Forsikring & Pension

Busselskabet AarBus vinder Sikker Trafik Erhverv-prisen 2022

Del

Prisen er uddelt af Rådet for Sikker Trafik og Forsikring & Pension som en anerkendelse af firmaets og chaufførernes målrettede arbejde på at skabe sikker og tryg transport.

Prisen til det århusianske busselskab AarBus (tidligere Aarhus Sporveje) er netop blevet uddelt på en trafiksikkerhedskonference, hvor der var fokus på, hvordan erhvervslivet kan gøre deres kørsel og transport på vejene mere sikker.

Konferencen havde fokus på, at der er ét erhvervskøretøj involveret i 1/3 af ulykkerne med dræbte, og tæt på hver 5. gang at en person kommer alvorligt til skade i trafikken, så er der et erhvervskøretøj involveret.

Begrundelsen at for at AarBus vinder Sikker Trafik Erhverv-prisen 2022 er, at AarBus er lykkedes med sin indsats for at skabe og fastholde en meget høj sikkerhedsperformance gennem en bred vifte af tiltag, som AarBus har iværksat for at sikre såvel den generelle trafiksikkerhed som deres medarbejdere.

AarBus arbejder bevidst og målrettet for at sikre et højt uddannelsesniveau blandt sine 550 chauffører, så de er klædt på til at levere en tryg og sikker busrejse hver eneste dag. Det skal ses i lyset af den trafiksikkerhedsmæssigt yderst væsentlige - og vanskelige - opgave i bytrafikken at stå for den kollektive transport, hvor AarBus hver dag leverer 100.000 rejser og tilbagelægger mere end 40.000 km.

Efteruddannelsestilbud i AarBus omfatter kurser inden for sikkerhed, kommunikation, konflikthåndtering, manøvrering og mental køreteknik. Gensidig tillid, positiv energi, samarbejde og fælles opgaveforståelse, tydelig ledelse og inddragelse af medarbejdere i udviklingen af virksomheden, er grundlæggende for AarBus.

Det er en jury, der består af repræsentanter for Rådet for Sikker Trafik, brancheforeningen Forsikring & Pension, DI og politiet der har peget på AarBus som dette års vinder.

Prisen uddeles en gang om året til en virksomhed, der har gjort en særlig indsats for at gøre deres ansattes kørsel mere sikker. Tidligere har fx Arla Foods, Arriva, NorSea A/S, Fredsø Vognmandsforretning Aps vundet prisen.

Juryen bemærker, at AarBus ledelse ser det som sit ansvar at understøtte chaufførens daglige opgaver ved at sikre materiel, forestå ansvarlig oplæring, skabe optimale rammer for hver enkelt linje og opstille tydelige retningslinjer for adfærd. Det omfatter alt fra hastighed, opmærksomhed og rusmidler. AarBus ledelse inddrager aktivt værksted og chauffører og deres erfaringer i forhold til centrale trafiksikkerhedsaspekter og der står respekt om chaufførernes opgaver og rolle som hensynsfulde ambassadører for virksomheden. Et højt og frekvent niveau for servicering af de knap 200 busser sikrer, at alt materiel lever op til gældende forskrifter.

Det er afgørende for valget af AarBus som vinder, at virksomheden arbejder ud fra en gennemarbejdet kvalitets- og servicestrategi, som er udviklet i tæt samarbejde med chaufførerne. En strategi, der sætter rammerne for ansvarlig adfærd og som er tilgængelig for offentligheden. AarBus kan dokumentere positive effekter af sine trafiksikkerhedsindsatser: De materielle og personlige skader er yderst sjældne og medarbejdertilfredsheden er høj.

Erhvervskøretøjer spiller en vigtig rolle for den danske trafiksikkerhed, og det er vigtigt at virksomheder tør gå forrest og vise nye veje til bedre trafiksikkerhed, bedre miljø og sundhed.

Fakta: AarBus har 184 busser og 620 ansatte, hvoraf de 544 er buschauffører.

Foto - fra venstre mod højre: Mogens Kjærgaard Møller, adm. direktør, Rådet for Sikker Trafik, Finn Mikkelsen, direktør AarBus og Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P.

Kontakter

Søren Ørsted Pedersen, pressechef, Rådet for Sikker Trafik: 2232 7009.
Nicolai Schacke, pressechef, F&P: 2424 0402.

Billeder

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring14.6.2022 10:41:37 CEST | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om ulykkesforsikringen dækker, hvis man kommer til skade, mens man hjælper genboen med at klippe hæk? Hvad man skal være opmærksom på, hvis man har en dyr cykel og den bliver stjålet? Og om kaskoforsikringen dækker, hvis man en potentiel køber ikke kommer tilbage med bilen efter en prøvetur?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum