Lolland Kommune

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere

Del

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

Med Bosætningspuljen ønsker Lolland Kommune at understøtte initiativer, hvor lokale borgergrupper, foreninger eller virksomheder udfører aktiviteter, der byder tilflyttere velkommen til lokalområdet. Aktiviteterne kan skabe rum for fællesskaber og tilhørsforhold og møder mellem nye borgere og borgere, der har boet i kommunen i mange år. Samtidig kan de være med til at skabe liv og sammenhold i lokalsamfundene og på den måde bidrage positivt til, at borgere bliver boende i lokalområdet.

Bosætningspuljen er på 200.000 kr., og den kan søges nu og frem til 31. december 2020.

”Vi fik flere gode ansøgninger til Bosætningspuljen i sidste periode, og de vidnede om stor idérigdom og lyst til at gøre en forskel. Det gav os mulighed for at støtte en vifte af spændende aktiviteter. For eksempel lokale velkomstarrangementer, podcasts, rundvisninger og workshops til glæde for nye borgere i Lolland Kommune. Forhåbentlig er der stadig mange gode idéer til projekter og aktiviteter rundt omkring i lokalområderne, som bare venter på at blive gjort til virkelighed. Det behøver ikke være store projekter. Tværtimod arbejder vi ud fra et princip om hellere at støtte mange små projekter end få store med de midler, der er,” fortæller chefkonsulent i Strategi- og Direktionssekretariatet Birgit Nielsen.

Ansøgninger skal sendes via ansøgningsformularen på www.lolland.dk/bosaetningspulje.

Ansøgningerne modtages og behandles løbende.

Fakta om Bosætningspuljen

  • Puljen kan søges fra 1. oktober 2019 til 31. december 2020, og den kan søges af både enkelte borgere, borgergrupper, foreninger, organisationer, institutioner og virksomheder.
  • Puljen kan give tilskud til alle aktiviteter, der fremmer bosætning, en god lokal modtagelse af tilflyttere og fastholdelse af borgere. Der lægges vægt på, at aktiviteterne udfoldes lokalt, og at de er borger- eller foreningsdrevne.
  • Tilskud ydes som hel eller delvis tilskud til en aktivitet, og tildelinger kan forventes at være i størrelsesordenen 2.000-10.000 kr. pr. projekt. Lolland Kommune kan efter omstændighederne give tilskud af højere beløb til aktiviteter af større omfang og karakter, hvis projektet har sigte på flere områder i kommunen og projektet forventes at nå bredt ud til mange borgere.
  • Tilskud bliver øremærket til den ansøgte aktivitet. Aktiviteten skal være afholdt inden udløb af bosætningspuljen 2019-2020.

Læs mere om Bosætningspuljen på www.lolland.dk/bosaetningspulje

Nøgleord

Kontakter

Birgit Nielsen
Chefkonsulent, Strategi- og Direktionssekretariatet, Lolland Kommune
Mail: birn@lolland.dk
Tlf. 54 67 68 62

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov indgår samarbejde7.10.2019 06:10:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder løbende på at give centrets borgere de bedste muligheder for at bevare deres fysiske funktionsniveau ved hjælp af en aktiv fritid. Det får de bedre vilkår for nu, hvor de netop har indgået en samarbejdsaftale med Firmaidrætten Nakskov, der hører under Dansk Firmaidrætsforbund. Aftalen gør det muligt at udvikle og udbyde flere idræts- og motionstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum