Grouleff Communications

Cobots giver hurtigere palletering og bedre arbejdsmiljø hos Unilever

Del

Unilever er en af verdens største virksomheder i dagligvarebranchen og ejer omkring 400 mærker, der fås i over 190 lande. Virksomheden har fire fabrikker i Polen. En af dem, i byen Katowice, har specialiseret sig i at pakke te, som leveres til fabrikken i sække med 25 kg. Kartoner med salgsklare produkter pakket i kasser af medarbejdere placeres på paller af seks kollaborative UR10-robotter. Brugen af cobots forkortede palleteringstiden, optimerede arbejdsprocessernes ergonomi og aflastede medarbejderne fra de mest anstrengende opgaver.

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.

Unilevers fabrik i Katowice beskæftiger omkring 400 mennesker, der arbejder i to produktionshaller. Dariusz Ratajczak, der er seniorspecialist i automatisering ved Unilever, forklarer, at virksomheden i lang tid havde problemer med at fastholde og finde medarbejdere til monotone, manuelle opgaver inden for pakning og palletering – opgaver, der ofte også var anstrengende på grund af størrelsen på de produkter, der skulle håndteres. Unilever havde brug for en automatiseret løsning til disse processer, men det var svært at finde en fleksibel robot med en passende nyttelast og rækkevidde kombineret med intuitiv anvendelse og programmering. Særlige opgaver blev delt op i underprocesser for systematisk at automatisere enkelte faser, frigøre folk fra anstrengende opgaver og inddrage de opgaver, der skabte mere værdi.

"Hvert år faldt antallet af ansøgere til stillinger, der havde at gøre med palletering, men dette er en vigtig proces i vores anlæg, som skal udføres effektivt," forklarer Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering ved Unilever. "Til pakning havde vi brug for en robot med tilstrækkelig armrækkevidde. Den opgave, som robotten skulle udføre, bestod i at plukke forskellige kasser med te og placere dem på en palle."

“Vi overvejede mange løsninger, men til sidst besluttede vi at teste robotter fra Universal Robots,” siger Dawid Mroczek, specialist i automatisering ved Unilever, og beskriver, hvordan en UR-distributør kontaktede Unilever og viste hans team mulighederne ved kollaborative robotter samt demonstrerede den måde, de arbejder på, og hvordan man programmerer dem.

UR10-cobotten, med en rækkevidde på 1300 mm og en nyttelast på 10 kg, blev udsat for omfattende tests på Unilevers fabrik i Katowice. Under udførelsen af tepakningsopgaven blev der anvendt en vakuumgriber. Forsøgene gik godt, så godt, at virksomheden besluttede at indføre UR10-cobots. Implementeringen af den første cobot blev udført af en systemintegrator og tog omkring 3 uger. Grunduddannelsen for automatiseringsteamet hos Unilever med hensyn til programmering af robotterne blev foretaget af distributør af UR-cobots Encon-Koester (rebrandet som ProCobot).

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te. Før indførelsen af automatisering var alle disse opgaver blevet udført af et menneske. Operatørerne brugte omkring 70 % af tiden på pakning og 30 % på palletering. Nu hvor palleteringen er fuldstændigt automatiseret ved hjælp af cobots, er operatørerne blevet frigjort fra 30 % af opgaverne. Cobots udfører det arbejde, der er mest monotont, og gør det meget effektivt: De palleterer omkring 1100 kasser i løbet af en ottetimersvagt. Under palleteringsprocessen placeres hver enkelt kasse på pallen af en UR10 i henhold til et foruddefineret mønster. 

"Implementeringen af den første UR-cobot tog omkring 3 uger," fortæller Dawid Mroczek. "Nu kan den implementeres på blot få timer. Programmørens opgave er at definere kassernes plukkesteder og kassernes størrelser."

På Unilever-fabrikken afhænger robotternes programmering af formen og størrelsen af papemballagen. Men processen er under alle omstændigheder den samme. Efter at have nået det angivne antal kasser på pallen, påbegynder UR10 det næste lag. Pallen har sædvanligvis seks til ti lag og indeholder ti til enogtyve kasser i hvert lag. Når pakningen af et lag er afsluttet, beregner cobotten den nye højde og markerer startpunktet for det næste. Når operatøren ser, at UR10 begynder at stable kartoner på næste palle, kører han den allerede læssede palle væk. Det tager cobotten omkring 20 til 30 minutter at færdiggøre en palle. 

"Min første oplevelse i robotprogrammering fik jeg gennem hjemmesiden UR Academy. I vores team udveksler vi erfaringer og øger systematisk kompleksiteten af de funktioner, der anvendes, med mere avanceret scriptprogrammering," siger Dawid Mroczek. "Programmering på det mest grundlæggende niveau er ekstremt intuitivt. I øjeblikket bruger vi primært avanceret scriptprogrammering, fordi det giver os mulighed for at fremskynde og forene skabelsen af programmer, hvilket opnås ved at definere ramper og kassestørrelser i programmet."

Før indførelsen af UR cobots overvejede Unilevers automatiseringsspecialister at vælge en løsning, der var klar til brug, såsom palleteringsrobotter. Men i betragtning af fordelene og ulemperne besluttede teamet, at cobots ville være mere fleksible, nemmere at bruge og ville tjene sig selv hjem hurtigere. "Indførelsen af UR10-cobots gjorde, at vi kunne forkorte pakningstiden og samtidig forbedre arbejdsprocessernes ergonomi betydeligt. Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne aktivitet, som var den hårdeste, blev komplet fjernet med UR-robotterne,"siger Dariusz Ratajczak og tilføjer, at UR-cobotten har tjent sig selv hjem efter omkring 12 måneder.

Andre Unilever-anlæg overvejer også at indføre kollaborative robotter, og automatiseringsspecialisterne fra Katowice er villige til at dele deres erfaringer med dem og forklare, hvordan de løste palleteringsproblemet med cobots. Teamet i Katowice arbejder også på at automatisere processen med depalletering og gøre det muligt for cobots at plukke materialer til produktionen.

"Før automatiseringen var medarbejderne nødt til at udføre monotone opgaver, der involverede at bukke sig ned for at placere kasser på lavere lag på pallen. Denne anstrengende arbejdsproces blev totalt fjernet af UR's robotter." 
Dariusz Ratajczak, seniorspecialist i automatisering, Unilever.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Unilever automatiserede to produktionslinjer fuldstændigt i Katowice, hvor seks UR10-robotter nu håndterer opgaver relateret til pakning af te.
Download
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
UR10 plukker en pakket kasse med teposer og placerer den på pallen, hvilket aflaster medarbejdere fra en ikke-ergonomisk opgave.
Download
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Unilever valgte UR10-cobots på grund af deres store rækkevidde, store nyttelast, fleksibilitet og brugervenlighed.
Download
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Den fuldstændigt automatiserede palletering ved hjælp af cobots gjorde processen hurtigere, og Unilevers medarbejdere kan flyttes til processer, der skaber mere værdi.
Download

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff CommunicationsOm Universal Robots

Universal Robots blev grundlagt i 2005 med det formål at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, brugervenlige og fleksible industrielle robotter, der er sikre at arbejde med, og som kan fås til overkommelige priser. Siden den første kollaborative robot (cobot) blev lanceret i 2008, har virksomheden oplevet en betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu i hele verden. Virksomheden, som er en del af Teradyne-koncernen, har hovedkvarter i Odense og datterselskaber og salgskontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2018 havde Universal Robots en omsætning på 234 mio. USD. For flere oplysninger se www.universal-robots.com eller læs vores blog på blog.universal-robots.com.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Styrk bundlinjen - nu kan det betale sig for SMV’er at automatisere manuelle pluk af emner i kasser22.9.2020 07:00:00 CESTPressemeddelelse

Scape Technologies’ løsninger er ikke forbeholdt store industrivirksomheder. Scape lancerer nu en ny brugervenlig bin-picker, der gør det nemt at øge produktiviteten og samtidig forbedre medarbejdernes fysiske arbejdsmiljø til en pris, der også gør det rentabelt for små virksomheder og virksomheder uden automatiseringserfaring. Nyskabelsen SCAPE Easy-Picker frigør mandetimer brugt på manuelle pluk af emner i kasser; tid som i stedet kan bruges på mere komplekse og værdiskabende opgaver.

Strengthen your bottom line – it is now very worthwhile for SMBs to automate manual picking of parts or components in boxes and bins22.9.2020 07:00:00 CESTPress release

Scape Technologies’ solutions are no longer mainly suited for large industrial enterprises. A new user friendly bin-picker is now introduced by Scape, making it both simple and affordable for everyone to increase productivity. Additionally the physical work environment is greatly improved for the manual workforce. All at a very affordable and economically viable price for small enterprises without prior automation experience. The new SCAPE Easy-Picker releases valuable man-hours from picking parts out of boxes – time much better utilized in complex and value creating tasks.

Danmarks største automationshus køber Blaaholms serviceafdeling11.9.2020 08:57:25 CESTPressemeddelelse

Automationshuset BILA A/S i Nykøbing Mors overtager serviceafdelingen hos automationsvirksomheden Blaaholm med hovedkontor i Esbjerg. Med opkøbet styrker BILA sin position inden for service & support på automatiseret produktionsudstyr, og planen er at etablere et lokalt kontor i Varde til servicering af Blaaholms nuværende kunder og BILAs kunder i Syddanmark. Opkøbet er et godt match til BILAs ekspansion inden for global service, ligesom der er god synergi med BILAs eksisterende Wind Solutions division.

Ekspansion: BILA køber REO-PACK8.9.2020 07:00:00 CESTNyhed

Danmarks største automationshus bliver endnu større og endnu stærkere inden for automationsprodukter. Med opkøbet af Danmarks største specialfabrik af strækfoliemaskiner i Mariager kan BILA nu tilbyde industrikunder i ind- og udland en komplet automationsløsning pakning, palletering og til slutfoliering og labeling af pallen. REO-PACKs strækfilmviklere og etiketteringsløsninger fuldender hermed paletten i BILA Group. Opkøbet er et led i den internationale ekspansion, BILA er i fuld gang med i Europa og USA.

Odense rykker topevent helt tæt på Europas robotinvestorer3.9.2020 12:02:00 CESTNyhed

Startups i Danmarks robothovedstad Odense har på blot 5 år tiltrukket sammenlagt 6 milliarder risikovillige kroner. Det vækker international opsigt, og derfor rykker det stærke danske matchmaking-event Odense Investor Summit i 2020 til Europas største robotmesse, Automatica i München. Her vil Odense Investor Summit bygge bro mellem cremen af kapitalsøgende danske iværksættere og internationale topinvestorer på udkig efter det næste robot-guldæg. Nu kan de danske iværksættere ansøge om at pitche på Automatica.

Robotindustriens næste milliardfirma hyrer investor som CEO27.8.2020 08:36:45 CESTPressemeddelelse

Når ordreforespørgsler pibler ind fra industrien i Indien, USA, Kina og Europa, så vokser kravene til skalering af virksomheden på tilsvarende stejlt. Derfor tiltræder en kommercielt stærk international profil nu i robotfirmaet Cobot Lift. Slagelsefirmaets investor, Henrik Elm Gulløv bliver ny CEO i virksomheden og bidrager dermed med erfaring fra en karriere på alle kontinenter som tidligere leder i Shell-koncernen. Samtidig fordobles firmaets stab, mens stifter og medejer Flemming Truelsen Bischoff kan fokusere fuldt ud på Cobot Lifts teknologi.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum