er lavest forventninger til blandt ejendomsinvestorerne. Men også her kan der være lysere tider i vente. Der er i hvert fald større forventninger til butikssektoren nu end før corona, hvor de lå på et historisk lavt niveau.

Indtjeningskurve falder

På trods af de positive udsigter ændrer fremgangen dog ikke ved en tendens, som har været undervejs længe før corona. Nemlig, at ejendomsbranchens indtjeningskurve fortsat er på vej ned – og vil være det de kommende år.

I 2020 lå det totale afkast, der består af det direkte afkast på investeringen kombineret med udviklingen i ejendommens værdi, i omegnen af 63 milliarder. I perioden 2021-2025 forventer branchen, at det totale afkast vil falde med omkring 9 milliarder årligt i forhold til 2020.

”Ejendomsbranchen er som mange andre brancher påvirket af de økonomiske udfordringer, der er fulgt med corona. Selvom vi går lysere tider i møde, skal der noget mere til for at vende den udvikling, branchen har været inde i de senere år, og der kommer vi ikke uden om, at corona har været endnu et bump på vejen,” siger Jannick Nytoft.

Kontakter

Vedhæftede filer

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Organisationen repræsenterer ca. 85% af det professionelle ejendomsmarked med over 100.000 medarbejdere og en omsætning på knap 100 mia. kroner. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Ikke behov for flere lappeløsninger: Nyt forslag skaber uklarhed om fremtidens ejendomsskat4.10.2021 09:45:18 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder betaler i flere kommuner en særlig ejendomsskat kaldet dækningsafgiften, som kompliceres yderligere af svaghederne ved de nye ejendomsvurderinger. For i nyt lovforslag er der lagt op til, at virksomheder skal betale skat af en værdi, de ikke kender. Det løser ikke problemerne med overgangen til det nye system for ejendomsvurderinger, vurderer EjendomDanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum