Grouleff Communications

BWIndustrie optimerer sine afgratningsprocesser med den nye UR16e

Del

Virksomheden BWIndustrie har med et godt resultat installeret en UR16e-cobot i sit maskinbearbejdningscenter og har dermed automatiseret afgratning af metaldele med en nyttelast fra 4 til 14 kg. Som følge heraf har BWIndustrie forbedret sin produktion med uovertruffen kvalitet samt reduceret sygdomme i bevægeapparatet blandt de ansatte, der ikke længere manuelt skal håndtere den tunge nyttelast.

BWIndustrie er en virksomhed i det østlige Frankrig, der har specialiseret sig i underentreprise af mekaniske dele.
BWIndustrie er en virksomhed i det østlige Frankrig, der har specialiseret sig i underentreprise af mekaniske dele.

Før ankomsten af UR16e-cobotten blev opgaven med at afgrate metaldelene udelukkende udført af operatører hos BWIndustrie Sarrebourg i Frankrig. Men afgratning, der kræver en masse præcision, er en trættende opgave samt en kilde til sygdomme i bevægeapparatet, da der håndteres hundredvis af kilo dele om dagen.

BWIndustrie, der allerede kendte Universal Robots (de har fået fem robotter installeret siden 2011), henvendte sig endnu en gang til Universal Robots – denne gang for at optimere og automatisere deres afgratningsaktiviteter, som består af at fjerne grater fra maskinbearbejdede dele. Virksomheden producerer serier med 300 til 300.000 dele om året og ønskede at sikre gentagelsesnøjagtigheden for processen.

For at løse disse problemer og optimere deres afgratningsfunktion har BWIndustrie installeret en UR16e-cobot i produktionslinjen, hvor den håndterer metaldele og tager sig af hele afgratningen. Den bliver programmeret på afstand af operatørerne via en TCP-fjernfunktion.

Mens de store variationer i delenes størrelse, vægt og form kan være problematisk for menneskelige operatører, er det ikke noget problem for cobotten. UR16e-cobotten er programmeret til at afgrate alle de dele, der maskinbearbejdes af BWIndustrie. Programmeringen af cobotten viste sig at være ekstremt hurtig, da BWIndustrie har brugt cobots fra Universal Robots i flere år.

“Takket være vores erfaring med Universal Robots kunne vi gennemføre installationen på rekordtid,” forklarer Raphaël Schwartz, leder af robotteknologi og vedligeholdelse hos BWIndustrie. “Applikationen blev sat i produktion på omkring to uger!”

Cobotten er anbragt i en halvåben celle med flere faste afgratningsværktøjer (fræsere, båndpudser, slibeskiver ...). Der bruges et bufferområde til at forsyne cellen med dele, der skal afgrates.

UR16e samler delen op og placerer den foran afgratningsværktøjerne. Operationen tager mindre end et minut, og derefter flyttes delen hen til området for bearbejdede genstande.

I kombination med cobottens naturlige fleksibilitet gør TCP-fjernfunktionen i disse e-Series-cobots det muligt at programmere UR16e-cobotten med et eksternt værktøj, som BWIndustries tekniske operatører, der skulle gengive operatørens komplekse bevægelser, satte særlig stor pris på. De kunne programmere cobotten til at bearbejde en bred vifte af produkter, herunder dele, der varierer meget i størrelse, form og vægt. Cobotten garanterer en ensartet kvalitet i produktionen uden nogen afvigelser. Derudover kan medarbejderne, der tidligere havde denne vanskelige opgave, nu påtage sig aktiviteter, der er mere givende og mindre skadelige for deres helbred, såsom maskinstyring eller kvalitetskontrol.

 

Løste automatiseringsudfordringer

  • Reduktion af medarbejderes sygdomme i bevægeapparatet 
  • Afgratning af dele med store forskelle i størrelse, vægt og form 
  • Komplet automatisering af en applikation sidst på linjen blev muligt på grund af robottens lille størrelse 
  • Forbedret kvalitet pga. cobottens gentagelsesnøjagtighed

Vigtigste value drivers

  • Nem programmering
  • Intuitiv brugergrænseflade, der reducerer træningstiden
  • Integration på to uger
  • Applikationens fleksibilitet

Opgaver løst af kollaborative robotter

  • Afgratning, opsamling og placering
Video fra BWIndustrie

Nøgleord

Kontakter

Billeder

BWIndustrie er en virksomhed i det østlige Frankrig, der har specialiseret sig i underentreprise af mekaniske dele.
BWIndustrie er en virksomhed i det østlige Frankrig, der har specialiseret sig i underentreprise af mekaniske dele.
Download
Download
Download
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Grouleff Communications

Grouleff Communications+45 28915809

Om Universal Robots
Universal Robots blev stiftet i 2005 med ambitionen om at gøre robotteknologi tilgængelig for alle ved at udvikle små, bruger- og prisvenlige, fleksible industrirobotter, der er sikre at arbejde med. Siden lanceringen af den første kollaborative robot (cobot) i 2008 har virksomheden oplevet betydelig vækst, og den brugervenlige cobot sælges nu over hele verden. Virksomheden, der er en del af Teradyne Inc., har hovedkvarter i Odense, Danmark, og har datterselskaber og regionale kontorer i USA, Tyskland, Frankrig, Spanien, Italien, Tjekkiet, Polen, Ungarn, Rumænien, Rusland, Tyrkiet, Kina, Indien, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan og Mexico. I 2018 havde Universal Robots en omsætning på 234 mio. amerikanske dollars. Se www.universal-robots.com eller vores blog på blog.universal-robots.com for mere information.


Om BWIndustrie:
BWIndustrie, som blev grundlagt i 2009, ligger i det østlige Frankrig og beskæftiger i dag omkring fyrre mennesker, der arbejder på anlægget i Sarrebourg. Virksomheden har specialiseret sig i underentreprisen af maskinbearbejdning af mekaniske dele i serier, der fremstilles på CNC-maskinbearbejdningscentre. De har mange kunder fra forskellige felter, såsom bilindustri, hydraulik og elektronik.

Følg pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Grouleff Communications

Topplacering til dansk robotvirksomhed med effektivt våben mod corona-smittespredning15.6.2020 13:00:00 CESTPressemeddelelse

Der er international hæder til Blue Ocean Robotics for UVD Robots med den revolutionerende opfindelse af en robot med ultraviolet lys til uskadeliggørelse af coronavirus samt andre virusser og bakterier. Robotics Business Review kårer nyskabelsen som en af de allervigtigste i verden på sin årlige prestigefyldte liste, RBR50, der inkluderer de 50 mest indflydelsesrige robotvirksomheder i verden. Teknologiens sundhedsmæssige gevinst og dermed vækstpotentialet på verdensmarkedet for den ubemandede desinfektionsrobot er kolossalt stort: UVD Robots kan eliminere smitterisiko fra overflader og luften på hospitaler, hoteller, kontormiljøer, fødevare- og farmaceutisk industri samt lufthavne, skoler, butiks-, pleje- og fitnesscentre m.m.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum