Dansk Byggeri

Byggeriet kom godt fra start i 2019

Del

Bygge- og anlægsbranchen knoklede igennem i 1. kvartal og præsterede 2,1 procent flere arbejdstimer end i det foregående kvartal. Så indtil videre er der godt gang i byggeriet trods en forventning om lidt mere rolige tider forude.

Ifølge Danmarks Statistik blev der i 1. kvartal 2019 præsteret 0,6 procent flere arbejdstimer på det samlede arbejdsmarked sammenlignet med det foregående kvartal. I byggeriet steg antallet af arbejdstimer med hele 2,1 procent, når der korrigeres for normale sæsonudsving.

- Arbejdstidsregnskabet er den mest præcise opgørelse af beskæftigelsen, og de nye tal dokumenterer, at der i årets første kvartal fortsat var god fart på arbejdsmarkedet - ikke mindst i byggeriet. Så på trods af et mere usikkert internationalt baggrundstæppe og mangel på medarbejdere bliver arbejdsmarkedet ved at levere varen - i hvert fald en tid endnu, siger Dansk Byggeris cheføkonom Bo Sandberg.

Dansk Byggeri forventer en mere flad beskæftigelsesudvikling i bygge- og anlægsbranchen, når vi nærmer os 2020.  Men de nye tal for aktiviteten i 1. kvartal viser en fortsat fremgang i 2019 med en beskæftigelsesvækst på 1,2 procent og et hop i de faktisk udførte arbejdstimer på hele 2,1 procent.

- De præsterede arbejdstimer stiger mere end beskæftigelsen. Det tyder på, at virksomhederne får de ansatte til at arbejde lidt mere, fordi der forsat er udfordringer med at skaffe nye medarbejdere i mange af byggevirksomhederne. Også derfor er det vigtigt, at parterne i de aktuelle regeringsforhandlinger bliver mindet om behovet for en fortsat reformdagsorden, og herunder også adgangen til udenlandsk arbejdskraft, siger Bo Sandberg.

Kontakter

Cheføkonom i Dansk Byggeri, Bo Sandberg, bsa@danskbyggeri.dk, telefon 28 50 38 19
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, ans@danskbyggeri.dk, telefon 30 36 02 65

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Investeringer i veje kan redde arbejdspladser og forbedre infrastrukturen29.5.2020 07:11:41 CESTPressemeddelelse

Statens og kommunernes investeringer i veje og broer er på fem år faldet med 29 procent, viser en ny analyse. Derfor er det ifølge Dansk Infrastruktur positivt, at kommunerne nu har mulighed for at fremrykke anlægsinvesteringer for 2,5 mia. kr. Det kan redde arbejdspladser under coronakrisen og samtidig forbedre infrastrukturen. Men der er brug for flere investeringer i årene fremover, lyder vurderingen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum