Lolland Kommune

Corona i Lolland Kommune: Det er nu, vi skal holde fast

Del

Er du forælder til en skoleelev? Pårørende til en ældre? Eller ansat i en virksomhed, hvor mange medarbejdere bor i samme bolig? Så er det nu, at du kan være med til at gøre en forskel og holde smitten nede.

Når mange bor tæt sammen, kan man lettere smitte hinanden. Derfor har Lolland Kommune valgt at sætte ekstra fokus på de såkaldte medarbejderhoteller og andre boligordninger, hvor mange medarbejdere bor tæt sammen i en fælles bolig. Typisk fordi de arbejder i en virksomhed i området og har behov for en midlertidig indkvartering.

”Vi ved fra andre kommuner, at der på ganske kort tid kan opstå et større udbrud i boliger, hvor mange bor tæt sammen. Det er derfor vigtigt at sikre, at eventuelle medarbejdere, der bor eller arbejder i Lolland Kommune, bliver indkvarteret fornuftigt. I boliger, hvor det er muligt at leve sammen på en sundhedsmæssig forsvarlig måde”, forklarer borgmester Holger Schou Rasmussen, der samtidig opfordrer alle til at kontakte Teknik- og Miljømyndigheden på tmm@lolland.dk, hvis man har spørgsmål eller kendskab til boliger, hvor der kan være behov for et ekstra tjek:

”Lolland Kommune har sat ind med forebyggende og opsøgende tilsyn, og vi har desuden taget kontakt til flere af områdets arbejdsgiverforeninger og brancheorganisationer med henblik på at få en dialog om, hvordan vi i fællesskab bedst kan løfte opgaven. Det er f.eks. vigtigt at få den nødvendige information ud til alle – også til de medarbejdere, der måske ikke forstår dansk”, forklarer Holger Schou Rasmussen.

Lolland Kommune har pr. torsdag den 12. november 24 smittede og en incidens over de seneste syv dage på 58,6. Det er noget lavere end i sidste uge, og det viser, at det stadig er muligt at holde smitten under kontrol.

"Vi har især fokus på at passe godt på vores ældre og mest sårbare borgere. Ikke mindst på kommunens plejecentre, hvor vi indtil nu har haft succes med at holde smitten ude”, forklarer Holger Schou Rasmussen, og roser samtidig både medarbejdere, pårørende og andre besøgende for at holde fast i en disciplineret adfærd.  

Et andet område, som har vist sig at have stor betydning, er de unges adfærd: ”Vi har i de seneste uger set, at det især er blandt skoleelever og studerende på vores ungdomsuddannelser, at smitten let kan sprede sig. Heldigvis er langt de fleste unge dog dygtige til at passe på sig selv og hinanden, og mange forældre har været hurtige til at tage bolden op og få en snak med deres børn om, hvordan de skal agere. Begge dele er helt afgørende for, at vi kan undgå et større udbrud på vores skoler, og det er derfor vigtigt, at holde fast i de gode vaner”, afslutter Holger Schou Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum