Lolland Kommune

Borgerne inviteres ind i arbejdet med seniorbofællesskaber

Del

Undersøgelse efter undersøgelse peger på, at seniorbofællesskaber er en af fremtidens boformer. Alligevel bygges der ikke ret meget nyt, og i Lolland Kommune findes tilbuddet slet ikke. Det skal der laves om på, og borgerne er inviteret med i arbejdet.

”I byrådet er vi stærkt optaget af at udvikle kommunens boligmasse, så den passer til nutidens og fremtidens behov. På Lolland er der bygget meget få nye boliger de sidste 30 år,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen, ”og det er et problem. Vi risikerer, at folk flytter, fordi de ikke kan få opfyldt deres boligdrømme på Lolland.”

Befolkningen bliver ældre, og fremtidens seniorer har andre forventninger til livet, når børnene er flyttet hjemmefra. Flere ønsker at flytte til en anden bolig, og det er ikke mindst ønsket om en mindre bolig, der fylder. Men det er ikke det eneste.

En stor og voksende gruppe fortæller, at de ønsker at flytte i seniorbofællesskab, og det er måske ikke så mærkeligt, for samtidig viser undersøgelser, at borgere der flytter i seniorbofællesskab får en højere livskvalitet. De oplever et tættere nabofællesskab, og de gode sociale relationer smitter positivt af på livskvaliteten.

Lolland Kommune har startet et samarbejde med konsulent Hans Nielsen for at afdække behovet og mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber på Lolland.

”Der er al mulig grund til at tro, at mange på Lolland også overvejer at flytte i et seniorbofællesskab,” forklarer Holger Schou Rasmussen. ”Men før vi kan gå videre med projektet har vi behov for at høre, hvad borgerne tænker. Et seniorbofællesskab kan udformes på mange måder, og derfor er det vigtigt at spørge målgruppen, hvad de ønsker af en ny bolig, og hvad de tænker om fællesskabet med de andre beboere.”

Lolland Kommune er vært ved to borgermøder i oktober, hvor alle interesserede får mulighed for at dykke ned i disse spørgsmål.

Lolland Kommune har inviteret Joan Paludan til at fortælle om livet i et seniorbofællesskab. Joan har boet i bofællesskabet Egebakken i Nødebo siden 2005 og var selv med i initiativgruppen.

Tid og sted

7. oktober kl. 19.00 – 21.00 på Nakskov Bibliotek, Søvej 8, 4900 Nakskov.

8. oktober kl. 19.00 – 21.00 i Bangs Have, Bangshavevej 23, 4930 Maribo.

Af hensyn til planlægning og forplejning bedes interesserede tilmelde sig på www.lolland.dk/seniorer

Fakta

SFI’s ældreanalyse fra 2016 peger på, at 80.000 borgere på landsplan ønsker at flytte i et seniorbofællesskab. I dag er der kun omkring 7.000 boliger i seniorbofællesskaber, så i dag er det langt fra alle, der kan få deres ønsker opfyldt.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet

29 38 83 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Bosætningspulje støtter aktiviteter for tilflyttere9.10.2019 06:15:00 CESTPressemeddelelse

Nu er der igen mulighed for at søge tilskud fra Bosætningspuljen til aktiviteter, som kan hjælpe tilflyttere til at føle sig velkomne i Lolland Kommune. Bosætningspuljen blev forsøgsvis lanceret i 2018 som en del af kommunens bosætningsindsats. Den har bidraget til at føre en række initiativer ud i livet til glæde for både nye borgere og borgere, der har boet mange år i kommunen. Økonomiudvalget har besluttet at videreføre puljen i 2019 og 2020.

Center for Handicap og Firmaidrætten Nakskov indgår samarbejde7.10.2019 06:10:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder løbende på at give centrets borgere de bedste muligheder for at bevare deres fysiske funktionsniveau ved hjælp af en aktiv fritid. Det får de bedre vilkår for nu, hvor de netop har indgået en samarbejdsaftale med Firmaidrætten Nakskov, der hører under Dansk Firmaidrætsforbund. Aftalen gør det muligt at udvikle og udbyde flere idræts- og motionstilbud til fysisk og psykisk handicappede.

Overraskende udvikling: Færre udlændinge i Gentofte og Frederiksberg giver færre sociale udfordringer på Lolland5.9.2019 06:00:00 CESTPressemeddelelse

Lolland Kommune har i en årrække kæmpet med faldende befolkningstal og en skæv befolkningssammensætning. Trods en aktiv socialpolitik har det været svært at vende udviklingen – men nu er der hjælp fra en uventet kant: Svaret er ikke flere i arbejde eller tidlig indsats for udsatte børn. Det er færre udlændinge i Frederiksberg og Gentofte kommuner. Det er i hvert fald den logik udligningssystemet arbejder efter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum