TEKNIQ Arbejdsgiverne

Brug for at vække danskernes grønne bevidsthed

Del

Kombinationen af manglende lyst til at energirenovere og et alt for optimistisk indtryk af vore boligers energitilstand er ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne en skidt cocktail for den grønne omstilling.

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.

29 procent af landets boligejere ser ingen grund til at energioptimere deres bolig. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som er udarbejdet af analysefirmaet YouGov på vegne af Schneider Electric. Dermed ligger svaret på præcis samme niveau som i tilsvarende undersøgelser de seneste tre år.

Resultaterne svarer godt til det billede, der blev tegnet i en befolkningsundersøgelse fra TEKNIQ Arbejdsgiverne i slutningen af 2020. Den viste, at hele 83 procent af boligejerne mener, at deres boliger er i gennemsnitlig eller bedre energimæssig stand.

”Den manglende lyst til at energirenovere og det overdrevent positive selvbillede af vores boligers energistand er dårligt nyt for den grønne omstilling. Og det understreger behovet for at styrke oplysningsindsatsen overfor boligejerne – især med tanke på, at over halvdelen af de energimærker, der udstedes til danske boliger, får vurderingen D eller dårligere,” siger Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer cirka 4.100 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Han peger på, at boligejerne har en helt central rolle i kampen for at nå det nationale mål om at reducere CO2-udledningen med 70 procent i 2030.

”Hvis ikke vi sørger for at effektivisere energiforbruget i vores hjem, bliver den grønne omstilling simpelthen for dyr at gennemføre. Derfor er det også afgørende, at boligejerne både oplyses og motiveres til at påtage sig en mere aktiv rolle,” siger Simon O. Rasmussen.

Og det kan lade sig gøre at vække boligejernes grønne bevidsthed. Det understreges ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne af den overvældende interesse for støtten fra Bygningspuljen – der bl.a., giver tilskud til boligejere, som ønsker at udskifte oliefyr eller naturgas med en varmepumpe. Da den seneste tilskudsrunde blev gennemført i starten af april, blev alle pengene således revet væk på blot et halvt døgn.

”Når mange tusinde ansøgere må gå forgæves, virker det voldsomt demotiverende på lysten til at bidrage til den grønne omstilling. Men den folkelige opbakning er et centralt element, hvis vi skal lykkes med at opfylde 70 procents-målsætningen. Så der er god grund til at se nærmere på, hvordan vi kan sammensætte ordningerne – fx ved at sænke tilskudssatserne en tak så flere ansøgere hjælpes i mål med de grønne projekter,” siger Simon O. Rasmussen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne – mobil: 60 69 88 91

Billeder

Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Simon O. Rasmussen, underdirektør i TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer cirka 4.100 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum