Vækstfonden

Change vil åbne 200 nye butikker i udlandet

Del

Med tocifret millionlån fra Vækstfonden vil Change sætte turbo på internationaliseringen. Change forventer at åbne 200 nye butikker verden over de næste fem år, og med vækstrejsen har den danske lingerivirksomhed potentiale til at blive en af de næste store danske virksomheder.

Den danske lingerivirksomhed Change vil åbne 200 butikker de kommende fem år og derved fordoble omsætningen. Med et større tocifret millionlån fra Vækstfonden kan virksomheden fortsætte sin internationale ekspansion.

”Det er svært at blive en stor virksomhed, hvis du kun er i Danmark. Hvis man vil være en større retailvirksomhed, er man nødt til at fokusere internationalt. I Danmark har vi allerede 50 butikker, så det er begrænset, hvor mange flere vi kan åbne på de placeringer vi ønsker. De store udenlandske markeder derimod rummer enormt potentiale for os,” siger Claus Walther Jensen, stifter og administrerende direktør i Change.

Change er allerede i 11 lande over hele verden, og vil nu fokusere på særligt Canada og Tyskland som primære vækstmarkeder. Her har virksomheden allerede hhv. 17 og 12 butikker, der har bevist, at konceptet er bæredygtigt og profitabelt. Claus Walther Jensen forventer en fordeling med 140 nye butikker på det tyske marked og 60 nye butikker på det canadiske. Alle nye butikker vil blive placeret på topplaceringer.

”For os er det nu et spørgsmål om at rulle ud i de udvalgte markeder. Vi har bevist, at konceptet virker, så der er en lav risiko i forhold til, hvis vi åbner på nye markeder. Som virksomhed har vi i dag kontrol over hele værdikæden, styr på IT-infrastruktur samt en organisation, der kan skaleres. Så nu drejer det sig blot om at eksekvere,” siger Claus Walther Jensen.

”Change er en rigtig interessant virksomhed, fordi den har et stærkt brand med et stort eksportpotentiale. De har allerede vist, at konceptet fungerer godt internationalt, og det bemærkelsesværdige er, at virksomheden ikke ændrer sortimentet fra marked til marked, men at det kan appellere til retailkunder verden over,” siger Jens Mølby, udlånsdirektør i Vækstfonden.              

Fysisk ekspansion kan gøre Change til en stor virksomhed

Siden første butiksåbning i 2001 har Change oplevet en konstant vækst. Virksomheden er vokset 12-13 procent om året de seneste 7 år, men nu vil de intensivere.

”At udvikle en retailvirksomhed i international skala er en tidskrævende og kapitalkrævende proces. Det tager år at udvikle og optimere konceptet, og det er forbundet med relativ stor risiko at etablere sig i nye markeder. Vores vækst skabes gennem nye butikker, og da vi har en forholdsvis stor, men fast omkostningsbase, vil vores indtjening accelere kraftigt i forbindelse med udrulning af flere butikker. Vi går derfor ind i en spændene fase, hvor værdien af det vi har bygget op for alvor skal materialisere sig i takt med etableringen af flere butikker,” siger Claus Walther Jensen.

Change har i dag 600 ansatte, hvoraf de 200 er danske arbejdspladser. Som virksomheden vokser, vil supportfunktionerne i Danmark også kræve flere ansatte.

”Det er vigtigt for væksten i Danmark, at vi kan skabe flere danske virksomheder med over 1.000 ansatte. Change har bestemt potentialet til at blive en stor dansk virksomhed, blandt andet fordi deres koncept er så skalerbart, som det er. De har brugt en årrække på at forfine deres produkt og koncept, og nu er de i gang med et markant vækstforløb,” siger Jens Mølby. 

Fakta om Change

Claus Walther Jensen startede mærket Change med sin hustru Gitte Greil i 1997.

Den første butik blev åbnet i 2001. 

Change har i dag over 200 butikker i 11 forskellige lande. I Danmark blot har Change 50 butikker. 

Nøgleord

Kontakter

Linea Søgaard-Lidell
Senior kommunikationsrådgiver
lsl@vf.dk - 22 13 58 55

Billeder

Information om Vækstfonden

Vækstfonden
Vækstfonden
Strandvejen 104A
2900 Hellerup

35 29 86 00http://www.vf.dk/

Vækstfonden er statens finansieringsfond. Vi er en uafhængig fond med en selvstændig lov og bestyrelse. Loven om Vækstfonden siger, at fonden skal fremme vækst og fornyelse i små og mellemstore virksomheder for på den måde at opnå større samfundsøkonomisk afkast. Vi medvirker til at skabe flere nye vækstvirksomheder ved at stille kapital og kompetencer til rådighed. I samarbejde med private investorer har fonden siden 1992 medfinansieret vækst i over 7.300 virksomheder for et samlet tilsagn på mere end 22,5 mia. kr. Vækstfonden investerer med egenkapital i partnerskab med private investorer og finansierer med lån og kautioner i samarbejde med danske finansieringsinstitutter. De virksomheder vi har medfinansieret siden 1992 havde i 2015 tilsammen mere end 63.500 ansatte.

Følg pressemeddelelser fra Vækstfonden

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Vækstfonden

Robotinvestorer etablerer nyt globalt kraftcenter i Odense11.6.2018 08:06pressemeddelelse

Robotinvestorerne Enrico Krog Iversen og Vækstfonden samler nu tre af verdens fremadstormende robotvirksomheder til én ny kraftfuld, danskejet virksomhed. OnRobot bliver navnet på den ambitiøse satsning, som med hovedsæde i Odense vil bidrage til yderligere at styrke Danmarks førerposition i det hurtigt voksende globale marked for robotudstyr. Med en betydelig kapitalindsprøjtning på over 100 mio. kr. forventes OnRobot at blive frontløber inden for udvikling af robotapplikationer.

E-mailen vinder stadig i digital markedsføring7.5.2018 15:27pressemeddelelse

I 1998 sendte Kim Østergaard sit første nyhedsbrev ud via e-mail. Det skulle blive startskuddet til virksomheden eMailPlatform, der bl.a. kan tælle kunder som Silvan, BoConcept, Kop & Kande og Turkish Airlines. Og selvom mange har spået om e-mailens endeligt, er virksomhedsejeren ikke i tvivl: E-mailen kommer til at vinde over de sociale medier i digital markedsføring. Med et Vækstlån fra Vækstfonden skal eMailPlatform nu bredere ud i markedet.

Vækstfondens årsrapport 2017: Finansiering for 2,5 mia. kr. til 804 virksomheder, trecifret millionoverskud for fjerde år i træk26.4.2018 11:04pressemeddelelse

Den stærke efterspørgsel på Vækstfondens produkter forsatte i 2017, og med et overskud på 379 mio. kr. leverede fonden for fjerde år i træk et pænt trecifret millionoverskud. Det vidner om, at Vækstfonden har et særdeles relevant værditilbud både til virksomhederne og de private banker og investorer, lyder vurderingen fra Vækstfondens formand, Claus Gregersen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum