Lolland Kommune

Borgermøde: Sådan kan du halvere din varmeregning

Del

Lolland Kommune viser på et borgermøde den 26. oktober vej til billig, klimavenlig varme med tilskud for borgere, der i dag har oliefyr.

Det skal være nemt at skifte oliefyret ud med billig, klimavenlig opvarmning. Sådan lyder målsætningen for et arrangement den 26. oktober for inviterede borgere i Lolland Kommune med oliefyr. Borgermødet finder sted kl. 19 i Saften i Horslunde.

Kommunen er gået sammen med Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk, der bidrager med gratis ekspertrådgivning og fortæller om muligheder og priser.

"At skrotte sit oliefyr er et af de mest oplagte klimatiltag. Vi prøver at hjælpe vores borgere, der ikke kan få fjernvarme, med at skifte oliefyr ud med varmepumper. Det kan skære omkring 65 % af CO2-udledningen.Ofte kan det samtidig halvere varmeregningen, og man kan endda få tilskud til at skifte. Det vil vi gerne hjælpe borgerne til," siger klimakoordinator Regitze Lassen fra Lolland Kommune.

Gratis, uvildig rådgivning

På mødet vil uvildige fagfolk dele deres indsigter med tips til skrotning af oliefyr og valg af ny varmeform. Der er også gode råd til, hvordan man søger tilskud til f.eks. varmepumpe, bedre isolering eller nye vinduer.

Energistyrelsen har gode erfaringer med konceptet, fortæller energirådgiver Amro Hajir, der deltager i mødet for SparEnergi.dk.

"Vores erfaringer fra borgermøder i hele Danmark viser, at det er en gevinst for den enkelte husejer at møde uvildige rådgivere ansigt til ansigt, så de kan få gode råd til den situation, de konkret står i. Der kan være mange penge at spare, og den rigtige vejledning har stor betydning for at komme i gang," siger Amro Hajir.

Ifølge BBR-registeret er der knap 4.400 boliger med oliefyr i Lolland Kommune. Borgere kan få tilskud på 13-30.000 kr. til at skifte til varmepumpe i områder uden fjernvarme.

Læs mere om oliefyr på SparEnergi.dk

Læs mere om varmepumper på SparEnergi.dk

Læs mere om tilskud på SparEnergi.dk

Tid og sted

Borgermødet finder sted den 26. oktober 2021 kl. 19.00 i Saften, Nordlundevej 6B, 4913 Horslunde. Der er et begrænset antal pladser. Borgere med oliefyr har fået tilsendt invitation med tilmelding direkte i deres e-boks.

Nøgleord

Kontakter

Sarah Reuss Allingham
Specialkonsulent, Energistyrelsen
Tlf. 33 92 74 10
E-mail: shra@ens.dk

Regitze Lassen
Klimakoordinator, Lolland Kommune
Tlf. 54 67 64 40
E-mail: relas@lolland.dk

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Torvet 3
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Rammestyring har givet plejecentre større frihed30.11.2021 06:02:00 CET | Pressemeddelelse

Ældre- og Sundhedsudvalget i Lolland Kommune besluttede sidste år at etablere rammestyring på plejecentrene fra 1. januar 2021. Formålet var at give de enkelte plejecentre større frihed til selv at tilrettelægge og styre opgaverne og økonomien. De foreløbige erfaringer og tilbagemeldinger fra plejecentrene og Visitationen viser, at den nye styreform overordnet har vist sig at fungere godt og efter hensigten. Efter det første år har der også vist sig nogle udfordringer, og derfor skal der nu ses på mulighederne for at justere styringsmodellen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum