Furesø Kommune

Bredt flertal bag grønt og bæredygtigt budget med klare løft på velfærdsområdet

Del

20 ud af 21 byrødder stemte onsdag den 13. oktober for Furesø Kommunes Budget for 2022-2025. Budgettet fastholder retningen for Furesø som en grøn, bæredygtig kommune med tryghed og stærke fællesskaber.

Et bredt flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti vedtog onsdag den 13. oktober 2021 et budget for Furesø for 2022-2025. Liberal Alliance undlod at stemme.

Aftalen fastholder en solid økonomistyring i Furesø og en robust kassebeholdning. Det skaber rum til god velfærd og en række nye initiativer, der styrker Furesø som en attraktiv kommune for borgere, foreninger og erhvervsliv.

”En god kommune skaber vi sammen. Derfor glæder jeg mig over, at 21 ud af byrådets 20 medlemmer bakker op om budgetaftalen. Med budgettet lægger vi en klar retning for vores kommune. Vi ønsker en grøn, bæredygtig kommune. En tryg kommune med stærke fællesskaber, hvor borgerne oplever en god service og oplever at blive hørt,” siger Ole Bondo Christensen (S), Furesøs borgmester.

Skoler, plejehjem og innovation

I aftalen er der lagt vægt på at fastholde den ansvarlige økonomiske kurs og samtidig prioritere en række nye initiativer og ekstra ressourcer inden velfærd, natur og grøn omstilling. Der er således sat ekstra midler af til skolerne, renovering af køkkener i dagtilbud, ældreområdet, udvidelse af indskolingen i Jonstrup, velfærdsteknologi og innovation, øget biodiversitet, investeringer i infrastruktur samt flere midler til foreningslivet.

Konkret indeholder budgettet bl.a. 1 mio. kr. til at løfte kvalitet og tryghed for de allermest sårbare ældre på plejehjemmene. Der er også sat 1 mio. kr. af til at styrke kvaliteten af visitationen, og 1 mio. kr. til voksenelevløn til at styrke rekrutteringen i ældreplejen. På skoleområdet er der sat 8 mio. kr. af til at forbedre undervisningsmiljøerne og 4 mio. kr. årligt til flere personaleressourcer fx til flere timer med to undervisere i klasserne. Legepladser får et løft med yderligere 0,5 mio. kr. til renovering. Der er sat yderligere 750.000 kr. af i 2022 til mere natur og 0,5 mio. kr. ekstra i årene derefter. Og budgettet indeholder 300.000 kr. til fritids- og foreningslivet.

En af nyskabelserne i budgettet er, at byrådet afsætter 0,5 mio. kr. til at styrke det offentlige-private samarbejde om innovation og udvikling af løsninger inden for velfærd og grøn omstilling. Endelig er der også under Økonomiudvalget afsat en pulje på 1 mio. kr. til at fremme innovationskulturen og på sigt udvikle bedre velfærdsløsninger.  

Budgetaftalen supplerer budgetaftalen for 2021-22 med en række forslag til effektiviseringer og besparelser. Med budgetaftalen fortættes den planlagte gældsafvikling. Over de kommende fire år reduceres Furesøs således med 300 mio. kr. samtidig med, at kravet til kommunens kassebeholdning bliver øget fra 80 til 120 mio. kr.

Fakta: Bugetaftalen

Læs budgetaftalen her

Kontakter

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum