Lolland Kommune

Borgerne inviteres ind i arbejdet med seniorbofællesskaber

Del

Undersøgelse efter undersøgelse peger på, at seniorbofællesskaber er en af fremtidens boformer. Alligevel bygges der ikke ret meget nyt, og i Lolland Kommune findes tilbuddet slet ikke. Det skal der laves om på, og borgerne er inviteret med i arbejdet.

”I byrådet er vi stærkt optaget af at udvikle kommunens boligmasse, så den passer til nutidens og fremtidens behov. På Lolland er der bygget meget få nye boliger de sidste 30 år,” siger borgmester Holger Schou Rasmussen, ”og det er et problem. Vi risikerer, at folk flytter, fordi de ikke kan få opfyldt deres boligdrømme på Lolland.”

Befolkningen bliver ældre, og fremtidens seniorer har andre forventninger til livet, når børnene er flyttet hjemmefra. Flere ønsker at flytte til en anden bolig, og det er ikke mindst ønsket om en mindre bolig, der fylder. Men det er ikke det eneste.

En stor og voksende gruppe fortæller, at de ønsker at flytte i seniorbofællesskab, og det er måske ikke så mærkeligt, for samtidig viser undersøgelser, at borgere der flytter i seniorbofællesskab får en højere livskvalitet. De oplever et tættere nabofællesskab, og de gode sociale relationer smitter positivt af på livskvaliteten.

Lolland Kommune har startet et samarbejde med konsulent Hans Nielsen for at afdække behovet og mulighederne for at etablere seniorbofællesskaber på Lolland.

”Der er al mulig grund til at tro, at mange på Lolland også overvejer at flytte i et seniorbofællesskab,” forklarer Holger Schou Rasmussen. ”Men før vi kan gå videre med projektet har vi behov for at høre, hvad borgerne tænker. Et seniorbofællesskab kan udformes på mange måder, og derfor er det vigtigt at spørge målgruppen, hvad de ønsker af en ny bolig, og hvad de tænker om fællesskabet med de andre beboere.”

Lolland Kommune er vært ved to borgermøder i oktober, hvor alle interesserede får mulighed for at dykke ned i disse spørgsmål.

Lolland Kommune har inviteret Joan Paludan til at fortælle om livet i et seniorbofællesskab. Joan har boet i bofællesskabet Egebakken i Nødebo siden 2005 og var selv med i initiativgruppen.

Tid og sted

7. oktober kl. 19.00 – 21.00 på Nakskov Bibliotek, Søvej 8, 4900 Nakskov.

8. oktober kl. 19.00 – 21.00 i Bangs Have, Bangshavevej 23, 4930 Maribo.

Af hensyn til planlægning og forplejning bedes interesserede tilmelde sig på www.lolland.dk/seniorer

Fakta

SFI’s ældreanalyse fra 2016 peger på, at 80.000 borgere på landsplan ønsker at flytte i et seniorbofællesskab. I dag er der kun omkring 7.000 boliger i seniorbofællesskaber, så i dag er det langt fra alle, der kan få deres ønsker opfyldt.

Nøgleord

Kontakter

Birgitte RønnowSektorchef for Strategi- og Direktionssekretariatet

29 38 83 19

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Massiv opbakning til foreningskonference16.1.2020 08:42:45 CETPressemeddelelse

I forbindelse med revisionen af Masterplanen for Kultur og Fritidsfaciliteterne i efteråret 2019 foreslog Sportsråd Lolland, at der blev fulgt op med en konference, hvor foreningerne kunne drøfte udfordringer og muligheder på forenings- og facilitetsområdet i Lolland Kommune. Denne opfordring har Fritids- og Kulturudvalget taget til sig og inviteret til foreningskonference lørdag den 18. januar kl. 10-15 i Højrebyhallen. 110 foreningsfolk har tilmeldt sig konferencen, hvor de bl.a. skal drøfte fremtidens faciliteter og samarbejde på tværs.

Forslag om ændret adgang til ældreboliger sendes i høring14.1.2020 09:39:50 CETPressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på sit møde den 13. marts at sende forslag om justering af kommunens kvalitetsstandarder for ældre-, pleje- og midlertidige boliger i høring i otte uger. For kvalitetsstandarderne for pleje- og midlertidige boliger er der alene tale mindre præciseringer og ændringer af layout, mens der for kvalitetsstandarden for ældreboliger foreslås en ændring af kravene for adgangen til boligerne.

Mød Ældre & Sundhed på Skills14.1.2020 09:07:39 CETPressemeddelelse

Lolland Kommunes sektor for Ældre & Sundhed er med, når unge fra landets erhvervsskoler dyster i DM i Skills i Bella Center 16.-18. januar. En flok medarbejdere og to af kommunens social- og sundhedsassistentelever står i Hal E stand E-024, hvor de vil fortælle om de mange gode muligheder for at uddanne sig og arbejde inden for SOSU-området i Lolland Kommune. Fredag den 17. januar får de selskab af borgmester Holger Schou Rasmussen og sektorchef Søren Wollesen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum