Ingeniørforeningen, IDA

Corona kan ikke holde headhunterne væk

Del

På trods af corona er flere end hver anden privatansatte ingeniør i det forgangne år blevet kontaktet af en headhunter eller en anden virksomhed med et tilbud om at skifte job.

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.
Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.

I et år, hvor corona-pandemien har påvirket adskillige brancher og skabt usikkerhed om fremtiden, har headhunterne alligevel haft travlt med at forsøge at rekruttere højtuddannede indenfor teknologi, it og naturvidenskab.

I en ny undersøgelse blandt knap 18.000 privatansatte ingeniører, scient.er og it-specialister svarer næsten 57 pct., at de er blevet prikket på skulderen af en headhunter eller en virksomhed med opfordring til at skifte job indenfor det seneste år.

Det er især indenfor it- og telekommunikation og bygge- og anlægssektoren, at der er rift om kompetencerne. Knap 7 ud af 10 medlemmer, der arbejder i it- og telebranchen er blevet kontaktet af en headhunter eller forsøgt rekrutteret af en anden virksomhed. For bygge- og anlægsingeniørerne er 64 pct. forsøgt headhuntet.

”Manglen på it-specialister er ikke kommet over natten. Den er velbeskrevet, og den har vi kendt til i efterhånden mange år, og mange virksomheder mangler trods et år med corona-krise fortsat højtuddannede vidensarbejdere med indsigt i it. Byggeriet kører også for fuldt tryk, så det er heller ikke overraskende, at man er på jagt efter dygtige folk i den sektor,” siger Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i Ingeniørforeningen, IDA.

Alligevel har han en opfordring til virksomheder om at fokusere mere på de nyuddannede, når de rekrutterer nye medarbejdere.

”Jeg har forståelse for virksomhedernes behov for at hyre erfarne medarbejdere, men jeg vil også opfordre dem til at tage ansvar for at klæde de kommende generationer af ingeniører, scient.er og it-specialister på. For det er paradoksalt, at samtidig med at man plukker hinandens medarbejdere, så har vi en gruppe dimittender, der må gå ledige i en længere periode, inden de lander deres første job. Det er dem, der fylder i ledighedsstatistikken, og dem vi for alvor bekymrer os for i denne uforudsigelige tid. Dem kunne flere virksomheder godt fokusere mere på, når de rekrutterer. Ja, de har naturligvis ikke erfaringen endnu, men til gengæld har de den nyeste viden, og virksomhederne kan selv være med til at forme dem,” siger han.

18 pct. af IDAs privatansatte medlemmer skiftede job i det forgangne år - enten inden for den samme virksomhed eller til en anden virksomhed.

Er du blevet kontaktet af en headhunter eller en anden virksomhed med opfordring til at skifte job inden for de seneste 12 måneder?

 

Antal

Procent

Ja

10.146

56,6%

Nej

7.566

42,2%

Ved ikke

205

1,1%

I alt

17.917

100,0%

Kilde: IDA. 17.917 privatansatte medlemmer af IDA har svaret

Kontakter

Søren Lorentzen, presserådgiver i IDA, tlf. 51 85 17 64

Billeder

Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.
Morten Thiessen, formand for Ansattes Råd i IDA.
Download

Links

Information om Ingeniørforeningen, IDA

Ingeniørforeningen, IDA
Ingeniørforeningen, IDA
Kalvebod Brygge 31-33
1780 København V

33 18 48 48http://ida.dk/

Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum