Grouleff Communications

Cobots giver hurtigere palletering og bedre arbejdsmiljø hos Unilever

Del

Unilever er en af verdens største virksomheder i dagligvarebranchen og ejer omkring 400 mærker, der fås i over 190 lande. Virksomheden har fire fabrikker i Polen. En af dem, i byen Katowice, har specialiseret sig i at pakke te, som leveres til fabrikken i sække med 25 kg. Kartoner med salgsklare produkter pakket i kasser af medarbejdere placeres på paller af seks kollaborative UR10-robotter. Brugen af cobots forkortede palleteringstiden, optimerede arbejdsprocessernes ergonomi og aflastede medarbejderne fra de mest anstrengende opgaver.

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.

Unilevers fabrik i Katowice beskæftiger omkring 400 mennesker, der arbejder i to produktionshaller. Dariusz Ratajczak, der er seniorspecialist i automatisering ved Unilever, forklarer, at virksomheden i lang tid havde problemer med at fastholde og finde medarbejdere til monotone, manuelle opgaver inden for pakning og palletering – opgaver, der ofte også var anstrengende på grund af størrelsen på de produkter, der skulle håndteres. Unilever havde brug for en automatiseret løsning til disse processer, men det var svært at finde en fleksibel robot med en passende nyttelast og rækkevidde kombineret med intuitiv anvendelse og programmering. Særlige opgaver blev delt op i underprocesser for systematisk at automatisere enkelte faser, frigøre folk fra anstrengende opgaver og inddrage de opgaver, der skabte mere værdi.

"Hvert år faldt antallet af ansøgere til stillinger, der havde at gøre med palletering, men dette er en vigtig proces i vores anlæg, som skal udføres effektivt," forklarer Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering ved Unilever. "Til pakning havde vi brug for en robot med tilstrækkelig armrækkevidde. Den opgave, som robotten skulle udføre, bestod i at plukke forskellige kasser med te og placere dem på en palle."

“Vi overvejede mange løsninger, men til sidst besluttede vi at teste robotter fra Universal Robots,” siger Dawid Mroczek, specialist i automatisering ved Unilever, og beskriver, hvordan en UR-distributør kontaktede Unilever og viste hans team mulighederne ved kollaborative robotter samt demonstrerede den måde, de arbejder på, og hvordan man programmerer dem.

UR10-cobotten, med en rækkevidde på 1300 mm og en nyttelast på 10 kg, blev udsat for omfattende tests på Unilevers fabrik i Katowice. Under udførelsen af tepakningsopgaven blev der anvendt en vakuumgriber. Forsøgene gik godt, så godt, at virksomheden besluttede at indføre UR10-cobots. Implementeringen af den første cobot blev udført af en systemintegrator og tog omkring 3 uger. Grunduddannelsen for automatiseringsteamet hos Unilever med hensyn til programmering af robotterne blev foretaget af distributør af UR-cobots Encon-Koester (rebrandet som ProCobot).

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te. Før indførelsen af automatisering var alle disse opgaver blevet udført af et menneske. Operatørerne brugte omkring 70 % af tiden på pakning og 30 % på palletering. Nu hvor palleteringen er fuldstændigt automatiseret ved hjælp af cobots, er operatørerne blevet frigjort fra 30 % af opgaverne. Cobots udfører det arbejde, der er mest monotont, og gør det meget effektivt: De palleterer omkring 1100 kasser i løbet af en ottetimersvagt. Under palleteringsprocessen placeres hver enkelt kasse på pallen af en UR10 i henhold til et foruddefineret mønster. 

"Implementeringen af den første UR-cobot tog omkring 3 uger," fortæller Dawid Mroczek. "Nu kan den implementeres på blot få timer. Programmørens opgave er at definere kassernes plukkesteder og kassernes størrelser."

På Unilever-fabrikken afhænger robotternes programmering af formen og størrelsen af papemballagen. Men processen er under alle omstændigheder den samme. Efter at have nået det angivne antal kasser på pallen, påbegynder UR10 det næste lag. Pallen har sædvanligvis seks til ti lag og indeholder ti til enogtyve kasser i hvert lag. Når pakningen af et lag er afsluttet, beregner cobotten den nye højde og markerer startpunktet for det næste. Når operatøren ser, at UR10 begynder at stable kartoner på næste palle, kører han den allerede læssede palle væk. Det tager cobotten omkring 20 til 30 minutter at færdiggøre en palle. 

"Min første oplevelse i robotprogrammering fik jeg gennem hjemmesiden UR Academy. I vores team udveksler vi erfaringer og øger systematisk kompleksiteten af de funktioner, der anvendes, med mere avanceret scriptprogrammering," siger Dawid Mroczek. "Programmering på det mest grundlæggende niveau er ekstremt intuitivt. I øjeblikket bruger vi primært avanceret scriptprogrammering, fordi det giver os mulighed for at fremskynde og forene skabelsen af programmer, hvilket opnås ved at definere ramper og kassestørrelser i programmet."

Før indførelsen af UR cobots overvejede Unilevers automatiseringsspecialister at vælge en løsning, der var klar til brug, såsom palleteringsrobotter. Men i betragtning af fordelene og ulemperne besluttede teamet, at cobots ville være mere fleksible, nemmere at bruge og ville tjene sig selv hjem hurtigere. "Indførelsen af UR10-cobots gjorde, at vi kunne forkorte pakningstiden og samtidig forbedre arbejdsprocessernes ergonomi betydeligt. Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne aktivitet, som var den hårdeste, blev komplet fjernet med UR-robotterne,"siger Dariusz Ratajczak og tilføjer, at UR-cobotten har tjent sig selv hjem efter omkring 12 måneder.

Andre Unilever-anlæg overvejer også at indføre kollaborative robotter, og automatiseringsspecialisterne fra Katowice er villige til at dele deres erfaringer med dem og forklare, hvordan de løste palleteringsproblemet med cobots. Teamet i Katowice arbejder også på at automatisere processen med depalletering og gøre det muligt for cobots at plukke materialer til produktionen.

"Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne anstrengende arbejdsproces blev totalt fjernet af UR's robotter." 
Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering, Unilever.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Download
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
Download
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Download
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Ny Banegårdsgade 55, 4 sal.
8000 Aarhus C

+45 70 27 08 72http://www.grouleff.it/

Om Universal Robots

Universal Robots blev grundlagt i 2005 med det formål at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige og fleksible industrielle robotter, der er sikre at arbejde med, og som kan fås til overkommelige priser. Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, har virksomheden oplevet en betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu i hele verden. Virksomheden, som er en del af Teradyne-koncernen, har hovedkvarter i Odense og datterselskaber og salgskontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2018 havde Universal Robots en omsætning på 234 mio. USD. For flere oplysninger se www.universal-robots.com eller læs vores blog på blog.universal-robots.com.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Ny svensk CEO i spetsen för dansk laboratorierobot med hög marknadspotential21.1.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Annika Isaksson skall som ny CEO i köpenhamnske Flow Robotics leda verksamhetens internationella expansion. Ambitionerna är höga, då verksamhetens unika pipetteringsrobot kan automatisera all manuell pipettering på laboratorier runt om i världen. Samtidigt tillträder verksamhetens grundare, en av upphovsmännen bakom Danmarks största robotverksamhet Universal Robots, Kasper Støy, som ordförande för Flow Robotics Scientific Advisory Board.

Ny CEO i spidsen for dansk laboratorierobot med et kæmpe markedspotentiale21.1.2020 07:00:00 CETNyhed

Annika Isaksson skal som ny CEO i københavnske Flow Robotics lede virksomhedens internationale ekspansion. Ambitionerne er høje, for virksomhedens unikke pipetteringsrobot kan automatisere al manuel pipettering på laboratorier rundt omkring i verden. Samtidig tiltræder virksomhedens stifter, en af idemændene bag Danmarks største robotvirksomhed Universal Robots, Kasper Støy, som formand for Flow Robotics Scientific Advisory Board.

Disruption: Industrien kan nu automatisere sine gaffeltrucks uden lang ventetid15.1.2020 06:00:00 CETNyhed

BILA vil automatisere gaffeltrucks i hele verden. Skandinaviens største automationshus, BILA, fjerner nu de tre største barrierer for, at industrien let kan komme i gang med at automatisere manuel palletransport med gammeldags gaffeltrucks. Løsningen hedder Global AGV. Det sker samtidig med, at BILA lancerer en helt ny division i sin forretning med fokus udelukkende på logistikautomation. I BILA Logistics samles både kompetencer og logistikprodukter ét sted. Der er tale om en global satsning fra BILAs side, og til at eksekvere den ambitiøse plan har BILA Logistics håndplukket en stor kapacitet fra den internationale logistikbranche, Ole Madsen, tidligere CEO i Schäfer, Nord- og Østeuropa gennem 12 år.

Stærk frontfigur til succesfuld global robot-frontløber13.1.2020 06:00:00 CETNyhed

Intelligent Marking henter ny CEO hjem til Danmark: Olav Bjørn Jørgensen tiltræder som ny stærk frontfigur for Hjørring-virksomheden Intelligent Marking, der er verdens første og største producent af robotter til opstregning af sportsanlæg. Som nøglefigur i International Bike Group i Holland har han på få år vist, at han kan mangedoble en forretning og udbrede innovativ teknologi på det internationale marked. Før da gjorde robotvirksomhedens nye CEO lynkarriere hos det globale managementkonsulentfirma McKinsey & Company.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum