Coop Danmark A/S

Coop skifter til kødbakkerne ud med genbrugsplast

Del

Kødbakkerne i Coop skal i fremtiden produceres af genanvendt plast. Med den omstilling bliver miljøet sparet for 900 tons ny plast.

Danmark skal være bedre til at genbruge plast, og derfor skifter Coop nu alle kødbakkerne ud med genanvendt plast. På årsbasis drejer det sig om mere end 40 millioner kødbakker, som tilsammen sparer miljøet for 900 tons ny plast.

Forbrugerne kan allerede nu finde bakkerne i Coops butikker.

De nye kødbakker er fuldstændigt lige så rene og praktiske, som de gamle bakker. Den eneste forskel er, at plasten har haft et tidligere liv som for eksempel vandflaske, fortæller CSR Direktør i Coop, Signe D. Frese:

”Som led i Coops emballagestrategi, hvor mere end 4000 emballager skal gøres mere bæredygtige, er turen nu kommet til kødbakkerne, der fremover skal produceres af genanvendt plast. På den måde kan vi næsten helt undgå at skulle bruge ny plast og dermed sparer vi på jordens ressourcer og skåner klimaet,” siger Signe D. Frese.

I Danmarks Naturfredningsforening er seniorrådgiver Sine Beuse Fauerby tilfreds med Coops omstilling til genanvendt: "Det er til fordel for miljøet, når vi sparer på vores ressourcer. Derfor skal nye plast produkter i langt højere grad end i dag laves af genanvendt plast. Og derfor byder vi initiativer som dette varmt velkommen," siger Sine Beuse Fauerby.

Coop vil - ud over at reducere mængden af plast - arbejde for at fremme genbrugsplast i al emballage. Sidste år omstillede Coop hele Änglamarks vask og rengøringsserie til genbrugsplast.

Kontakter

CSR Direktør i Coop, Signe D. Frese: 30 91 92 46
Miljøpolitisk seniorrådgiver i Danmarks Naturfredningsforening, Sine Beuse Fauerby: 31 19 32 51

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum