Corona genåbning: Åbne restauranter kræver stram styring og fokus på medarbejderne
Snart åbner cafeer og restauranter igen. For mange, også for 3F, er det en god nyhed, men glæden kan vare kort, hvis branchen ikke formår at tage ansvar, både over for gæster og medarbejdere.

Regeringens fase 2 starter nu og det betyder, at store dele af restaurationsbranchen snart kan åbne op igen efter en lang og hård pause. Ikke mindst de mange tusinde medarbejdere – hvoraf mange desværre nu er fyret og derfor modtager dagpenge – håber, at de snart igen kan genoptage arbejdet.
Men der er al mulig grund til at løfte en advarende pegefinger: Restauranter er fyldt med fælles kontaktpunkter. Man kan ikke undgå at kopper, glas, gafler og andet håndteres af flere hænder og herefter har kontakt med munden. Hertil kommer, at restauraurationsbranchen ikke ligefrem er kendt for at være pligtopfyldende og ansvarsbevidste, når det kommer til arbejdsmiljø.
Retfærdighedsvist skal det siges, at der heldigvis er rigtig mange i branchen, der har styr på tingene. De har som regel også styr på overenskomstforholdene og står i en arbejdsgiverforening, men der er mange andre. Hvert år gives der foruroligende mange påbud i branchen fra Arbejdstilsynet.
3F Privat Service, Hotel og Restauration håber derfor at hele restaurationsbranchen vil stå sammen om at tage ansvar – og have en særlig fokus på medarbejderne.
Restauranterne skal fra start være i dialog med medarbejderne og deres repræsentanter, og inddrage dem i udarbejdelse af nye arbejdsgange og procedure i overensstemmelse med statens vejledninger.
Der skal særlig fokus på medarbejdere, der er i en øget risikogruppe, f.eks. gravide, ældre og kroniske syge.
Alle processer, lige fra tilberedning, servering, afrydning og rengøring skal gennemgås sammen med medarbejderne, for at sikre, at nye arbejdsgange minimerer smittefaren mest muligt.
På områderne omkring medarbejderne, f.eks. omklædningsrum, badefaciliteter, toiletter og frokostlokaler, skal rengøringen gøres særlig effektiv og udføres gennem hele arbejdsdagen.
Jeg håber, at vi i branchen i fællesskab kan løfte denne opgave. Og jeg håber derfor at vi har set det værste af Corona-krisen i denne omgang.
Og jeg håber også at branchen, på trods af situationens alvor, får øjnene op for, at arbejdsgivere og medarbejdere i fællesskab – og kun i fællesskab - kan løfte de virkelig store udfordringer. På den måde kan det være, at der kommer lidt godt ud af Corona-krisen.
Nøgleord
Kontakter
Tina Møller Madsen, gruppeformand for 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Mob: 21 41 94 58
Mail: tina.madsen@3f.dk
Billeder
Information om 3F Privat Service, Hotel og Restauration
3F Privat Service, Hotel og Restauration er en gruppe i 3F og har omkring 27.000 medlemmer som primært arbejder inden for hotel- og restaurationsbranchen samt som rengøringsassistenter, sanitører- og serviceassistenter.
Følg pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra 3F Privat Service, Hotel og Restauration
Positiv dialog mellem medarbejderne fra Jensens Bøfhus A/S og 3F11.2.2021 20:27:57 CET | Pressemeddelelse
Den snart ét år lange konflikt på Jensens Bøfhus A/S tog i dag en positiv drejning. De mange uorganiserede unge medarbejdere holdt et første dialogmøde med 3F.
3F inviterer Jensens Bøfhus A/S til omgående møde om en løsning for de unge medarbejdere10.2.2021 22:00:12 CET | Pressemeddelelse
Efter en debat i DR P1 mellem 3F PSHR og Jensens Bøfhus A/S, om den snart et år gamle konflikt, vil 3F nu indkalde Jensens Bøfhus A/S til møde om en løsning for de mange unge medarbejdere.
Covid 19 vaccine: Udrulningsplan risikerer at ramme skævt21.12.2020 12:47:32 CET | Pressemeddelelse
Planen for sikring af kritisk vigtige nøglefunktioner i samfundet må gøres vandtæt. Det er den ikke i dag.
Danmark igen på EU-førstepladsen i unges druk. 3F: En helt skæv alkoholkultur hænger sammen med at vi tillader børn på 15 år, at servere alkohol for voksne.1.12.2020 13:52:54 CET | Pressemeddelelse
8,8 centiliter alkohol i gennemsnit blev der indtaget ved de unge danskeres sidste druktur. Det er 2,5 centiliter mere end nummer to, Norge. Samtidigt melder mellem 49 % og 59 % af unge danske skoleelever om ”tungt episodisk druk” inden for de seneste 30 dage.
Begejstring og glæde over ny Ligestillingsministers opgør med seksuel chikane25.11.2020 11:36:11 CET | Pressemeddelelse
6 dage efter Peter Hummelgaard blev udnævnt til ny Ligestillingsminister har han lagt 14 nye politiske initiativer på bordet. 3F PSHR hilser med begejstring ministerens initiativer velkomne.
Absurd at importere kokke fra udlandet nu3.7.2020 09:40:02 CEST | Pressemeddelelse
Nye regler, der træder i kraft 1. juli, åbner for import af udenlandske kokke til Danmark. Men det er absurd, siger gruppeformanden for 3F Privat Service, Hotel og Restauration, Tina Møller Madsen - Vi har en turistbranche i knæ og masser af arbejdsløse kokke. Myndighedernes analysemetode er forældet og ubrugelig.
Strejke og sympatistrejker mod Jensens Bøfhus udsættes15.5.2020 04:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Jensens Bøfhus gennemførte i marts måned, under Corona-krisen, en lockout af 3F’s medlemmer. En del af 3F’s nødvendige modsvar, strejke og sympatistrejker, blev herefter varslet til iværksættelse 1. juni. Nu udsætter 3F både strejke og sympatistrejker på grund af Corona-krisen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum