Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Borgmesters tak til unge københavnere: I har taget et stort ansvar

Del

I starten af december opfordrede regeringen alle unge mellem 15 og 25 år til at blive testet før jul. Og de unge københavnere tog i den grad i mod opfordringen. Knapt 69.000 københavnere mellem 15 og 25 år blev testet. Københavns sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er begejstret.

Smitten steg voldsomt i starten af december, og særligt de unge lå højt i smittestatistikkerne. Derfor opfordrede regeringen til, at alle unge skulle lade sig teste inden jul, så vi kunne få bragt smitten ned. København fulgte op med breve til alle unge i e-Boks og massiv kommunikation blandt andet på sociale medier. Og hvis man troede, at de unge ikke tog coronaen alvorligt – ja, så tog man fejl, mener borgmester Sisse Marie Welling:

”Flere end 6 ud af 10 københavnere mellem 15 og 25 år lyttede og fulgte anbefalingerne og lod sig teste i december. Det gjorde de på trods af meget lange køer og begrænset åbningstid hos testcentrene. Jeg er rigtig taknemmelig for, at vi har så mange samvittighedsfulde unge – som tager smitten mindst lige så alvorligt som andre grupper i samfundet. Det er en stor gruppe unge, som har taget et stort ansvar, og der er ingen tvivl om, at det har været med til at begrænse smitten, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling.

Allerede den 5. december åbnede de første af i alt otte pop op-teststeder i Københavns Kommune, hvor unge kunne komme uden tidsbestilling og lade sig teste. Derudover var der også de normale hvide testtelte. Pop op-teststederne var åbne for alle københavnere, men i perioder med pres på opfordrede kommunen til, at andre gav plads til de unge. Allerede den 5. december – få dage efter regeringens opfordring – tog København de første tre pop op-teststeder i brug. Derefter åbnede fem teststeder mere, hvor kommunens egne folk agerede køvagter og testledere, og der blev skaffet ekstra podere til Øksnehallen op mod jul, da der virkelig var tryk på.

”Der er fortsat brug for, at vi tester, og lige nu er der ingen kø. Så jeg vil opfordre til at følge de unges eksempel og lade sig teste, hvis man har mistanke om at være smittet. Det er den bedste måde at beskytte vores sårbare borgere og redde liv, indtil vi alle er vaccinerede,” siger Sisse Marie Welling og tilføjer, at kommunen har haft et rigtig godt samarbejde både med regionen og med de forskellige teststeder. 

Fakta om pop op-tests:

  • Der er 110.418 københavnere i målgruppen 15-25 år.
  • I december blev i alt 68.731 unge i aldersgruppen 15-25 år testet, og de fik tilsammen gennemført 121.133 tests i december. Det svarer til, at hver ung i gennemsnit lod sig teste 1,76 gange. Det skal bemærkes, at der er tale om PCR-tests og ikke lyntests. Data stammer fra en særkørsel hos Statens Serum Institut.
  • I perioden fra den 5. til den 22. december 2020 åbnede der ikke mindre end 8 pop op-teststeder rundt om i byen.
  • Der var fem teststeder åbne ad gangen, hvor de unge kunne komme og blive testet uden at bestille tid først, herunder Øksnehallen, Københavns Universitet Amager (KUA), Københavns Erhvervsakademi på Guldbergsgade (KEA), Københavns Professionshøjskole Campus Carlsberg, Nørrebrohallen, Krudttønden, Birkedommervej og Brønshøj Gl. Skole.
  • Københavns Kommunes medarbejdere stillede op som køvagter, testledere og podere, ligesom Røde Kors var til stede ved flere af pop op-teststederne for at svare på spørgsmål. 

Nøgleord

Kontakter

Information om Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen
Rådhuspladsen 1
1599 København V

https://www.kk.dk/

Følg pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns kommune Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

Københavnerborgmester til regeringen: Vi har brug for en endnu mere aggressiv teststrategi7.1.2021 15:27:29 CETPressemeddelelse

De seneste restriktioner og anbefalinger fra regeringen og myndighederne er nødvendige og rigtige, hvis vi skal bremse corona-smitten i befolkningen. Men på ældreområdet er teststrategien stadig ikke aggressiv nok til at kunne forhindre spredning blandt landets mest udsatte borgere, når der først er kommet smitte indenfor på plejehjemmene. Vi skal teste endnu mere, mener sundheds- og omsorgsborgmester i Københavns Kommune, Sisse Marie Welling (SF), som appellerer til myndighederne om at teste oftere og bredere på plejehjem med udbrud.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum