Bitdefender

Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500%: Nu lover berygtet hackergruppe at stoppe angreb på sundhedssektoren.

Del

Antallet af cyberangreb der forsøger at udnytte corona-krisen, er steget med over 500% fra februar til marts. Det rapporterer cybersikkerhedsfirmaet, Bitdefender. Samtidig udtaler den berygtede hackergruppe The Maze Team, at de indstiller deres angreb rettet mod sundhedssektoren.

Kreditering: Bitdefender
Kreditering: Bitdefender

The Maze Team, en berygtet hackergruppe der er kendt for at lukke hospitaler og sundhedsklinikker ned med ransomware, har sagt, at de vil stoppe med at angribe sundhedssektoren - i hvert fald indtil corona-krisen er under kontrol.

Sundhedssektoren er presset til bristepunktet i flere lande. Bliver den samtidig ramt af et cyberangreb, kan det få fatale følger. For et par uger siden blev et af Tjekkiets største hospitaler f.eks. ramt af et cyberangreb, hvor de blev nødt til at lukke deres IT-netværk ned og overflytte patienter til andre hospitaler.

“Vi har set en stigning af corona-relaterede cyberangreb på mere end 500% fra februar til marts. Og måneden er ikke slut endnu” fortæller Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender. “Både myndigheder og private virksomheder er pressede pga. krisen. Det betyder, at medarbejderne i højere grad risikerer at begå fejl - en sårbar situation som de kriminelle bagmænd forsøger at udnytte.”

Gratis sikkerhedsløsning til sundhedsorganisationer

Bitdefender vil gerne yde sit bidrag til kampen mod coronavirus, fortæller Botezatu: “Derfor har vi hos Bitdefender valgt, at gøre vores professionelle sikkerhedsløsninger gratis tilgængeligt for alle sundhedsorganisationer i hele verden i op til 12 måneder. Vi vil gerne gøre hvad vi kan for at beskytte sundhedsmedarbejderne, mens de gør hvad de kan for at beskytte os alle i denne krisesituation.”

Mere information om Bitdefenders gratis hjælp kan findes her: https://www.bitdefender.com/business/help-healthcare-fight-coronavirus.html

Nøgleord

Kontakter

Thomas Endelt, konsulent, Frontpage

M: thomas.endelt@frontpage.dk

T: 50 70 53 34

Billeder

Kreditering: Bitdefender
Kreditering: Bitdefender
Download

Information om Bitdefender

Bitdefender
BitdefenderOm Bitdefender 

Bitdefender er et globalt cybersikkerhedsfirma, der leverer avancerede og omfattende sikkerhedsløsninger og trusselsbeskyttelse til mere end 500 millioner brugere i mere end 150 lande. Siden 2001 har Bitdefenders innovation konsekvent leveret prisbelønnede sikkerhedsprodukter og threat intelligence til det smarte forbundne hjem, mobilbrugere, moderne virksomheder og deres netværk, enheder, datacentre og cloud infrastruktur. I dag er Bitdefender en foretrukken leverandør, der er integreret i over 38% af verdens sikkerhedsløsninger. Bitdefender er anerkendt af industrien, respekteret af leverandører, forkyndt af kunder og er den cybersikkerhedsvirksomhed, du kan stole på.

www.bitdefender.com

 

Følg pressemeddelelser fra Bitdefender

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Bitdefender

Alt for mange IT-afdelinger havde ikke et beredskab, da Covid-19 ramte17.6.2020 10:00:00 CESTPressemeddelelse

I en rundspørge, som Bitdefender, en globalt førende IT-sikkerhedsvirksomhed, har foretaget, afslører halvdelen af de adspurgte IT-professionelle (50%), at deres organisation ikke havde eller ikke vidste, om de havde, en plan for en situation som Covid-19. Denne mangel på rettidig omhu har udgjort en stor risiko, da 86% af de adspurgte indrømmede, at angreb via alle de typiske metoder, blev øget i perioden. Cyberkrigsførelse med IoT som angrebsmetode er angiveligt steget med 38%, og APT’er (Advanced Persistent Threat) og cyberspionage, IP-tyveri og og sociale medier/chatbots med 37% - hvilket alt sammen tyder på et rekordår for sikkerhedsbrud.

Kæmpe stigning i globale ransomware- og cyberangreb mod sundhedssektoren under pandemien15.5.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Samtidig med at sundhedsvæsenets systemer er under konstant belastning midt i SARS-CoV-2- -pandemien, er hospitaler og sundhedsfaciliteter over hele verden også blevet ramt af en bølge af cyberangreb, herunder ransomware-angreb. Der er allerede udsendt officielle advarsler om, at hospitaler, regeringer og universiteter bør være ekstra bevidste om risikoen for at miste data og adgang til kritiske systemer, og Bitdefenders telemetri har da også afsløret, at antallet af cyberattacks og ransomware-hændelser, der direkte er rettet mod sundhedsvæsenet, er steget betydeligt i løbet af de seneste måneder.