Dansk Byggeri

Byggeriets omsætning flader ud

Del

2019 har været en todelt affære for omsætningen i bygge- og anlægsbranchen. Mens der i første halvår var smæk på omsætningen, bød andet halvår reelt på nulvækst, viser tal fra Danmarks Statistik.

I alt steg bygge- og anlægsvirksomhedernes omsætning 3,8 procent i løbet af de første 11 måneder af 2019. På overfladen ser det godt ud, men udviklingen dækker over en stigning i omsætningen på 7,4 procent i årets første seks måneder, mens fremgangen i andet halvår var på blot 0,1 procent.

- Udviklingen i omsætningen bekræfter, at byggeriets opsving toppede i løbet af første halvår 2019. Både boligbyggeriet og vej- og baneanlæg er så småt begyndt at pege nedad, mens renoveringsmarkedet til gengæld holder dampen oppe. De lave renter, mange bolighandler og et rekordstort antal låneomlægninger fik flere til at renovere deres bolig, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Han vurderer, at den flade omsætning i byggeriet er til at leve med efter seks år med ubrudt fremgang.

- Håbet er stadig, at byggeriet kan komme til at opleve noget så sjældent som en blød landing, som der ellers ikke er tradition for i branchen, siger cheføkonomen.

Pæn vækst på hjemmemarkedet

Ser man på omsætningen på det samlede hjemmemarked, var der i de første 11 måneder af 2019 en forholdsvis pæn vækst på 2,4 procent.

- Det bekræfter, at både hjemmemarkedet og eksporten er med til at holde opsvinget i gang, siger Bo Sandberg.

Det er især servicesektoren, der har haft en høj vækst. Hoteller og restauranter har øget omsætningen med 4,8 procent, tæt efterfulgt af videnservice med en stigning på 4,7 procent og rengøring/operationel service med en stigning på 4,6 procent. Omvendt har transportsektoren haft den laveste vækst i omsætningen i 2019 med en stigning på 0,4 procent, hvilket er lavere end inflationen.

 

 
 
 

Kontakter

Cheføkonom Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressemedarbejder Sarah Stendorf Meier, sam@danskbyggeri.dk, telefon 28 93 43 94

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

 

 
 
 

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Lige stor mangel på opgaver og medarbejdere i byggeriet30.7.2020 10:47:49 CESTPressemeddelelse

Virksomhedernes forventninger til fremtiden bliver ganske langsomt mere positive ovenpå corona og det historiske dyk i april. Det fremgår af Danmarks Statistiks konjunkturbarometer for juli. Lidt overraskende er især industrivirksomhederne blevet mere optimistiske henover sommeren. I byggeriet er virksomhederne nu tilbage ved den samme situation som umiddelbart før coronakrisen, hvor der er lige stor mangel på efterspørgsel og arbejdskraft.

Brug penge fra EU’s genopretningsfond til energieffektiviseringer23.7.2020 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Størstedelen af de 14 milliarder kroner, som Danmark står til at modtage fra EU’s nye fond til genopretning af økonomien oven på coronakrisen, bør bruges på isolering, nye vinduer, intelligent styring af energiforbruget og andre energieffektive tiltag. Det vil både skabe arbejdspladser, hjælpe den grønne omstilling i gang og skabe eksportmuligheder for danske virksomheder i EU, vurderer Dansk Byggeri.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum