Turbine Forlaget A/S

Brug de vildt sunde urter

Del
VILDT SUNDT hylder de mange magiske, interessante og spiselige planter, der findes, og inviterer dig til at opleve, hvad et drys af urternes magi kan gøre for en ret og ikke mindst dit velbefindende. Michelle Faust Lang Berthels har en ufattelig stor og varm begejstring for planter, urter og krydderier og mener, at det aldrig er for sent at gå på opdagelse i naturens eget skatkammer. Derfor har hun skrevet "Vildt sundt," der kombinerer urtehåndbog og kogebog.
Bogens flotte forside er designet af Karin Hald.
Bogens flotte forside er designet af Karin Hald.

Michelle Faust Lang Berthels opfordrer alle til at sanke urter i naturen, dyrke dem derhjemme eller smutte forbi helsekostbutikkerne, der ofte har et stort udvalg – også af urter, der ikke findes i den danske natur – og ikke mindst bruge dem i maden. Urterne er eminente smagsgivere og har mange gode egenskaber, der gavner helbredet, hvis man bruger den rette mængde i maden. ”Jeg håber, Vildt sundt kan give et større indblik i, hvad der findes af urter. Når man kender urterne, er de hverken farlige eller svære at bruge i maden,” forklarer Michelle, der i bogens første del gennemgår flere end 80 urter og beskriver deres smag, brug, egenskaber og kendetegn.

Efter urteguiden følger 80 opskrifter på alt fra nicecream med havtorn, superfood-muffins, knækbrød med brændenælde og ramsløg til rødvinsbagt smeltende kål, forfriskende sommergazpacho, sprøde grøntsagssnacks og mandelcookies med cashew-rosencreme.

Michelle er hverken veganer, vegetar eller pescetar, men spiser primært plantebaseret kost, og det afspejles i opskrifterne. Mad skal først og fremmest give brændstof til kroppens celler, pirre sanserne og stimulere krop og sjæl, mener Michelle.

Michelle Faust Lang Berthels har tidligere faciliteret og modereret opskrifter hos Aarstiderne, er uddannet Holistic Health Mentor & Lifestyle Coach samt yogalærer. Med Vildt sundt debuterer hun som forfatter med en bog, der udover at være en grøn kogebog også fungerer som et opslagsværk over de urter, som hun vil inspirere til, at vi bruger mange flere af.

Fakta om bogen:

Titel: Vildt sundt
Forfatter: Michelle Faust Lang Berthels
Fotograf: Rikke Westesen
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740688702
Sidetal: 262
Vejl. pris: 299,95 kr.
Udgivelsesdato: 24. marts 2023

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Bogens flotte forside er designet af Karin Hald.
Bogens flotte forside er designet af Karin Hald.
Download

Links

Information om Turbine Forlaget A/S

Turbine Forlaget A/S
Turbine Forlaget A/S
Balticagade 10 B, 2. sal
8000 Aarhus C

86 12 79 16https://turbine.dk/

Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.

Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.

Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S

Svensk debutroman om identitetspolitik, Houellebecq, androider og katten Gandalf7.6.2023 15:02:40 CEST | Pressemeddelelse

Da Andrés Stoopendaals debutroman Dunning-Kruger-effekten udkom i Sverige var det til bragende flotte anmeldelser, der sammenligner ham med bl.a. Stig Larsson og Michel Houellebecq. Hans prosa blev kaldt ”en eksotisk fugl i det svenske udgivelseslandskab”, og anmelderen skrev videre, at han ”næsten bliver sur over, at vi ikke får lov at læse mere af den slags.” Dunning-Kruger-effekten er virkelig helt sin egen.

De anbragte børn får ordet7.6.2023 14:13:00 CEST | Pressemeddelelse

Siden 1800-tallet har Danmark haft institutioner til børn, der af forskellige årsager skulle anbringes uden for hjemmet. 150.000 danske børn har gennem de sidste 150 år været – eller er nu – anbragt uden for hjemmet. Der findes mange beretninger fra børneforsorgen, men kun meget sjældent indeholder disse fortællinger børnenes egne ord. I Anbragt – stemmer fra børneforsorgen fra 1900 til i dag får de anbragte børn ordet og fortæller deres historier, der ofte indeholder store afsavn og enorm utryghed.

Nye veje ind i naturen7.6.2023 11:56:00 CEST | Pressemeddelelse

Da Nikolaj Voldum Ahlburg i 2021 udgav den lille håndbog Naturdannelse – naturformidlerens håndbog sammen med Line Beck, var han den, der ofte tog rygsækken på og tog på lange vandreture eller padlede en tur i kajakken. Nu har sygdom tvunget biologen og naturvejlederen til at sætte farten ned og finde nye måder at være i naturen på. Måder, som har bragt ham tættere på naturen end nogensinde før. I Naturdannelse året rundt - fortællinger fra en naturformidlers praksis folder Nikolaj Voldum Ahlburg naturdannelsesbegrebet ud og giver et kreativt bud på, hvordan fremtidens friluftsliv også kan se ud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum