Grouleff Communications

Cobots giver hurtigere palletering og bedre arbejdsmiljø hos Unilever

Del
Unilever er en af verdens største virksomheder i dagligvarebranchen og ejer omkring 400 mærker, der fås i over 190 lande. Virksomheden har fire fabrikker i Polen. En af dem, i byen Katowice, har specialiseret sig i at pakke te, som leveres til fabrikken i sække med 25 kg. Kartoner med salgsklare produkter pakket i kasser af medarbejdere placeres på paller af seks kollaborative UR10-robotter. Brugen af cobots forkortede palleteringstiden, optimerede arbejdsprocessernes ergonomi og aflastede medarbejderne fra de mest anstrengende opgaver.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.

Unilevers fabrik i Katowice beskæftiger omkring 400 mennesker, der arbejder i to produktionshaller. Dariusz Ratajczak, der er seniorspecialist i automatisering ved Unilever, forklarer, at virksomheden i lang tid havde problemer med at fastholde og finde medarbejdere til monotone, manuelle opgaver inden for pakning og palletering – opgaver, der ofte også var anstrengende på grund af størrelsen på de produkter, der skulle håndteres. Unilever havde brug for en automatiseret løsning til disse processer, men det var svært at finde en fleksibel robot med en passende nyttelast og rækkevidde kombineret med intuitiv anvendelse og programmering. Særlige opgaver blev delt op i underprocesser for systematisk at automatisere enkelte faser, frigøre folk fra anstrengende opgaver og inddrage de opgaver, der skabte mere værdi.

"Hvert år faldt antallet af ansøgere til stillinger, der havde at gøre med palletering, men dette er en vigtig proces i vores anlæg, som skal udføres effektivt," forklarer Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering ved Unilever. "Til pakning havde vi brug for en robot med tilstrækkelig armrækkevidde. Den opgave, som robotten skulle udføre, bestod i at plukke forskellige kasser med te og placere dem på en palle."

“Vi overvejede mange løsninger, men til sidst besluttede vi at teste robotter fra Universal Robots,” siger Dawid Mroczek, specialist i automatisering ved Unilever, og beskriver, hvordan en UR-distributør kontaktede Unilever og viste hans team mulighederne ved kollaborative robotter samt demonstrerede den måde, de arbejder på, og hvordan man programmerer dem.

UR10-cobotten, med en rækkevidde på 1300 mm og en nyttelast på 10 kg, blev udsat for omfattende tests på Unilevers fabrik i Katowice. Under udførelsen af tepakningsopgaven blev der anvendt en vakuumgriber. Forsøgene gik godt, så godt, at virksomheden besluttede at indføre UR10-cobots. Implementeringen af den første cobot blev udført af en systemintegrator og tog omkring 3 uger. Grunduddannelsen for automatiseringsteamet hos Unilever med hensyn til programmering af robotterne blev foretaget af distributør af UR-cobots Encon-Koester (rebrandet som ProCobot).

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te. Før indførelsen af automatisering var alle disse opgaver blevet udført af et menneske. Operatørerne brugte omkring 70 % af tiden på pakning og 30 % på palletering. Nu hvor palleteringen er fuldstændigt automatiseret ved hjælp af cobots, er operatørerne blevet frigjort fra 30 % af opgaverne. Cobots udfører det arbejde, der er mest monotont, og gør det meget effektivt: De palleterer omkring 1100 kasser i løbet af en ottetimersvagt. Under palleteringsprocessen placeres hver enkelt kasse på pallen af en UR10 i henhold til et foruddefineret mønster. 

"Implementeringen af den første UR-cobot tog omkring 3 uger," fortæller Dawid Mroczek. "Nu kan den implementeres på blot få timer. Programmørens opgave er at definere kassernes plukkesteder og kassernes størrelser."

På Unilever-fabrikken afhænger robotternes programmering af formen og størrelsen af papemballagen. Men processen er under alle omstændigheder den samme. Efter at have nået det angivne antal kasser på pallen, påbegynder UR10 det næste lag. Pallen har sædvanligvis seks til ti lag og indeholder ti til enogtyve kasser i hvert lag. Når pakningen af et lag er afsluttet, beregner cobotten den nye højde og markerer startpunktet for det næste. Når operatøren ser, at UR10 begynder at stable kartoner på næste palle, kører han den allerede læssede palle væk. Det tager cobotten omkring 20 til 30 minutter at færdiggøre en palle. 

"Min første oplevelse i robotprogrammering fik jeg gennem hjemmesiden UR Academy. I vores team udveksler vi erfaringer og øger systematisk kompleksiteten af de funktioner, der anvendes, med mere avanceret scriptprogrammering," siger Dawid Mroczek. "Programmering på det mest grundlæggende niveau er ekstremt intuitivt. I øjeblikket bruger vi primært avanceret scriptprogrammering, fordi det giver os mulighed for at fremskynde og forene skabelsen af programmer, hvilket opnås ved at definere ramper og kassestørrelser i programmet."

Før indførelsen af UR cobots overvejede Unilevers automatiseringsspecialister at vælge en løsning, der var klar til brug, såsom palleteringsrobotter. Men i betragtning af fordelene og ulemperne besluttede teamet, at cobots ville være mere fleksible, nemmere at bruge og ville tjene sig selv hjem hurtigere. "Indførelsen af UR10-cobots gjorde, at vi kunne forkorte pakningstiden og samtidig forbedre arbejdsprocessernes ergonomi betydeligt. Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne aktivitet, som var den hårdeste, blev komplet fjernet med UR-robotterne,"siger Dariusz Ratajczak og tilføjer, at UR-cobotten har tjent sig selv hjem efter omkring 12 måneder.

Andre Unilever-anlæg overvejer også at indføre kollaborative robotter, og automatiseringsspecialisterne fra Katowice er villige til at dele deres erfaringer med dem og forklare, hvordan de løste palleteringsproblemet med cobots. Teamet i Katowice arbejder også på at automatisere processen med depalletering og gøre det muligt for cobots at plukke materialer til produktionen.

"Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne anstrengende arbejdsproces blev totalt fjernet af UR's robotter." 
Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering, Unilever.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Download
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
Download
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Download
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications
Workspace, Haslegaardsvej 10
8210 Aarhus V

+45 28915809http://www.grouleff.it

Om Universal Robots

Universal Robots blev grundlagt i 2005 med det formål at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige og fleksible industrielle robotter, der er sikre at arbejde med, og som kan fås til overkommelige priser. Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, har virksomheden oplevet en betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu i hele verden. Virksomheden, som er en del af Teradyne-koncernen, har hovedkvarter i Odense og datterselskaber og salgskontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2018 havde Universal Robots en omsætning på 234 mio. USD. For flere oplysninger se www.universal-robots.com eller læs vores blog på blog.universal-robots.com.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Europe's Robot Capital Odense Presents 'Future of Robotics' at Capital Raising Summit in Munich16.6.2022 13:26:24 CEST | News

Robot investors from all over Europe can meet the continent's most promising robot startups when the event ‘Odense Investor Summit’ moves its matchmaking of capital seekers and investors to Munich for the first time. The summit takes place as part of the trade show Automatica with 45,000 attendees, featuring pitches from 15 companies with great growth potential at the show’s Startup Arena.

Europas robothovedstad Odense præsenterer ’Future of Robotics’ til kapitalrejsnings-event i München16.6.2022 12:54:43 CEST | Pressemeddelelse

Robotinvestorer fra hele Europa kan møde kontinentets allermest lovende robotstartups, når begivenheden Odense Investor Summit som noget helt nyt flytter sin matchmaking af kapitalsøgende og investorer til München. Det sker under robotmessen Automatica med 45.000 besøgende. På et podie i messens Startup Arena pitcher 15 selskaber med stort vækstpotentiale for kapitalstærke profiler.

Startups fra hele verden vil rejse 30 millioner i Europas robothovedstad Odense11.2.2022 14:50:49 CET | Pressemeddelelse

Hitraten er høj, når kapitalsøgende startups og risikovillige investorer mødes til Odense Investor Summit, der hver år foregår i Europas hurtigst voksende robotmiljø. Erfaringerne viser, at mere end halvdelen lykkes med at tiltrække investorkapital efter matchmaking-eventen. I år har 35 techselskaber fra Europa, Asien, USA og Afrika ansøgt om at præsentere ny teknologi til sundhed, landbrug, fremstillingsindustri og den maritime sektor for de 300 deltagende investorer. De 15 allermest lovende investeringsmuligheder får adgang til at pitche på podiet i byen Odense kendt som Cobot Capital.

PR-specialist og digitalt marketingbureau indgår samarbejde om robot- og automationsbranchen8.12.2021 07:00:00 CET | Nyhed

Robot- og automationsvirksomhederne stormer frem. En lang række firmaer får hjælp af PR-specialisten og influenceren, Malene Grouleff fra Grouleff Communications og marketingbureauet Conversio. Begge har stor indsigt i og erfaring med automatiseringsbranchen og er på få år blevet virksomhedernes foretrukne partnere. Nu indgår de et samarbejde om at booste robotindustriens synlighed og gennemslagskraft.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye