Dansk Byggeri

Bornholm er blevet mindre erhvervsvenlig

Del

Det går den forkerte vej med erhvervsvenligheden på Bornholm. Regionskommunen er rutsjet 20 pladser i den mindre erhvervsvenlige retning i Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlig. En ærgerlig udvikling, lyder det fra Dansk Byggeri Bornholm, der håber, at placeringen som en af Danmarks mindst erhvervsvenlige kommuner får politikerne til at gøre noget ved sagen.

Regionskommunen holder ikke længere møder, hvor de orienterer de lokale virksomheder om kommende udbud. Der er kommet flere langtidsledige, og færre nyledige er kommet i job. Og så sender regionskommunen færre tekniske driftsopgaver i udbud. Det er bare et par af årsagerne til, at Bornholm ligger i den mindre erhvervsvenlige ende som nummer 84 ud af 98 kommuner på Dansk Byggeris årlige rangliste over, hvor erhvervsvenlige landets kommuner er.

- Det er rigtig ærgerligt, men det har desværre også været vores oplevelse, at det ikke er blevet nemmere at drive virksomhed her på øen. Sidste år gik regionskommunen frem på listen, og det var mit håb, at det ville give dem blod på tanden til at arbejde endnu mere for sagen. Men i stedet er de blevet overhalet af andre kommuner, som har gjort sig mere umage, siger formand for Dansk Byggeri Bornholm, Jens Koefoed.

Dansk Byggeri Bornholm opfordrer politikerne til at se nærmere på tallene bag undersøgelsen og straks gå i gang med at arbejde på at få en mere erhvervsvenlig tilgang til de lokale virksomheder.

- Regionskommunen har mulighed for at gøre det nemmere og mindre bureaukratisk at være virksomhed her på øen, så virksomhederne i stedet kan bruge kræfterne på at skabe arbejdspladser og vækst. Det smitter jo også af på kommunekassen, når det går virksomhederne godt, og det må også være i regionskommunens interesse, siger Jens Koefoed.

Billund er kåret som den mest erhvervsvenlige kommune 2019, og i Dansk Byggeris analyse er det udelukkende jyske kommuner, der ligger i top ti.

- Den medvind, de jyske virksomheder oplever fra kommunekontoret, kunne vi også godt bruge her øen. Vi kan ikke være tilfredse med, at Bornholm ligger i bunden blandt landets 15 mindst erhvervsvenlige kommuner, siger Jens Koefoed.

Dansk Byggeris årlige analyse af kommunernes erhvervsvenlighed vurderer kommunerne ud fra 23 forskellige parametre og nøgletal som fx ventetiden på en byggetilladelse, åbningstiden på genbrugspladserne og størrelsen på gebyrer og skatter.

Kontakter

Formand for Dansk Byggeri Bornholm, Jens Koefoed, telefon 20 14 28 88
Regionskonsulent for Dansk Byggeri Bornholm, Steen Høygaard, telefon 25 66 63 17
Pressekonsulent i Dansk Byggeri, Anette Sørensen, telefon 30 36 02 65

Links

Information om Dansk Byggeri

Dansk Byggeri
Dansk Byggeri
Nørre Voldgade 106
1358 København K

72 16 00 00https://www.danskbyggeri.dk/

Dansk Byggeri er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation inden for byggeri, anlæg og byggeindustri. Med omkring 5.700 medlemmer spænder organisationen bredt geografisk og fagligt, og dækker alle led i byggeprocessen.

Dansk Byggeris hovedopgaver er at opnå erhvervspolitisk indflydelse, deltage i den offentlige debat, yde rådgivning og sikre overenskomster, så medlemmerne kan udvikle deres virksomheder bedst muligt til gavn for beskæftigelsen og konkurrenceevnen.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Byggeri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum