COOP LUKKER 16 BUTIKKER

Del

HK Handel er klar med rådgivning og støtte til de berørte medarbejdere i de 16 butikker. Medarbejderne er blevet orienteret om, at deres butik lukker.

Coop Danmark har besluttet at lukke 16 butikker. Knap 300 medarbejdere bliver berørt at lukningerne, og de har alle fået besked om, at deres butik lukker. 

- Det er beklageligt, at så mange medarbejdere mister deres job, men vi står klar til at hjælpe de opsagte medlemmer videre i deres arbejdsliv. Både i forhold til at svare på spørgsmål om rettigheder i forbindelse med opsigelser, i forhold til jobsøgning, og i forhold til at afdække den enkeltes ønsker og behov for udvikling. De opsagte medarbejdere på HK-overenskomst har for eksempel ret til uddannelse i op til syv uger via Kompetencefonden, siger Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK Handel med ansvar for Coop. 

De 16 butikker lukker efter planen ved udgangen af juni i år. Coop vil forsøge at finde andre job til så mange som muligt andre steder i Coop.

Her lukker butikkerne

Coop lukker 15 Dagli' Brugser og LokalBrugser over hele landet. Det drejer sig om disse butikker:

Hornsyld
Gørding
Taulov
Nykøbing Mors
Thisted
Resen
Ullerslev
Årslev
Arden
Holbøll Plads, Aalborg SØ
Suldrup
Hjortekær
Smidstrup Strand
Kragelund
Viborg
Desuden lukker Brugsen på Amagerbrogade i København.

Kontakter

Louise Holm Sommer, faglig sekretær i HK HANDEL: 3330 4800
Jette Sandbæk, kommunikationsmedarbejder i HK Handel, 3330 4823

Information om HK/Danmark

HK/Danmark
Weidekampsgade 8
0900 København C

3330 4343http://www.hk.dk/

Følg pressemeddelelser fra HK/Danmark

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra HK/Danmark

HK hilser ekspert-anbefalinger om psykisk arbejdsmiljø velkommen. Men der skal følge penge med.27.9.2018 13:04pressemeddelelse

Dårligt arbejdsmiljø koster det danske samfund milliarder af kr. Hvert eneste år. 80 mia. kr. Udgifter til sundhedsvæsen og sygedagpenge, produktionstab og manglende skatteindtægter. Oven i det kommer så de menneskelige omkostninger – fysiske som psykiske. Og problemet stiger ovenikøbet år for år. Samlet set går det den forkerte vej med arbejdsmiljøet, selv om der heldigvis også er gode historier. Og derfor er vi som udgangspunkt vældig tilfredse med, at det ekspertudvalg, som blev nedsat sidste år, både har medlemmer, der repræsenterer arbejdsmarkedets parter og flere faglige eksperter inden for feltet, siger HK´s næstformand Martin Rasmussen. Udvalget har nu barslet med en række anbefalinger. ”Et af vores største ønsker er klare regler. En bekendtgørelse om det organisatoriske og sociale arbejdsmiljø, der lægger den juridiske ramme. Den skal være på plads, hvis vi skal forebygge dårligt psykisk arbejdsmiljø. Det skal simpelthen være tydeligt for enhver, hvordan man forebygger og hånd

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum