Lolland Kommune

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere

Del

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

Med Bosætningspuljen ønsker Lolland Kommune at understøtte initiativer, hvor lokale borgergrupper, foreninger eller virksomheder udfører aktiviteter, der byder tilflyttere velkommen til lokalområdet. Aktiviteterne kan skabe rum for fællesskaber og tilhørsforhold og møder mellem nye borgere og borgere, der har boet i kommunen i mange år. Samtidig kan de være med til at skabe liv og sammenhold i lokalsamfundene og på den måde bidrage positivt til, at borgere bliver boende i lokalområdet.

Bosætningspuljen er på 200.000 kr., og den kan søges nu og frem til 31. december 2020.

”Vi fik flere gode ansøgninger til Bosætningspuljen i sidste periode, og de vidnede om stor idérigdom og lyst til at gøre en forskel. Det gav os mulighed for at støtte en vifte af spændende aktiviteter. For eksempel lokale velkomstarrangementer, podcasts, rundvisninger og workshops til glæde for nye borgere i Lolland Kommune. Forhåbentlig er der stadig mange gode idéer til projekter og aktiviteter rundt omkring i lokalområderne, som bare venter på at blive gjort til virkelighed. Det behøver ikke være store projekter. Tværtimod arbejder vi ud fra et princip om hellere at støtte mange små projekter end få store med de midler, der er,” fortæller chefkonsulent i Strategi- og Direktionssekretariatet Birgit Nielsen.

Ansøgninger skal sendes via ansøgningsformularen på www.lolland.dk/bosaetningspulje.

Ansøgningerne modtages og behandles løbende.

Fakta om Bosætningspuljen

  • Puljen kan søges fra 1. oktober 2019 til 31. december 2020, og den kan søges af både enkelte borgere, borgergrupper, foreninger, organisationer, institutioner og virksomheder.
  • Puljen kan give tilskud til alle aktiviteter, der fremmer bosætning, en god lokal modtagelse af tilflyttere og fastholdelse af borgere. Der lægges vægt på, at aktiviteterne udfoldes lokalt, og at de er borger- eller foreningsdrevne.
  • Tilskud ydes som hel eller delvis tilskud til en aktivitet, og tildelinger kan forventes at være i størrelsesordenen 2.000-10.000 kr. pr. projekt. Lolland Kommune kan efter omstændighederne give tilskud af højere beløb til aktiviteter af større omfang og karakter, hvis projektet har sigte på flere områder i kommunen og projektet forventes at nå bredt ud til mange borgere.
  • Tilskud bliver øremærket til den ansøgte aktivitet. Aktiviteten skal være afholdt inden udløb af bosætningspuljen 2019-2020.

Læs mere om Bosætningspuljen på www.lolland.dk/bosaetningspulje

Nøgleord

Kontakter

Birgit Nielsen
Chefkonsulent, Strategi- og Direktionssekretariatet, Lolland Kommune
Mail: birn@lolland.dk
Tlf. 54 67 68 62

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Ny velkomstside til internationale tilflyttere12.12.2019 06:10:00 CETPressemeddelelse

Lolland Kommune ønsker at give kommunens internationale tilflyttere de bedste muligheder for at falde godt til på Lolland, så de får lyst til at blive boende og arbejde her. Derfor har kommunen netop lanceret velkomstsiden lolland.dk/newonlolland som en del af kommunens hjemmeside. Her kan engelsksprogede tilflyttere finde nyttig information om livet i Danmark og på Lolland, og her er kontaktoplysninger til kommunens internationale bosætningskonsulent.

Østifterne støtter udvikling af stormflodssikring i Nakskov med 500.000 kr.10.12.2019 10:04:41 CETPressemeddelelse

Nakskov by er blandt de områder i landet, der er mest udsat for oversvømmelse ved kraftig højvande, og ved flere lejligheder har havvandet stået op i Havnegade. Lolland Kommune har derfor gennem længere tid søgt efter midler til at videreudvikle mulige stormflodssikringer. Et projekt, der bliver muligt at gå videre med nu, hvor Østifterne har besluttet at støtte udviklingen af en stormflodssikring i Nakskov med 500.000 kr. Tilsagnet om støtte overbringes til Lolland Kommune torsdag den 12. december 2019 kl. 11 på Nakskov Havn ved Dronningens Pakhus, Havnegade 55, 4900 Nakskov.

Næste skridt på vej mod seniorbofællesskaber2.12.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Interessen var stor, da Lolland Kommune i efteråret holdt tre borgermøder om etablering af seniorbofællesskaber i kommunen. Mange af deltagerne besvarede senere en spørgeskemaundersøgelse, og den viste et klart ønske om seniorbofællesskaber i Maribo og Nakskov. Derfor følger Lolland Kommune nu op med nye borgermøder, hvor der skal arbejdes videre med ønskerne og den viden, der er opbygget indtil nu.

Klimavenligt og smart lys over Lolland28.11.2019 06:00:00 CETPressemeddelelse

Arbejdet med den grønne omstilling kommer til udtryk på mange måder i Lolland Kommune. Det er fra vindmøller og solceller i landskabet, REn Energi Lollands arbejde med energilagring og til kommunens arbejde på de indre linjer. Et af de seneste projekter, som kommunen er gået ind i, er ”Lightning Metropolis – Green Economy”, hvor kommuner, regioner og universiteter i Danmark og Sverige arbejder sammen om at reducere energiforbruget fra belysning. Det handler om at mindske energiforbruget ved at udskifte traditionelle lyskilder til LED samtidig med, at lyset gøres bedre og smartere.

Handicaprådet tilfredse med årets budgetaftale26.11.2019 08:00:00 CETPressemeddelelse

Årets budgetaftale i Lolland Kommune blev med et driftsunderskud på 60 millioner kroner stramt. Set i det lys er kommunens Handicapråd godt tilfredse med, at der i budgettet blev afsat 500.000 kr. til rådets pulje til at gøre kommunens bygninger handicapegnede. Handicaprådet i Lolland Kommune rådgiver byråd og udvalg i sager, som har betydning for borgere med handicap, og den fortsatte pulje tager Handicaprådet som et udtryk for, at spørgsmålet har byrådets prioritet, og at rådets arbejde tages alvorligt – også i de svære budgettår.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum