Coop Danmark A/S

Pernille Skipper sætter sig i formandsstolen

Del

Coops landsråd, der fredag tiltrådte en historisk aftale med OK a.m.b.a., valgte lørdag ny bestyrelse. Pernille Skipper blev valgt til formand uden modkandidater.

Pernille Skipper er ny formand for Coop ambas bestyrelse.
Pernille Skipper er ny formand for Coop ambas bestyrelse. Foto: Steven Biccard

Foreningen bag Coop, Coop amba, valgte på landsrådsmødet i Middelfart lørdag ny bestyrelse. Pernille Skipper blev valgt til formand, og dermed bliver hun den 11. formand, siden Severin Jørgensen i 1896 sad for bordenden i Fællesforeningen for Danmarks Brugsforeninger (FDB). Pernille Skipper afløser Lasse Bolander, der efter 16 år på posten ikke genopstiller.

”Jeg er meget taknemmelig for tilliden. Med den meget klare opbakning fra landsrådet til aftalen med OK er fundamentet for andelsbevægelsen version 2.0 lagt. Nu skal huset bygges. Vi skal involvere mange flere af vores 2 millioner medlemmer og blive langt skarpere på Coops særlige værdier – vores lokale forankring, bæredygtighed og medlemseje. Jeg glæder mig rigtig meget til samarbejdet med både Coop Danmark, vores mange medlemsvalgte og ikke mindst de mange ansatte,” siger Pernille Skipper.

Aftalen med OK a.m.b.a. betyder blandet andet, at Coop Danmark får tilført to milliarder kroner i ny kapital. Coop amba og OK a.m.b.a. skyder i udgangspunktet hver en milliard ind i Coop Danmark og får dermed cirka halvdelen af ejerskabet hver. Samtidig får OK a.m.b.a. bestemmende indflydelse over Coop Danmark.

Ud over formandsvalget var der valg til to ledige bestyrelsesposter i Coop amba, som efter afstemning gik til Morten René Pedersen, medlem af bestyrelsen i Fjerritslev & omegns Brugsforening, og Rasmus Willig, medlem af bestyrelsen for SuperBrugsen Hellerup.

Coop ambas bestyrelse består herefter af: 

•    Pernille Skipper (formand)
•    Christian Busch (næstformand)
•    Krista Skovgaard Hansen (medarbejderrepræsentant)
•    Carsten Bank-Mikkelsen
•    Kirsten Herløv
•    Kristine Martin Berg
•    Mads Svaneklink
•    Peter Nielsen
•    Morten René Pedersen 
•    Rasmus Willig
•    Niels Mayland (tilforordnet - formand for landsrådet)
•    Kristian Herlufsen (tilforordnet – Coop amba medarbejderrepræsentant)

Man kan læse mere om Coop amba her: www.coopforum.dk

Kontakter

Kommunikationsdirektør Coop amba, Lars Aarup: 30919266

Billeder

Pernille Skipper, ny formand for Coop ambas bestyrelse.
Pernille Skipper, ny formand for Coop ambas bestyrelse.
Download

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Brugsen satser på Bededag trods tab af million-omsætning26.4.2024 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Da regeringen fjernede St. Bededag som helligdag, betød det ikke blot, at mange danskere mistede en fridag. For Danmarks lokale dagligvarebutikker betød det tab af omsætning i millionklassen. For indtil i år var St. Bededag en af de helligdage, hvor kun de mindre butikker måtte holde åbent. ”Helligdagene er ekstremt vigtige for os, og dermed for overlevelsen af lokale dagligvarebutikker. Vi har beregnet, at det koster os et pænt millionbeløb i tabt omsætning, at de store butikker nu også må holde åbent på St. Bededag,” siger kædedirektør Torben B. Andersen, Dagli´Brugsen / Brugsen, der omfatter ca. 275 butikker over hele Danmark. ”Heldigvis er vi inde i en generelt positiv udvikling, hvor vi oplever en flot opbakning fra borgerne i de lokalsamfund, hvor vi er. Derfor har vi da også tænkt at holde fast i vores fejring af St. Bededag med tilbud på hveder – og andre gode dagligvarer – i dag,” siger Torben B. Andersen. Sammen med de øvrige butikker i Coop Familien forventer Brugsen at sælg

Coop og brugsforeningernes driftsresultat for 2023: Lille fremgang men stadig klart utilfredsstillende20.4.2024 11:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Med et samlet driftsresultat (EBIT før ekstraordinære nedskrivninger) på – 761 mio. kr. mod -1.034 mio. kr. i 2022 blev 2023 et skuffende år for Coop Familien. For Coop Danmark A/S blev driftsresultatet før særlige nedskrivninger på samme niveau som sidste år. EBIT-resultatet blev -717 mio. kr. mod -722 mio. kr. året før. For de selvstændige brugsforeninger var der dog tale om en forbedring. Her blev resultatet efter skat forbedret fra et underskud på 192 mio. kr. til et overskud på 21 mio. kr. Den samlede omsætning for Coop og brugsforeningerne blev fastholdt på samme niveau, 46,6 mia. kr. (ekskl. moms) mod 46,9 mia. kr. året før. Det er på trods af nedlukning af Irma og Coop.dk MAD, hvilket har betydet en omsætningsfremgang på 7 procent for sammenlignelige butikker og tilfredsstillende udvikling i markedsandel. Men det samlede driftsresultat ender alligevel med at blive stærkt utilfredsstillende. Det er påvirket af investeringen i ombygninger, engangsomkostninger til lukning af aktiv

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye