Coop Danmark A/S

Coop søger nye fødevareprojekter til Crowdfunding

Del

Efter at de første 13 projekter er fuldt tegnet, efterlyser Coop nu mindre fødevareproducenter, der mangler finansiering

3. april gik Coop Crowdfunding i luften og 2. juli, var sidste frist for de første projekter. 10 millioner ud af ca. 11 millioner kr., som blev udbudt, er kommet ind via ca. 1900 bidragsydere. Alle låneprojekterne blev fuldtegnet før tid.

Nu efterlyser Coop Crowdfunding nye projekter.

”Vi vil meget gerne i kontakt med flere fødevareproducenter, der udover at rejse finansiering på konkurrencedygtige vilkår, ønsker at anvende platformen til at skabe opmærksomhed om deres idé og ikke mindst opbygge loyalitet hos de kommende kunder. Vi kan se fra de første tre måneder, at danskerne er parate til at skyde penge i spændende projekter,” siger Charlotte Skovgaard.

Projekterne fordeler sig mellem låneprojekterne, hvor fødevareproducenterne kan låne op til flere mio. kr. mod at betale en rente og belønningsprojekter, hvor fødevareproducenterne kan rejse fx 100.000 kr. ved reelt at sælge varerne på forhånd.

”Vi er meget glade for, at danskerne har taget så godt imod Coop Crowdfunding. Vi har fundet en model, der vil kunne finansiere både små og store fødevareiværksættere i fremtiden. Det bekræfter os i visionen om at skabe Andelsbevægelsen 2.0, hvor vi løfter i flok”, siger projektdirektør Charlotte Skovgaard

Formålet med Coop Crowdfunding er at bygge bro mellem på den ene side de mange fødevareproducenter, som ofte mangler finansiering til at realisere deres gode ideer, og på den anden side Coops 1,7 mio. medlemmer, som i stigende ønsker at involvere sig i konkrete ideer og lokale initiativer.

”Alle låneprojekter blev fuldtegnet før tid. Senest rejse vi 300.000 kr. til Fejø Frugt på bare 2 dage. Vi er også rigtig glade for, at mere end 350 danskere fra hele landet tilsammen rejser 2 mio. kr. til Græsmælk fra Thise.” siger Charlotte Skovgaard.

Hvor låneprojekterne blev revet ned fra hylderne, er det gået lidt langsommere med belønningsprojekterne.

”Vi kan bl.a. se, at der skal være en større konkret belønning, end der har været i nogle af de første projekter,” siger Charlotte Skovgaard.

Coop Crowdfunding har taget hul på næste runde, hvor der foreløbig er 6 projekter.

Yderligere information: Projektdirektør Charlotte Skovgaard, 5221 4294 https://crowdfunding.coop.dk/

 

Fakta

Priser belønningscrowdfunding

Ansøgning om belønningsprojekt

Gratis

Belønningsprojekt tilgængelig på site

1.000 kr.

Etableringsgebyr. Fratrækkes det rejste beløb, hvis projektet fuldtegnes

5 %

Priser lånecrowdfunding

Ansøgning om projekt

Gratis

Projekt tilgængelig på site

Gratis

Etableringsgebyr, fratrækkes det rejste beløb, hvis projektet fuldtegnes

2-3 %

Minimumsetableringsgebyr

5.000 kr.

Realiserede låneprojekter: (pr. 30. juni 2017)

Projekt

Beløb i kr.

Antal bidragsydere

Udbygning af Dagli'Brugsen Stevnstrup

3.000.000

199

Græsmælk fra gården ”Hvanstrup” i Himmerland (Thise)

2.000.000

352

Nye kølerum til økologisk Fejø Frugt

1.750.000

260

Modernisering af Dagli' Brugsen Uldum

1.200.000

123

Tilplantning af nye plantager på Fejø

660.000

157

Fejø Frugt fortsætter omlægning til økologi

300.000

70

Lån til græsmælksproduktion (Thise)

400.000

55

I alt

9.310.000

1.216

 

Realiserede belønningsprojekter: (pr. 30. juni 2017)

Projekt

Rejst beløb i kr.

(min. beløb i kr.)

Antal bidragsydere

Ny produktionslinje til mousserende vine på Dyrehøj Vingaard, Røsnæs v. Kalundborg

127.850

(100.000)

73

Ærø Økologisk Whisky i Verdensklasse

126.000

(100.000)

85

Bornholmsk tyggegummi helt uden kemi

101.850

(100.000)

240

Græsmælk fra ”Hvanstrup

100.000

(100.000)

85

Sarah's Little Coffee Bag

44.850

(30.000)

145

Omlægning til økologi hos Fejø Frugt

19.400

(15.000)

48

I alt

519.950

(445.000)

676

 

Ikke realiserede belønningsprojekter: (pr. 30. juni 2017)

Projekt

Rejst beløb i kr.

(min. beløb i kr.)

Antal bidragsydere

Smagspaletten.dk ønsker at optimere produktionsfaciliteter

8.600

(300.000)

19

Gi en økologisk gartner

37.900

(150.000)

82

Unik besøgsstald med plads til formidling

9.100

(135.000)

22

Hjælp økologer med at blive mere klimavenlige

25.250

(120.000)

43

Ærø Rom

35.600

(100.000)

37

Rigtig mad, rigtige jobs og grøn samvittighed

7.700

(100.000)

27

I alt

124.150

(905.000)

230

 

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skrive dig op her og du vil løbende modtage pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Irma vil gøre en dansk klassiker til årets Valentin-hit12.2.2018 08:10pressemeddelelse

Onsdag den 14. februar er det Valentinsdag. I den anledning har Irma lagt hovederne i blød for at komme med det bedste bud til den moderne, urbane forbruger. Svaret har man nu fundet: Hjerter i flødesauce. Men selvfølgelig ikke en ordinær version af denne danske klassiker. Sammen med de to kokke Steve Momsen og Rasmus Kampmann har Irma udviklet en særlig udgave, som kombinerer kvalitetsråvarer med solidt håndværk og den særlige henkogningsteknik, hvor der med simpelt undertryk skabes en forlænget holdbarhed. Tilberedt af kød fra dyr, der har haft et ordentligt liv, økologiske mælkeprodukter og masser af friske, sunde grøntsager. ”Det er faktisk moderne at spise klassiske danske retter igen, men de skal have nye kvaliteter og vores version er rigtig slowfood med masser af smag og kærlighed, og derfor skabt til at glæde en, man holder af på denne særlige dag,” siger Max Schellenbauer, innovationschef i Irma. Sælges i glas med mad til to personer for 134 kr., som man kan give et personlig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum