Lolland Kommune

Center for Handicap med i projekt om flere aktive arbejdspladser

Del

Center for Handicaps botilbud Stormarken 1-5 er sammen med fem andre virksomheder i Danmark udvalgt til at deltage i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser”, der er støttet af TrygFonden. Formålet med projektet er at knække koden til, hvordan arbejdspladser kan indføre og fastholde kollegamotion i arbejdstiden. Center for Handicap tager hul på projektet med et kick-off-arrangement i Stormarken i Nakskov for personale og ledere torsdag den 6. februar kl. 14-15. Pressen er velkommen.

Voksne danskere tilbringer hovedparten af de vågne timer på arbejdet, og mange sidder ned det meste af arbejdsdagen. Det er et problem, fordi inaktivitet går ud over både det fysiske og mentale velvære. Derfor vil Dansk Firmaidrætsforbund nu finde løsninger til, hvordan kollegamotion i arbejdstiden kan bidrage til at gøre medarbejderne mere aktive, så de får energi og overskud.

6 danske virksomheder er blevet udvalgt til at være med i Dansk Firmaidrætsforbunds pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser”, og i løbet af det næste år skal medarbejderne dyrke kollegamotion sammen en time om ugen i arbejdstiden. Foruden de positive effekter på helbredet, er formålet med de fælles aktiviteter at styrke medarbejdernes arbejdsglæde og sammenhold.

En af de udvalgte arbejdspladser er Center for Handicaps botilbud Stormarken 1-5 i Nakskov. Efter nogle måneders forberedelse med lederseminar, inspirationsdag og uddannelse, er de ansatte nu ivrige efter for alvor at komme i gang:

”Jeg er sikker på, at projektets tiltag vil være med til at skabe arbejdsglæde og sammenhold i vores teams. Mental sundhed og god fysik er vigtige forudsætninger for et godt arbejdsmiljø, og når vi som medarbejdere oplever arbejdsglæde, har det helt automatisk en smittende effekt på vores faglighed og arbejde med borgerne. Vi glæder os faktisk så meget til at komme i gang, at vi har tilladt os at tyvstarte lidt. Den sidste måneds tid har vi haft et aktivitetsur hængende, og hver time samles vi og laver en lille øvelse,” fortæller socialpædagog Matilde Frimann Clausen. Hun er en af projektets igangsættere i Stormarken, og som såkaldt ”Firstmover” skal hun sammen med fem andre medarbejdere stå for at introducere aktiviteterne for kollegaerne og løbende motivere dem til at deltage.

Medarbejderne kan vælge mellem tre typer aktiviteter, som de skal afprøve. Herefter vælger de, om de vil fortsætte med dem alle eller nøjes med en enkelt eller to. Det drejer sig om holdspillene floorball og kurvebold, holdaktiviteten stationstræning/cirkeltræning og udeaktiviteten gå- eller løbetur med indlagte udfordringer undervejs. Aktiviteterne er nøje udvalgt og udviklet af Dansk Firmaidrætsforbund på baggrund af deres erfaringer fra arbejdspladser, der allerede er aktive, og alle aktiviteter er tilpasset arbejdspladsen. Det betyder, at de for eksempel kan udføres i mødelokaler, på parkeringspladsen eller et nærliggende grønt område. Samtidig kan aktiviteterne gennemføres på alt fra 5 – 60 minutter. I Stormarken har de besluttet, at aktiviteterne skal variere fra gang til gang.

Formand for Dansk Firmaidrætsforbund Peder Bisgaard har ligesom Center for Handicap høje forventninger til udbyttet af projektet, og han ser frem til det videre arbejde med de erfaringer, der kommer ud af det:

”Vi ved, at medarbejdere, der dyrker regelmæssig kollegamotion, oplever et større fællesskab, arbejdsglæde og trivsel i deres arbejde, men vi mangler viden om, hvad der helt præcis fungerer i praksis i feltet omkring kollegamotion igangsat af Firstmovers. Derfor er vi enormt glade for, at TrygFonden bakker op om pilotprojektet Flere Aktive Arbejdspladser. Sammen skal vi skabe ny viden og afdække ’hvad der virker’ i praksis, når en Firstmover er i gang på de enkelte arbejdspladser ude i landet. Cadeau og respekt for den iver og motivation, som Center for Handicap i Lolland Kommune lægger for dagen – sammen bliver vi klogere til glæde for folkesundheden,” siger Peder Bisgaard.

Han slår samtidig fast, at det langsigtede mål rækker langt ud over de pilotarbejdspladser, der bliver involveret i første omgang. Det langsigtede mål er at skabe en landsdækkende bølge af aktive arbejdspladser.

Kick-off-arrangementet i Stormarken 6. februar
Center for Handicap tager hul på projektet med et fælles kick-off torsdag den 6. februar kl. 14-15 i Stormarken, Stormarks Alle 104, Nakskov. Her deltager personale og ledere, og sammen skal de afprøve nogle af aktiviteterne.

Om projekt Flere Aktive Arbejdspladser

I godt 75 år har Dansk Firmaidrætsforbund arbejdet for at understøtte idræt og sundhed på danske arbejdspladser. Dermed er Dansk Firmaidrætsforbund en stærk frontløber inden for kollegamotion, som er fysisk aktivitet på arbejdspladsen. Med TrygFondens støtte vil Dansk Firmaidrætsforbund i det nye pilotprojekt ”Flere Aktive Arbejdspladser” uddanne og motivere Firstmovers, som skal være ildsjæle, frontløbere og drivkraften til at få gang i kollegamotionen på arbejdspladsen. Hvad skal der helt præcist til for at få en times motion i arbejdstiden? Det vil pilotprojektet knække koden til.

Fakta:

  • Flere Aktive Arbejdspladser er et to-årigt pilotprojekt støttet med 3,6 mio. kr. af TrygFonden.
  • Projektejer er Dansk Firmaidrætsforbund.
  • Projektet løber til 2. januar 2021.
  • Formålet med projektet er at forbedre såvel den fysiske som mentale sundhed hos voksne, erhvervsaktive danskere ved at skabe flere aktive arbejdspladser – via en times kollegamotion om ugen, så vidt muligt i arbejdstiden evt. opdelt i mindre aktiviteter af ti minutter.
  • 6 danske virksomheder deltager i projektet.

Nøgleord

Kontakter

Karin Maigaard
Souschef i Center for Handicap
Tlf. 21 28 25 40

Matilde Frimann Clausen
Socialpædagog og Firstmover i projekt Flere Aktive Arbejdspladser
Tlf. 28 29 01 03

Peder Bisgaard
Formand for Dansk Firmaidrætsforbund
Tlf. 24 45 30 15

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum